An Illustrated History of the USA
Fascynująca historia USA od czasów Indian do zróżnicowanego kulturowo, ale zjednoczonego państwa. Książka jest w całości po angielsku. Opisuje wszystkie ważniejsze wydarzenia w dziejach USA, kończąc na niemałym wpływie tego państwa na dzisiejszy świat. Bada wkład wniesiony w historię i rozwój kraju przez wiele osób, nie tylko sławnych.
Kup An Illustrated History of the USA w ulubionej księgarni
Oceny książki An Illustrated History of the USA
90 użytkowników ma tytuł An Illustrated History of the USA na półkach głównych- Przeczytane 65
- Filologia angielska 5
- In English 2
- Po angielsku 2
- Anglistyka 2
- Studia 2
- historia 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce An Illustrated History of the USA
Ścisła, omawiająca najważniejsze wydarzenia składające się na historię Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej. Idealna dla studentów oraz osób ciekawych USA, przy nieskomplikowanym języku i łatwych do zrozumienia opisach.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo przyjazny studentom podręcznik, napisany prostym językiem i zawierający najważniejsze informacje dotyczące historii Stanów Zjednoczonych od czasów kolonialnych, aż do drugiej połowy XX wieku. Kolorowe ilustracje i ciekawostki zachęcają do poszerzania zdobytej wiedzy, oraz uprzyjemniają lekturę. Gorąco polecam wszystkim zainteresowanym historią i kulturą Stanów Zjednoczonych!
Bardzo przyjazny studentom podręcznik, napisany prostym językiem i zawierający najważniejsze informacje dotyczące historii Stanów Zjednoczonych od czasów kolonialnych, aż do drugiej połowy XX wieku. Kolorowe ilustracje i ciekawostki zachęcają do poszerzania zdobytej wiedzy, oraz uprzyjemniają lekturę. Gorąco polecam wszystkim zainteresowanym historią i kulturą Stanów...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo krótka historia USA, są tu wszystkie najważniejsze informacje, napisana ciekawie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRewelacyjnie opracowana historia USA zaprezentowana w doskonałej, przystępnej czytelnikom formie. Niezwykle przydatna, a wręcz obowiązkowa pozycja dla studentów filologii angielskiej. Polecam i czekam na Ilustrowaną Historię Polski :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietnie opracowana i zilustrowana historia USA. Pisana dość prostym i zwięzłym językiem. Przystępna dla każdego studenta filologii angielskiej.