The Darkside Of Death

- literatura obyczajowa, romans
- 2025-09-23
- 2025-09-23
- 9788328920750
Po horrorze, jaki przeżyła w Las Vegas, Emily Rose przeprowadziła się do San Francisco, by spróbować wrócić do równowagi psychicznej i rozpocząć wymarzone studia. Wygląda na to, że z powodzeniem. W ciągu dwóch lat, które minęły od przeprowadzki, Emily stała się inną osobą - towarzyską i pewną siebie, z perspektywami na szczęśliwą przyszłość.
Jedynie noce są złe. Gdy zapada zmrok, dziewczynę męczą koszmary z przeszłości. W absolutnej ciemności czai się najstraszniejszy z nich. Kiedyś to Emily Rose zaprowadziła Cadena Diaza do więzienia. Teraz on, kojarzony wyłącznie ze śmiercią, powrócił, by dokonać zemsty na osobie, którą uważał za przyczynę swojego upadku.
Tu nikt nie jest bezpieczny, a każdy jest podejrzany
Książka dla czytelników powyżej osiemnastego roku życia.
Kup The Darkside Of Death w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
The Darkside Of Death
*współpraca reklamowa* Standardowo chciałam sięgnąć po książkę ze względu na okładkę, ale też na tytuł który do mnie wołał. Zapowiadało się na mroczną, trudną, złożoną i brutalną historię, to też właśnie dostałam, i to w naprawdę w rewelacyjnej wersji, szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że aż tak mnie ta książka wkręci i dostarczy tak wielu wrażeń i emocji. To taka historia, które ja osobiście bardzo lubię czytać. Dark romans z mocnym naciskiem na dark, dla mnie bomba. Emily po przeżytym horrorze przeprowadza się do San Francisco by zacząć wszytko od nowa i z czystą kartą. W ciągu dwóch lat uzyskała względną stabilizację i równowagę, zmieniła się na lepsze i skupiła się na wymarzonych studiach, jednak mimo wszystko nocą dręczą ją koszmary. Emily mając swój udział w aresztowaniu Cadena zdaje sobie sprawę z tego, że jej spokój nie jest dany jej na zawsze. Kiedy dowiaduje się o wyjściu mężczyzny z więzienia wyczekuje ataku ze strony dawnego ukochanego. Caden zaś przygotowuje misterny plan zniszczenia i zemsty na Emily. Matko jakie to było dobre, w zasadzie powiedzieć dobre to jak nic nie powiedzieć. Jak ktoś lubi dark romanse ale takie mega mroczne, takie mega niebezpieczne z porządną dawką brutalności i z psychopatycznymi zachowaniami tę książkę dosłownie pochłonie, tak jak ja to zrobiłam. Miałam ogromną nadzieję, że mnie ta książka nie zawiedzie, bo ostatnio trafiam na takie darki, w których tego darka niewiele, więc tutaj jestem naprawdę mega usatysfakcjonowana tą mrocznością, tymi niecnymi planami zemsty, tym szorstkim podejściem, tą bezwzględnością i hartem ducha głównych bohaterów. Caden to czysty psychol, uwielbiam takich bohaterów, to postać która naprawdę fascynuje, ale jednocześnie nie da się jej polubić, chociaż może się trafią i tacy, którym się to uda. Ja mam to tego pana bardzo mieszane uczucia, jako czarny charakter jest po prostu rewelacyjny, autorka wykonała przy nim kawał świetnej roboty, i na pewno ten bohater na długo zostanie w mojej głowie, ale muszę przyznać, że maga mnie on irytował, jak dla mnie troszkę za bardzo cwaniakował, gdzieś w tym psychopatycznym zachowaniu pojawiła się jakaś taka rysa, która mi w nim nieco przeszkadzała, ale to tylko moje czepianie się o szczegóły. Emily, nienawidzę tego imienia, i jestem już nim szczerze zmęczona, ale sama bohaterka to moja idolka, poproszę więcej takich bohaterek. Od samego początku