Podróże Myszomaga Alberto

Okładka książki Podróże Myszomaga Alberto autora Aleksandra Kmiecik, 9788397587205
Okładka książki Podróże Myszomaga Alberto
22 min.

Kup Podróże Myszomaga Alberto w ulubionej księgarnii

Oceny książki Podróże Myszomaga Alberto

OPINIE i DYSKUSJE o książce Podróże Myszomaga Alberto

"Podróże Myszomaga Alberto" autorstwa Aleksandry Kmiecik to przeuroczy komiks z równie przeuroczym bohaterem.

Mamy tu nawiązania do różnych znanych bajek i historii. Jest to opowiastka bardzo przyjemna i idealna dla czytelnika w każdym wieku.

Mi osobiście bardzo podoba się aspekt wizualny i wszystkie ilustracje w tej książeczce. Autorka ma bardzo oryginalny styl i stworzyła niezwykle ciekawą postać o ogromnym potencjale na wiele przygód.

Ogromnie polecam Wam zapoznać się z tą historią. Sama zaś wyczekuję więcej przygód!

"Podróże Myszomaga..." to komiks w sam raz na raz. Czyta się go szybko i przyjemnie, a po skończeniu lektury...chce się zacząć od nowa! Uważny czytelnik wychwyci zarówno wizualne, jak i słowne nawiązania do popularnych światów fantastycznych np. uniwersum Harry'ego Pottera czy Alicji w Krainie Czarów. Gierki słowne używane przez autorkę bawią w subtelny sposób. Zaś kolorystyka, w której komiks jest utrzymany to prawdziwa uczta dla oczu - wielbiciele obrazów Vincenta Van Gogha będą zachwyceni!

Tagi i tematy do książki Podróże Myszomaga Alberto

Okładka książki Asteriks na Korsyce Rene Goscinny, Albert Uderzo
Asteriks na Korsyce Rene Goscinny, Albert Uderzo
Okładka książki Morderstwa w Decagon House #2 Yukito Ayatsuji, Hiro Kiyohara
Morderstwa w Decagon House #2 Yukito Ayatsuji, Hiro Kiyohara
Okładka książki Sknerus. Smok z Glasgow Joris Chamblain, Walt Disney, Fabrizio Petrossi
Sknerus. Smok z Glasgow Joris Chamblain, Walt Disney, Fabrizio Petrossi
Okładka książki Walkirie kresu dziejów – Record of Ragnarok #23 Azychika, Takumi Fukui, Shinya Umemura
Okładka książki Batman/Superman: World’s Finest: Powrót do świata Kingdom Come Tamra Bonvillain, Dan Mora, Mark Waid
Okładka książki Sangoma. Przeklęci z Kapsztadu Caryl Férey, Corentin Rouge
Sangoma. Przeklęci z Kapsztadu Caryl Férey, Corentin Rouge