Tsubasa Reservoir Chronicle tom 01

- komiksy
- Tsubasa Reservoir Chronicle(JPF) (tom 1)
- ツバサ RESERVoir CHRoNiCLE
- 2025-12-05
- 2025-12-05
- Anna Piechowiak
Przyjaciele z dzieciństwa, księżniczka Sakura i Syaoran, zostają uwikłani w serię wydarzeń, które zmuszają ich do przemierzania alternatywnych rzeczywistości w pełnej akcji niezapomnianej przygodzie. W Królestwie Clow wykopaliska archeologiczne uwalniają niesamowitą moc, przez co Sakura traci wspomnienia. Aby je odzyskać, Syaoran musi wykonywać rozkazy Wiedźmy Wymiaru i podróżować u boku Kurogane, niezrównanego wojownika; Fai, potężnego maga; i Mokony Modoki, osobliwie dziwnego stworzenia. Ale najpierw trzeba zapłacić cenę.
Kup Tsubasa Reservoir Chronicle tom 01 w ulubionej księgarni
Oceny książki Tsubasa Reservoir Chronicle tom 01
22 użytkowników ma tytuł Tsubasa Reservoir Chronicle tom 01 na półkach głównych- Przeczytane 16
- Manga 7
- Mangi 2
- 2026 2
- Mangi/manhwy/komiksy 1
- Przeczytane 2026 1
- Na stałym utrzymaniu 1
- Przygodowe 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tsubasa Reservoir Chronicle tom 01
Za taki majstersztyk tylko dycha!
Za taki majstersztyk tylko dycha!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest to moja pierwsza pozycja twórców, dosyć ciekawy pomysł na fabułę z dużymi możliwościami. Dam szanse i zobaczę jak to się rozwinie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzy „Tsubasa Reservoir Chronicle” to manga, której autorki odcinają kupony od starszych, lepszych serii? Czy trzeba znać inne mangi CLAMP-a, aby czytać tę? Zapraszam do obejrzenia recenzji. Porównuję wydanie japońskie, amerykańskie i polskie, pokazuję nawiązania, streszczam początek (na wesoło i bez spoilerów),a przede wszystkim wyjaśniam, co daje lektura innych komiksów tego kwartetu i czy jest niezbędna, by poradzić sobie w nowym uniwersum… a raczej uniwersach…
Czy „Tsubasa Reservoir Chronicle” to manga, której autorki odcinają kupony od starszych, lepszych serii? Czy trzeba znać inne mangi CLAMP-a, aby czytać tę? Zapraszam do obejrzenia recenzji. Porównuję wydanie japońskie, amerykańskie i polskie, pokazuję nawiązania, streszczam początek (na wesoło i bez spoilerów),a przede wszystkim wyjaśniam, co daje lektura innych komiksów...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW końcu się doczekaliśmy najbardziej lubianego tytułu od grupy CLamp.
Wydanie bardzo ładne. Skusiłam się na twardą oprawę. Różowy tutaj nie pasuje za bardzo. Nie jest to słodka historia jak w Kobato. Dlatego skusiłam się na białą. Obrazek także mi się bardziej podoba.
Jak chcesz poznać Clampa to polecam od Tsubasy zacząć. Istnieje największe prawdopodobieństwo, że spodoba się akurat ten. Przyjemny shounen. ^^
W końcu się doczekaliśmy najbardziej lubianego tytułu od grupy CLamp.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZobaczymy czy po latach nadal mnie wciągnie. Czytało się przyjemnie. Podziwiam także kadry podczas czytania. Bardzo ładna jest tutaj kreska. Nie jest taka mroczna jak w starszych seriach, ale także nie jest przesłodzona jak w tych najnowszych.
Wydanie bardzo ładne. Skusiłam się na twardą oprawę....
Chyba miałam zbyt duże oczekiwania po tej mandze. Fajna fakt, ale brakuje mi bardziej więcej... tego czegoś zapewniające zapamiętanie jej na dłuższy czas.