walczy, choć odczuwa dyskomfort psychiczny i fizyczny jest niemal nie do zdarcia, nie okazuje strachu, swoją postawą doprowadza Cadena do szału, a ja tak bardzo jej kibicowałam żeby utarła mu nosa. Relacja bohaterów jest pod każdym względem toksyczna, tutaj nie ma pozytywnych uczuć, jeśli ktoś się nastawia na taki nieco schematyczny romans, że miłość zmieni bohaterów to niech lepiej nie zaczyna, tutaj tego nie znajdzie. Tu jest po prostu toxic level hard, tu nie ma sentymentów, romantyzmu, nawet scen erotycznych ze świecą szukać. Tutaj jest ból, cierpienie, zemsta, mrok, brutalność, pokonywanie granic, sadyzm, przemoc itp. Bohaterowie krążą wokół siebie, a czytelnik tyko czeka w jakim kierunku pójdzie ta znajomość, o co w tym wszystkim chodzi, bo ja miała wrażenie, że cały czas coś mi umyka, i tak było, bo niektóre wątki były nieco spłycone, nie dostaliśmy pełnego obrazu niektórych sytuacji, ale tego można było się spodziewać, w końcu to dylogia, o czym zmianka pojawia się już na wstępie. Jako, że to pierwszy tom niektóre wątki pozostały otwarte, ale autorka wiele z nich w jakiś sposób zamknęła ale też na końcówce stworzyła nowe, ja już czuję, że druga część będzie genialna i wszystko zmiecie. Ja jestem pełna podziwu dla lektury, mega mi się podobało, totalnie mnie wkręciło, ta historia całkowicie wpisuje się w moje gusta czytelnicze, to naprawdę dark z prawdziwego zdarzenia, przy którym budzą się skrajne emocje, a granica pomiędzy zachwytem a zdegustowaniem jest bardzo cienka. Mi się bardzo podobało i już w napięciu wyczekuję drugiej części, ze swojej strony książkę polecam ale fanom dark romansów, osobom odważnym i z otwartym umysłem, którzy z moralnością w książkach mają trochę na bakier, bo to nie jest książka dla każdego a już na pewno nie dla grzecznych czytelników.
Oceny książki The Darkside Of Death
98 użytkowników ma tytuł The Darkside Of Death na półkach głównych- Chcę przeczytać 54
- Obyczajowe 1
- 1-tomówka 1
- Do Recenzji 1
- Do kupienia 1
- Czekają na swoją kolej... :) 1

Opinie i dyskusje o książce The Darkside Of Death
,, The darkside of death" pierwszy tom dylogii Darkside autorstwa Wiktorii Nowak. Pierwszy raz spotkałam się z piórem autorki. Byłam bardzo ciekawa tej historii bo opis wydawał się bardzo ciekawy. Czy jestem zadowolona z lektury ? Muszę przyznać że tak i to nawet bardzo.
Mieszkając w Las Vegas poznała chłopaka, który był bardzo złym człowiekiem. Była nim zaślepiona i angażowała się w relacje z prawdziwym diabłem. Osobą bez zahamowań, zdolną do wszystkiego. Dla niego największą satysfakcją jest ludzki strach i ból, który własnoręcznie zadaje.
Emily była świadkiem jednej ze zbrodni jakich się dopuścił i wtedy coś w niej pękło. Uznała, że zasługuje na poniesienie kary za swoje czyny i wydała go organom ścigania.
On jej tego nie wybaczy. Wróci i zemści się.
Kobieta nie zna dnia ani godziny, kiedy on wróci do jej życia i staną ze sobą oko w oko.
Po traumatycznych przeżyciach pragnąc odciąć się od przeszłości wyjechała do San Francisco. Rozpoczęła wymarzone studia i stara się odzyskać równowagę.
Minęły dwa długie lata..
Zmieniła się, zaczęła cieszyć się życiem. Otworzyła się na nowe znajomości. Uwierzyła, że będzie szczęśliwa.
I wtedy jej koszmar powrócił, niespodziewanie i z wielkim przytupem.
Czasem Diaz wrócił. Chce odegrać się na byłej dziewczynie za to, że go wydała. Ufał jej a ona posłała go za kraty.
Ale czy naprawdę będzie wobec niej bezwzględny ?
Czy naprawdę nie cofnie się przed niczym ?
,, The darkside of death " to mroczny i brutalny dark romance. Mnóstwo tutaj zwrotów akcji, nieprzewidywalnych ruchów, napięcie rośnie z każdą stroną. Z pewnością nie ma tutaj czasu na nudę.
Atmosfera zbudowana przez autorkę jest naprawdę napięta. Czuć ten ciężki, niebezpieczny klimat. Nie da się przewidzieć co będzie dalej. Dużo tutaj brutalnych scen, mocnych uczuć. Nie brakuje także tajemnic, które mogą zmienić wszystko.
Nie mogę się doczekać kontynuacji bo po takim zakończeniu aż skręca żeby jak najszybciej dostać następną część.
Książkę czyta się bardzo lekko a pióro Wiktorii jest bardzo przyjemne w odbiorze.
Jeśli lubicie mocne historię to bardzo polecam sięgnąć po ten tytuł. Zaznaczam, że jest to propozycja zdecydowanie dla osób pełnoletnich.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGłówną bohaterką tej powieści jest Emily Rose. Młoda kobieta, która przeżyła horror.
Mieszkając w...
„A piekłem był Caden Diaz. On był moim prześladowcą. On był moim koszmarem. On był moim zabójcą.”
Ona wsadziła go za kratki i na nowo budowała swoje życie, starając przetrwać to, co się wydarzyło w przeszłości. Czuła, że kiedyś będzie musiała zmierzyć się ze swoimi decyzjami i nim, ale nie podejrzewała, że tak szybko.
On był ciemnością i niebezpieczeństwem, a teraz pragnął zemsty i miał stać się również jej bólem i strachem. Dwa lata na to czekał, a teraz kiedy uciekł z więzienia, zamierzał spełnić swój plan wobec niej.
Emily i Caden będą musieli zmierzyć się z konsekwencjami swoich decyzji, lękami, strachem i koszmarami. Zwłaszcza ona. Bo Caden jest zimny i wyprany z emocji zabójcą. Pragnie zemsty i kary dla Emily, którą sam jej wymierzy. Tylko czy o to w tym wszystkim chodzi? Rozpoczęła się gra strachu, kłamstw, szantażu i o życie. Kto ją wygra?
„Wszystko żywe, co w tobie widziałam, umarło. Jesteś katem siebie samego i żaden inny człowiek więcej nie wyciągnie do ciebie pomocniczej dłoni.”
„The darkside of death” to mroczna opowieść, która przyciąga uwagę nietuzinkową fabułą i klimatem tak dusznym i gęstym, że nie sposób nie poczuć na sobie tego całego napięcia, niepewności i lęku, ale i pożądania. Nie ma w niej nic romantycznego ani dobrego. Jest to emocjonująca lektura, pełna trudnych wyborów i konfrontacji z własnymi lękami. Nie da się wymazać i zapomnieć o tym, co było, bo jest to cały czas w nich. A wszystko, co dzieje się między nimi jest niebezpieczne i zawsze chodzi o coś więcej, niż jest mówione. Ich relacja jest toksyczna i graniczy z obsesją. On wie, jak manipulować i jest nieprzewidywalny. Nie boi się zabić i nawet się przy tym nie zawaha, uwielbia dręczyć Emily, podsycać jej lęk. Emily, mimo że jest krucha, to ma w sobie również odwagę, by cały czas stawiać się Cadenowi. Autorka rozpoczęła psychologiczną grę nie tylko z bohaterami, ale i z czytelnikiem. Dając odczucie, że nikt w tej historii nie jest bezpieczny, a każda postać, jaka się pojawia, jest podejrzana. Każdy tu coś ukrywa, każdy ma w sobie mrok i każdy jest w stanie zrobić coś, czego się nie spodziewał. Gdy tylko przeczytałam opis, to byłam bardzo ciekawa tej historii i tego, co tam się będzie działo. I dałam się pochłonąć temu mrokowi, niepewności i obsesji, a czytanie było przyjemne, ciekawość i cały ten jej mrok tylko sprawiały, że chciałam wiedzieć, dokąd zaprowadzi ich ta cała sytuacja oraz co się w niej kryje. Zakończenie trochę mnie wbiło w fotel i zaskoczyło, pozostawiając niedosyt.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMroczna i brutalna opowieść o demonach przeszłości, które powróciły i pragnęły zemsty.
