Nie powiesz nikomu?

- literatura obyczajowa, romans
- Cała! Ja
- Can you keep a secret?
- 2005-01-01
- 2005-01-01
- Monika Wyrwas-Wiśniewska
Emma jest typową dziewczyną pod słońcem. Ma tylko kilka małych tajemnic, które ukrywa przed matką (straciła dziewictwo w sypialni dla gości),chłopakiem (nie jest pewna czy ma punkt G),kolegami z pracy (zepsuła kopiarkę) i całą resztą świata (uwierają ją stringi). Aż pewnego dnia zdradza wszystkie sekrety obcemu mężczyźnie w samolocie. A przynajmniej sądziła, że jest obcy...
Kup Nie powiesz nikomu? w ulubionej księgarni
Oceny książki Nie powiesz nikomu?
2945 użytkowników ma tytuł Nie powiesz nikomu? na półkach głównych- Przeczytane 2 055
- Romans 20
- E-book 13
- 2018 12
- 2013 12
- 2012 12

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nie powiesz nikomu?
Zabawna, lekka lektura. Polecam
Zabawna, lekka lektura. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie zainteresowała mnie.
Nie zainteresowała mnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo już trochę "przestarzały" romans, ale nadal dobry, śmieszny, nie tandetny i nie wulgarny. Zawsze do niego wracam, kiedy chcę czegoś lekkiego i pozytywnego, wiem, że nie rozczaruje. Ogólnie Kinsellę uwielbiam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPotrzebowałam lekkiej, pozytywnej lektury,
przy której się uśmiechnę i zrelaksuję.
Komedia romantyczna Sophie Kinselli
pt. "Nie powiesz nikomu?"
świetnie się sprawdziła w tej roli.
To nieskomplikowana bajka dla dorosłych,
która co prawda nie skłania do wielkich przemyśleń
i jest dość przewidywalna, ale za to przyciąga i odpręża ;-)
Główna bohaterka 25-letnia Emma nie wyróżnia się niczym szczególnym.
Ani inteligencją, ani humorem, ani osiągnięciami, ani wyglądem.
A jednak wpadła w oko multimiliarderowi - właścicielowi firmy,
w której jest podrzędną pracownicą.
Wpadła mu w oko, a raczej ucho, gdy zaczęła mówić
i zdradziła mu wszystkie swoje sekrety...
To stres spowodowany turbulencjami w samolocie
oraz nieco alkoholu otworzyły jej usta i uciszyły rozsądek.
Usprawiedliwieniem było jej przekonanie, że
zwierza się nieznajomemu, a i tak wszyscy zaraz zginą.
Przeżyli, wylądowali i mieli się nigdy nie spotkać,
jednak los zdecydował inaczej.
Co z tego wynikło, przeczytajcie już sami :-)
Książka jest świetnie napisana.
Nieco ironiczna, z odrobiną humoru,
z irytującą bohaterką, z przewidywalnym finałem,
ale zabawna, romantyczna i przykuwa uwagę.
Potrzebowałam lekkiej, pozytywnej lektury,
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toprzy której się uśmiechnę i zrelaksuję.
Komedia romantyczna Sophie Kinselli
pt. "Nie powiesz nikomu?"
świetnie się sprawdziła w tej roli.
To nieskomplikowana bajka dla dorosłych,
która co prawda nie skłania do wielkich przemyśleń
i jest dość przewidywalna, ale za to przyciąga i odpręża ;-)
Główna bohaterka 25-letnia Emma nie...
