Czekając na miłość

2009-03-16
2005-01-01
978-83-245-7712-5
Anna Pajek

Kup Czekając na miłość w ulubionej księgarnii

Oceny książki Czekając na miłość

OPINIE i DYSKUSJE o książce Czekając na miłość

Wzięłam do ręki, żeby poczytać coś lekkiego na urlopie, ale raczej nie dam rady skończyć. Główne postacie są odstręczające.
Bohater męski jest zbudowany na standardowym schemacie: przystojny, mądry, dzielny etc. jego największą wadą jest przedmiotowe traktowanie kobiet - jest kobieciarzem, nie pamięta nawet imion swoich o wiele młodszych partnerek. Ale przynajmniej nie jest hipokrytą. Za to główna bohaterka jest samozwańczą strażniczką moralności, kierującą się swoistym kodeksem moralnym. W obrzydliwy sposób zdradziła zaufanie swojej siostry, doprowadzając pośrednio do zniszczenia jej życia, ale jest w stanie się z tego rozgrzeszyć. Żyje w kłamstwie, ale to jest jej własne kłamstwo. Cały czas jest zafascynowana swoją pierwszą młodzieńczą miłością (choć miała wtedy 14 lat, a teraz jest po 30),co jest bardziej creepy, niż romantyczne. Zwłaszcza, że jest tam fragment, w którym poznajemy jej myśli o tym, że wyobrażała sobie, że jej syn będzie potrzebował przeszczepu nerki albo transfuzji krwi, żeby Law mógł ponownie pojawić się w ich życiu.

W żaden sposób nie mogę wypowiedzieć się o twórczości pani Brown. Co prawda pokochałam jej romanse i jeszcze nie odważyłam się sięgnąć po kryminały spod jej pióra, ale to zrobię :) Ciekawy pomysł, zgrabne i trafione połączenie wątków, fajne historie i moje ulubione love story :) Przyjemnie się czyta, przede wszystkim dlatego, że historie nie są wymuszone i oklepane. Mają w sobie dużo smaku.

Trafiłam na tę autorkę zupełnie przypadkowo w bibliotece i zaprzyjaźniłyśmy się "od pierwszego wejrzenia" 😉 Na swoim koncie czytelniczym mam już kilka pozycji autorstwa Brown.
Jej książki mają w sobie klimat. Zazwyczaj są to kryminały, książki sensacyjne. "Czekając na miłość" jest zupełnie inna. Jest sielankową obyczajówką z elementami romansu.
Książka ma mały format i bardzo szybko się ją czyta (ja wyciągnęłam ją w ciągu dwóch dni 🙈). Pomimo tego, że jest obyczajówką to czytelnik nie jest w stanie jej odłożyć.

W internecie spotkałam się z mieszanymi opiniami na jej temat, ale postanowiłam sprawdzić na sobie tę książkę - jak się okazało była strzałem w dziesiątkę ☺️ Serdecznie polecam wszystkim molom książkowym 😉

Książka ma mały format i...

500 użytkowników ma tytuł Czekając na miłość na półkach głównych
68 użytkowników ma tytuł Czekając na miłość na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Czekając na miłość

Cytaty z książki Czekając na miłość