„The Darkside of Death” Wiktorii Nowak to lektura dla tych, którzy nie boją się zajrzeć w najbardziej mroczne zakamarki ludzkiej psychiki. Ta książka to intensywny, psychologiczny thriller i dark romance, który balansuje na cienkiej granicy między obsesją a miłością.
Książka przenosi do świata mrocznego, gdzie główni bohaterowie Emily i Caden są równie piękni, co złamani i niebezpieczni. Autorka zbudowała relację, która jest z natury toksyczna i wybuchowa, ale jednocześnie niemożliwa do oderwania. Czytając tą książkę jesteśmy wciągani w spiralę intryg, zemsty i niezdrowej fascynacji, gdzie każde spojrzenie i gest mają podwójne dno.
Centralnym punktem powieści jest bez wątpienia postać Cadena. Jego moralna ambiwalencja i nieprzewidywalność są największym magnesem, jest mroczny, manipulujący i często okrutny. To jest największa siła tej książki, eksplorowanie, co dzieje się, gdy normalna dziewczyna poznaje kogoś, kto ma w sobie tak wiele ciemności.
W przeciwieństwie do wielu lekkich romansów, tutaj mamy do czynienia z dużą dozą napięcia psychologicznego. Autorka zmusza nas do refleksji, jak daleko można się posunąć w imię zemsty? Gdzie kończy się fascynacja, a zaczyna prawdziwe uczucie? Książka jest jak gra w szachy, gdzie każdy ruch jest kalkulowany, a stawka to nie tylko życie, ale i zdrowie psychiczne.
Relacja między bohaterami jest paliwem dla całej historii. Jest to związek oparty na wzajemnym przyciąganiu, które jest silniejsze niż rozsądek.
„The Darkside of Death” to moje pierwsze odważne i bezkompromisowe wejście do gatunku dark romance. To idealna propozycja dla czytelników poszukujących mocnych emocji, skomplikowanych relacji i opowieści, która nie boi się pokazywać, że miłość może być równie destrukcyjna, co piękna. To jazda bez trzymanki do mrocznej strony ludzkiego pożądania i obsesji.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka przenosi do świata mrocznego, gdzie główni bohaterowie Emily i Caden są równie piękni, co złamani i...
Macie lub chcecie mieć tatuaże?
Opowieść, która od pierwszych stron wciąga w duszną, niepokojącą atmosferę. Taką, w której każde słowo zdaje się mieć swoje ostrze. Autorka prowadzi czytelnika przez świat, w którym strach i pragnienie idą ramię w ramię, a przeszłość nie jest tylko cieniem, lecz żywą siłą, zdolną wrócić w najmniej spodziewanym momencie. W tym mroku kryje się pewna brutalna szczerość. Nic nie jest tu osłodzone, nic nie jest wygładzone.
Emily Rose to postać, którą trudno jednoznacznie zaszufladkować. Krucha, a jednocześnie niepokojąco odporna. Jej siła rodzi się z bólu, a każda pokuta odsłania kolejną warstwę jej strachu, determinacji i niebezpiecznej odwagi. To bohaterka, której współczujemy, ale której czasem się boimy, bo w jej oczach tli się coś, co mogłoby równie dobrze ocalić, co zniszczyć.
Caden Diaz to mrok w najczystszej postaci. Nie przerysowany, nie romantyzowany, lecz zimny i metodyczny. Jego obecność działa jak trucizna sącząca się powoli w fabułę. Im dłużej trwa historia, tym intensywniej czuje się jego wpływ. Z każdą stroną staje się jasne, że jego zemsta nie ma być spektaklem, lecz osobistym rytuałem, który ma przynieść mu spokój.