Jezu... to było tak złe że aż nie wiem co powiedzieć. Na swoją obronę mam fakt że miałam wiele ebooków na czytniku a ten tytuł wydawał się kryminałem... Cała książka jest tak przewidywalna że chce się płakać. Główni bohaterowie totalnie nie mają ze sobą nic wspólnego. Przez całą książkę nie przeprowadzili jakiegokolwiek sensownego dialogu. Główna bohaterka to jakaś życiowa porażka. I z jednej strony można by jej współczuć a z drugiej poziom jej opieprzania się w pracy i oczekiwania na awans za byle co jest porażający. Do tego stwierdzenie że ona zawsze się spodziewała że coś takiego się wydarzy. No po lekturze ma się ochotę zapomnieć że taka książka istnieje.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to📖🐲
DNF No dobrze, niech będą 2 gwiazdki, bo jednak dotarłam do strony 50, ale w bólach strasznych. Moim zdaniem ta książka się zestarzała i do tego kiepsko. Jak zwykle mamy "słodką idiotkę" na najniższym możliwym stanowisku i kolesia, który jest właścicielem firmy. Taki trochę współczesny Kopciuszek. Niestety Emma jest bezdennie głupia i nie mogę się z kimś takim utożsamić. To miał być relaks, a nie ciary żenady dosłownie na każdej stronie. Nie polecam.
📖🐲
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDNF No dobrze, niech będą 2 gwiazdki, bo jednak dotarłam do strony 50, ale w bólach strasznych. Moim zdaniem ta książka się zestarzała i do tego kiepsko. Jak zwykle mamy "słodką idiotkę" na najniższym możliwym stanowisku i kolesia, który jest właścicielem firmy. Taki trochę współczesny Kopciuszek. Niestety Emma jest bezdennie głupia i nie mogę się z kimś takim utożsamić....
Wzorcowa powieść romantyczna. Przede wszystkim zwyczajna dziewczyna, która jest główną bohaterką. Trochę przypomina Bridget Jones, ale ma również swoje wady. I zalety. Chociaż z tych ostatnich rzadziej korzysta. Może wtedy przestałaby być taka zwyczajna. Poza tym ma idealnego faceta, ale czy aby na pewno. I spotyka pana tajemniczego, któremu zupełnie przypadkiem powierza wszystkie swoje sekrety. Dużą zaletą tej plażowej lektury jest humor. Autorka nie boi się go używać i robi to z wyczuciem. Sytuacje zabawne rzadko kiedy stają się absurdalne i niewiarygodne. Powieść pochłonęłam jednym tchem, dobrze się przy tym bawiąc i uspokajając sumienie tym, że przecież czytam w oryginale. Polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka „Nie powiesz nikomu?” Sophie Kinsella to moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki.
Poznajemy Emmę Corrigah, 25 letnią kobietę, która wraca do domu samolotem. Niestety turbulencje sprawiają, że zaczyna się zwierzać ze swoich najskrytszych tajemnic. Od błahych po żenujące. Jedną z nich jest brak punktu G, niedobra kawa w pracy, za małe majtki i wiele innych. Naprawdę ubaw po pachy przy spotkaniach dwojga bohaterów. Emma żałuje wyznania swoich tajemnic, kiedy lądują bezpiecznie. Na jej szczęście to nieznajomy mężczyzna, którego nie zamierza spotkać ponownie. Niestety przeznaczenie zakpiło z kobiety. Jack Harper zjawia się w biurze Emmy, to jej nowy szef 😂 Kobieta wpadną w panikę, zaczyna kłamać, szaleć i relacje bohaterów rozumiesz zmieniają swój bieg.
To miło spędzone chwile z książką.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoznajemy Emmę Corrigah, 25 letnią kobietę, która wraca do domu samolotem. Niestety turbulencje sprawiają, że zaczyna się zwierzać ze swoich najskrytszych tajemnic. Od błahych po żenujące. Jedną z nich jest brak punktu G, niedobra kawa w pracy, za małe majtki i wiele innych....
Oderwana od rzeczywistości historyjka. Ogólny wątek ciekawy, lecz w niektórych momentach rozciągnięty do granic możliwości.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRewelacyjna i pozytywna , Można się przy niej pośmiać, oderwałam od codzienności, szczególnie w te monotonne, jesienne wieczory.
Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam.