Sztuka rozstania

Okładka książki Sztuka rozstania autora Robert Kowalczyk, Dawid Krawczyk, Agata Stola, 9788383803883
Okładka książki Sztuka rozstania
Agata StolaRobert Kowalczyk Wydawnictwo: Agora poradniki
poradniki
2025-10-15
2025-10-15

Kup Sztuka rozstania w ulubionej księgarnii

Oceny książki Sztuka rozstania

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sztuka rozstania

To trzecia książka tych autorów, którą przesłuchałem i zdecydowanie najlepsza. Rozstanie w cywilizowany sposób to trudna sztuka ale warta na pewno warto próbować jeśli już do tego rozstania dochodzi. Czy ta książka pomaga w tym? Czy daje konkretne rady i wskazówki? W pewnym stopniu tak. Dla mnie ważniejsze jest co innego, mianowicie to, że oswaja z rozstanie, pokazuje, że inni ludzie też zmagają się z problemami, bo takie właśnie bywa życie.

Sztuka rozstania to przewodnik, który krok po kroku prowadzi czytelnika przez trudny proces zakończenia związku, zarówno emocjonalny, jak i praktyczny. Autorzy podchodzą do tematu z dużą empatią, pokazując, że choć rozstanie jest jednym z najtrudniejszych doświadczeń w życiu, to może też stać się okazją do głębszego zrozumienia siebie, relacji i własnych potrzeb. Znajdziemy w niej m. in. jak rozpoznać kryzys, jak poradzić sobie ze smutkiem po rozstaniu, jak ochronić siebie podczas rozstania, jak odbudować poczucie własnej wartości. Książka jest napisana przestępnym językiem , problem jest opisany nie tylko teoretycznie ale znajdziemy tu praktyczne rozwiązania. Książka nie ogranicza się do jednego typu związku i uwzględnia różne sytuacje życiowe.
Sztuka rozstania to wartościowa lektura dla każdego, kto chce przejść przez rozstanie świadomie i z troską o siebie, a nie tylko przeczekać trudne chwile. To nie typowy poradnik z gotowymi receptami, ale raczej przewodnik pełen refleksji, przykładów i empatii, który może stać się psychologicznym wsparciem w jednym z najtrudniejszych momentów życiowych.

Bardzo ważna pozycja dla KAŻDEGO.

Bardzo ważna pozycja dla KAŻDEGO.

179 użytkowników ma tytuł Sztuka rozstania na półkach głównych
27 użytkowników ma tytuł Sztuka rozstania na półkach dodatkowych

Okładka książki Męska rzecz. Wszystko, co mężczyzna musi wiedzieć, by żyć długo i aktywnie Robert Kowalczyk, Dawid Krawczyk, Piotr Paweł Świniarski
Okładka książki Trzeci element. Co zaburza nasze związki i jak sobie z tym radzić Robert Kowalczyk, Magdalena Kuszewska
Okładka książki Sztuka bycia razem Robert Kowalczyk, Dawid Krawczyk, Agata Stola
Sztuka bycia razem Robert Kowalczyk, Dawid Krawczyk, Agata Stola
Okładka książki Piękno i seks. Seks i piękno Agnes Frankel, Robert Kowalczyk
Piękno i seks. Seks i piękno Agnes Frankel, Robert Kowalczyk
Okładka książki Chemsex. Ujęcie wielodyscyplinarne Robert Kowalczyk, Agata Stola
Chemsex. Ujęcie wielodyscyplinarne Robert Kowalczyk, Agata Stola
Okładka książki Sex & Cook. Miłość od kuchni Robert Kowalczyk, Michał Toczyłowski
Sex & Cook. Miłość od kuchni Robert Kowalczyk, Michał Toczyłowski
Okładka książki LGB. Zdrowie psychiczne i seksualne Bogusław Bałuka, Katarzyna Bojarska, Grzegorz Iniewicz, Robert Kowalczyk, Zbigniew Lew-Starowicz, Remigiusz Tritt
Robert Kowalczyk
Robert Kowalczyk
Psycholog, certyfikowany seksuolog kliniczny Polskiego Towarzystwa Seksuologicznego, psychoterapeuta i biegły sądowy. Wykładowca na Uniwersytecie SWPS. Współzałożyciel Instytutu Psychoterapii i Terapii Seksuologicznej SPLOT, w którym prowadzi psychoterapię indywidualną oraz terapię par. Współautor wielu publikacji akademickich i popularnonaukowych, m.in. Piękno i seks, seks i piękno, Wstęp do seksuologii, Sex & Cook. Miłość od kuchni, Sztuka bycia razem, Trzeci element. Co zaburza nasze związki i jak sobie z tym radzić, Sztuka rozstania. W każdą̨ niedzielę w radiu TOK FM współprowadzi SexAudycję. Dla „Vogue Polska” prowadzi podcast Męskie światy i Optimum. Wymieniony na liście 100 osób wspierających edukację seksualną w Polsce „Forbes” i SEXEDPL.

Cytaty z książki Sztuka rozstania

Dodaj cytat z książki Sztuka rozstania