Miasto staje się labiryntem, przeszłość katem, a bohaterowie ofiarami własnych wyborów. Autorka nie boi się pokazywać ciemnych stron psychiki, nie boi się zostawiać czytelnika bez odpowiedzi. Finał uderza jak wystrzał w ciemności. Książka nie jest historią o miłości, ale o przetrwaniu oraz cenie jaką płacimy za sprawiedliwość.
Macie lub chcecie mieć tatuaże?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOpowieść, która od pierwszych stron wciąga w duszną, niepokojącą atmosferę. Taką, w której każde słowo zdaje się mieć swoje ostrze. Autorka prowadzi czytelnika przez świat, w którym strach i pragnienie idą ramię w ramię, a przeszłość nie jest tylko cieniem, lecz żywą siłą, zdolną wrócić w najmniej spodziewanym momencie. W tym mroku kryje się...
[współpraca reklamowa z @editio.red ] 🐍🖤
Czy ta książka okazała się moim odkryciem roku? Zdecydowanie tak. Ogromnie się cieszę, że po nią sięgnęłam. Bawiłam się wyśmienicie, książka była cudowna, a fabuła - dynamiczna, zaskakująca, pełna plot twistów i naprawdę odprężająca - udało mi się oderwać od świata rzeczywistości i zanurzyć w świecie bohaterów, jakbym naprawdę stała obok nich.
Na początku książki miałam dość mieszane odczucia, głównie ze względu na styl pisania autorki. Momentami przypominał mi on typowy wattpadowy styl np.: „Moja niewinna diablica reagowała tylko na mnie” przez co dostawałam drgawek i wywoływało to u mnie zażenowanie. Na szczęście takie fragmenty pojawiały się jedynie na chwilę. Później styl Wiki okazał się znacznie lżejszy, bardziej naturalny i przyjemny, dzięki czemu książkę pochłonęłam w kilka wieczorów.
🖤 𝐄𝐦𝐢𝐥𝐲 𝐑𝐨𝐬𝐞. Polubiłam ją już od pierwszych stron. Na początku zaskoczyło mnie, jak niezwykłą paczkę przyjaciół zdołała wokół siebie zgromadzić, byli gotowi zostawić wszystko i przeprowadzić się dla niej do San Francisco. Otaczali ją ogromnym wsparciem w każdej sytuacji, choć sami również wiele przez to cierpieli. W całej tej historii Emily pokazała prawdziwego ducha walki. Przetrwała pięć pokus wymyślonych przez Cadena w ramach zemsty i nie poddała się. Wręcz przeciwnie, bo wyłoniła się z tego jako wyjątkowo silna, godna podziwu bohaterka.
🖤 𝐂𝐚𝐝𝐞𝐧 𝐃𝐢𝐚𝐳. Z tym panem łączy mnie relacja hate-love, raz można go kochać, a chwilę później szczerze nienawidzić. Caden to ciężki typ bohatera, najlepszy płatny zabójca w swoim fachu. Rozdziały pisane z jego perspektywy czytało mi się najprzyjemniej, fascynował mnie jego sposób myślenia i zawsze byłam ciekawa, jaki będzie jego kolejny krok. Ciekawym zamysłem okazały się też „pięć pokut" jako forma zemsty na Emily, dodały historii głębi i niepokoju. I proszę pamiętajmy wszyscy, że jest to książka z kategorii dark romans i nie należy romantyzować Cadena!
Ja nie chce nic sugerować droga autorko, ale książka o Sylvie i Aaronie byłaby mocna.
Buziaki, Ola. 🎀
𝐎𝐜𝐞𝐧𝐚: 𝟓/𝟓 ⭐️
[współpraca reklamowa z @editio.red ] 🐍🖤
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„–ᴛᴡɪᴇʀᴅᴢɪꜱᴢ, żᴇ ᴊᴇꜱᴛᴇᴍ ᴛᴡᴏɪᴍ ᴋᴏꜱᴢᴍᴀʀᴇᴍ. […] ᴀ ᴘʀᴀᴡᴅᴀ ᴊᴇꜱᴛ ᴛᴀᴋᴀ, żᴇ ᴛᴏ ᴛʏ ᴊᴇꜱᴛᴇś ᴍᴏɪᴍ.”
💀🌑 The Darkside of Death autorstwa Wiktorii Nowak to historia, która nie pozwala o sobie zapomnieć. Mroczna, intensywna i pełna emocji, wciąga od pierwszych stron i trzyma w napięciu aż do końca. Autorka zabiera czytelnika w świat bólu, winy i zemsty – w miejsce, gdzie granice między dobrem a złem przestają być wyraźne. Emily Rose, po traumie przeżytej w Las Vegas, próbuje ułożyć sobie życie na nowo. San Francisco ma być jej bezpieczną przystanią, miejscem, w którym odzyska spokój i zapomni o przeszłości. Jednak przeszłość nie zapomina o niej. Gdy pojawia się Caden Diaz – mężczyzna, którego sama doprowadziła za kratki – sen zmienia się w koszmar, a koszmar w rzeczywistość.
💀🌑 Wiktoria Nowak z niezwykłą umiejętnością buduje napięcie. Nie potrzebuje krwi rozlewającej się po stronach ani tanich straszaków – jej groza rodzi się z emocji i psychologicznej głębi postaci. Emily to bohaterka złożona, niejednoznaczna – ofiara i winna jednocześnie. Caden również wymyka się prostym schematom. Choć wydaje się uosobieniem mroku, w jego postępowaniu czuć ślady człowieczeństwa, które sprawiają, że trudno go jednoznacznie potępić. To właśnie relacja między nimi napędza fabułę i nadaje jej emocjonalnego ciężaru. Ich spotkania są jak starcie ognia z lodem – intensywne, niebezpieczne, a jednocześnie hipnotyzujące.
💀🌑 Jednym z największych atutów książki jest jej klimat. Wiktoria Nowak potrafi malować słowami sceny, które niemal się czuje – zapach deszczu na kalifornijskich ulicach, drżenie powietrza przed konfrontacją, pulsujący w tle niepokój. San Francisco w jej wydaniu to miasto cieni, gdzie nawet światło zdaje się mieć ciemniejszy odcień. Autorka prowadzi narrację w sposób przemyślany i płynny, unikając chaosu, który często pojawia się w podobnych powieściach. Każdy rozdział jest jak kolejny krok w głąb labiryntu ludzkich emocji – niebezpieczny, ale fascynujący.
💀🌑 The Darkside of Death to jednak nie romans, mimo że napięcie między bohaterami jest wyczuwalne. To historia o przetrwaniu, o konfrontacji z traumą i o tym, jak cienka bywa granica między ofiarą a oprawcą. Wiktoria Nowak pokazuje, że człowiek potrafi zrobić wiele, by przetrwać – nawet jeśli oznacza to zejście w mrok. Nie daje prostych odpowiedzi, nie moralizuje, nie usprawiedliwia. Zmusza do refleksji i do spojrzenia w najciemniejsze zakamarki ludzkiego umysłu. W tej powieści nie ma miejsca na słodycz, jest za to brutalna prawda o tym, że zło nie zawsze przychodzi z zewnątrz – czasem mieszka w nas samych.
ㅤ
💀🌑 Styl autorki zasługuje na szczególne uznanie. Jest lekki, a jednocześnie dojrzały – potrafi balansować między emocją a precyzją. Wiktoria Nowak nie gubi się w patosie, nie przesadza z dramatyzmem. Każde słowo wydaje się na swoim miejscu, a dialogi brzmią naturalnie. Dzięki temu nawet najbardziej intensywne sceny nie tracą autentyczności. To rzadkość w literaturze młodego pokolenia, w której często forma przytłacza treść. Tutaj jest odwrotnie – treść prowadzi czytelnika, a forma tylko ją podkreśla.
ㅤ
💀🌑 The Darkside of Death to książka, która zostaje w głowie i nie daje spokoju. Wiktoria Nowak udowadnia, że potrafi pisać o ciemności w sposób subtelny, ale mocny, nie ucieka od trudnych emocji i nie boi się pokazywać bohaterów w ich najbardziej ludzkich momentach. To historia, w której nie ma bohaterów idealnych – są tylko ludzie próbujący przetrwać. Jeśli ktoś szuka opowieści, która pochłania bez reszty, wywołuje dreszcze i pozostawia po sobie pustkę, którą chce się natychmiast wypełnić kolejnym tomem – The Darkside of Death będzie strzałem w dziesiątkę. Autorka otwiera przed czytelnikiem drzwi do świata, w którym nawet śmierć ma swoją ciemniejszą stronę – i trudno się od niej oderwać.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo, bardzo, bardzo mi się podobało! Po przeczytaniu opisu wiedziałam, że może być to interesująca książka, ale nie sądziłam, że aż tak mnie wciągnie. Na pierwszy rzut oka to historia o grzecznej dziewczynce i złym chłopaku, ale czy na pewno? Każdy z nich skrywa swoje tajemnice, które potrafią ujawnić się nawet pod koniec książki.
Tu nie ma miejsca na miłość – więc jeśli jej szukasz, to tutaj jej nie znajdziesz. To mroczna, wciągająca powieść, która zostawia po sobie wiele pytań i emocji. Lubię dark klimaty, ale ostatnio miałam wrażenie, że wszystko się powtarza. W tej historii było zupełnie inaczej.
Każdy wątek został dobrze przemyślany, a sytuacje opisane w sposób, który naprawdę wciąga. Mimo że pierwszy rozdział nie do końca mnie zachwycił, z kolejnymi stronami coraz bardziej czułam potrzebę dalszego czytania.
Autorka miała super pomysł na historie i wręcz idealnie ją zrealizowała, jej styl pisania jest lekki dzięki czemu czyta się o wiele szybciej.
Według mnie ta książka zasługuje na naprawdę wysoką ocenę. Nie mam się do czego przyczepić — wszystko było idealnie dopasowane i świetnie napisane. Już nie mogę się doczekać aż będę mogła przeczytać drugi tom !
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTu nie ma miejsca na miłość – więc...
Ta książka wciągnęła mnie w swój mroczny i brutalny świat od pierwszej strony. Polubiłam styl pisania autorki, kartki same przelatywały mi przez palce, a samą książkę czytało mi się bardzo szybko i przyjemnie. Akcja z każdą stroną nabiera tempa, bohaterowie zostali świetnie wykreowani i nie ma tutaj szans na nudę. Główna bohaterka jest silną i odważną postacią, chcą ułożyć sobie na nowo życie, nie ma pojęcia, że jej koszmar powróci. Główny bohater to taki mroczny charakter, jego postać sprawia, że podczas czytania pojawiają się ciarki na skórze. Z całego serca pragnie zemsty na dziewczynie i było można to odczuć w jego zachowaniu. Brakowało mi jedynie momentami opisów tego, co czuła główna bohaterka, w niektórych sytuacjach. Uważam mimo wszystko, że jest to ciekawa i mroczna historia, dla fanów gatunku dark romans.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSięgając po 𝑻𝑯𝑬 𝑫𝑨𝑹𝑲𝑺𝑰𝑫𝑬 𝑶𝑭 𝑫𝑬𝑨𝑻𝑯, byłam bardzo ciekawa tej książki i muszę przyznać, że pozytywnie się zaskoczyłam, ponieważ została naprawdę dobrze napisana. Spodobał mi się pomysł na tę historię, a przeplatanie teraźniejszych wydarzeń z tymi z przeszłości dodatkowo potęgowało moje zainteresowanie i sprawiało, że coraz bardziej chciałam wiedzieć, co wydarzy się dalej.
Bardzo spodobał mi się również sposób wykreowania Candena, szczególnie to, że przez całą książkę faktycznie pozostawał tym złym charakterem. Czy go polubiłam? Sama nie wiem. Zaraz po skończeniu książki powiedziałabym, że nie, ale teraz, po kilku dniach, mam do niego mieszane uczucia. Jedno jest pewne – nie jest to bohater, którego powinno się romantyzować.
Emily z pewnością wzbudziła moją sympatię. Może nie należy do moich ulubiony bohaterek, ale kilka razy naprawdę mi zaimponowała. Bardzo podoba mi się, że nie została przedstawiona jako szara myszka, lecz jako bohaterka, która mimo obaw i strachu potrafi postawić na swoim.
Styl pisania Wiktorii jest przyjemny w odbiorze, dzięki czemu książkę czyta się naprawdę dobrze. Jedyne, co trochę przeszkadzało mi w trakcie lektury, to bardzo mała czcionka, która nieco odbierała komfort czytania. Elementem, który nie do końca mi „siadł”, był wątek pięciu pokut Emily. Nie dlatego, że został źle napisany, po prostu nie do końca do mnie trafił.
Nie chcę wam za dużo zdradzać, ale w tej książce znajdziecie kilka zwrotów akcji, które wywoływały u mnie przeróżne emocje. Były też momenty, w których działo się tak dużo, że dosłownie nie mogłam się oderwać od czytania. A zakończenie sprawiło, że z pewnością sięgnę po kolejny tom.
Jeśli lubicie dark romance, zdecydowanie polecam wam sięgnąć po 𝑻𝑯𝑬 𝑫𝑨𝑹𝑲𝑺𝑰𝑫𝑬 𝑶𝑭 𝑫𝑬𝑨𝑻𝑯. Pamiętajcie jednak, by przed rozpoczęciem czytania zapoznać się z ostrzeżeniem.
[współpraca reklamowa]
Sięgając po 𝑻𝑯𝑬 𝑫𝑨𝑹𝑲𝑺𝑰𝑫𝑬 𝑶𝑭 𝑫𝑬𝑨𝑻𝑯, byłam bardzo ciekawa tej książki i muszę przyznać, że pozytywnie się zaskoczyłam, ponieważ została naprawdę dobrze napisana. Spodobał mi się pomysł na tę historię, a przeplatanie teraźniejszych wydarzeń z tymi z przeszłości dodatkowo potęgowało moje zainteresowanie i sprawiało, że coraz bardziej chciałam wiedzieć, co wydarzy się...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTHE DARKSIDE OF DEATH
@nowakwiktoria
@editio.red
To moje pierwsze spotkanie z tworczoscia Autorki i napewno nie ostatnie.
"Kiedy życie kopie cię w dupę tak wiele razy, stajesz się czymś, przed czym uciekałeś w dzieciństwie. Złem, strachem, cieniem na ścianie sunącym ku przepaści."
Emily Rose po dramatycznych wydarzeniach w Las Vegas pragnie tylko jednego spokoju. Ucieka do San Francisco, by rozpocząć studia i zostawić za sobą traumę. Jednak przeszłość nie zamierza pozwolić jej o sobie zapomnieć. Na jej drodze ponownie staje Caden Diaz człowiek, którego kiedyś doprowadziła do więzienia. Teraz powraca, by dokonać zemsty.
THE DARKSIDE OF DEATH to powieść,która łączy w sobie elementy thrillera oraz romansu.
Akcja przeplata się między teraźniejszością a wydarzeniami z przeszłości. Motywy takie jak zemsta, rozpacz, walka z własnymi demonami są silnie zaakcentowane.
Klimat jest mroczny, czasem brutalny.Nie jest to lekka obyczajówka, ale pozycja o silnych emocjach, zagrożeniu i ciemnej stronie ludzkiej psychiki.
THE DARKSIDE OF DEATH to historia o bólu, stracie i próbie zrozumienia samego siebie, opowiedziana w sposób intensywny i pełen napięcia.
To historia, która nie tylko trzyma w napięciu, ale też zmusza do refleksji nad tym, jak cienka bywa granica między miłością a nienawiścią.
Jestem nią zachwycona i czekam na kontynuacje....
Polecam Ewelina.
THE DARKSIDE OF DEATH
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to@nowakwiktoria
@editio.red
To moje pierwsze spotkanie z tworczoscia Autorki i napewno nie ostatnie.
Emily Rose po dramatycznych wydarzeniach w Las Vegas pragnie tylko jednego...