Najgorszy tydzień życia. Sobota

Okładka książki Najgorszy tydzień życia. Sobota autora Eva Amores, Matt Cosgrove, 9788310142061
Okładka książki Najgorszy tydzień życia. Sobota
Matt CosgroveEva Amores Wydawnictwo: Nasza Księgarnia Cykl: Najgorszy tydzień życia (tom 6) literatura dziecięca
literatura dziecięca
Najgorszy tydzień życia (tom 6)
Worst Week Ever! Saturday

Oceny książki Najgorszy tydzień życia. Sobota

OPINIE i DYSKUSJE o książce Najgorszy tydzień życia. Sobota

Igrzyska Zombie były super 😍😍

Igrzyska Zombie były super 😍😍

Poniedziałek to taki dzień, kiedy z żalem oglądamy się za siebie, bo ten weekend minął znów za szybko i wolelibyśmy by znów była…sobota. Ale dla Antka to kolejny dzień z “Najgorszego tygodnia życia”.

Chłopak naprawdę ma pecha, od poniedziałku jakieś fatum się za nim ciągnie i jeśli nie znacie tej serii, to na jednym z kafelków macie swego rodzaju streszczenie w takim telegraficznym skrócie. Więcej o tym czego chłopak do tej pory doświadczył, znajdujemy na pierwszych stronach komiksu. A co czeka go w sobotę - dzień relaksu ?

Istotnym szczegółem jest to, że Antek mieszka tuż obok… cmentarza dla sportowców. I poprzedniego dnia widział tam…zombie. Jedno zombie to jeszcze nie tragedia, można by to uznać za omamy, można by tego jednego jakoś spacyfikować. Ale nieee, przecież to “Najgorszy tydzień życia”, więc czeka bohaterów totalna inwazja zombie z wybitnie dobrą kondycją. Co z nimi zrobić ? A no igrzyska 🙂

Ta seria jest jedyna w swoim rodzaju. Pełna humoru, sarkazmu, takiego typowego i idealnego dla młodszych czytelników w granicach 7-13 lat, ale nie zdziwię się jeśli wpadnie w oko starszym czy młodszym. Szalona, nieprzewidywalna, pisana w formie swego rodzaju pamiętnika, z elementami komiksu. Wszystko czarno - białe ale nie jest to wadą. Rozmaite czcionki i ilustracje, przyciągają wzrok i wciągają w tę chwilami żenującą historię dla głównego bohatera. Pech go nie opuszcza ale dzielnie stawia mu czoła. Jak tym razem się wygrzebie z problemów, sprawdźcie koniecznie sami. Nam się ta seria coraz bardziej podoba. I serdecznie polecamy oraz dziękujemy za kolejny egzemplarz do recenzji.

Ten tydzień będzie najgorszy czy najlepszy w Waszym życiu?
Jak sądzicie ?

Antek jakoś dotrwał do soboty i kiedy budzi go miły głos koleżanki Mii, chłopak ma wrażenie, że to będzie dobry dzień, jednak przypomina sobie o zombie na cmentarzu. Antek, Mia i Marcin, brat Antka natychmiast wpadają w panikę i idą sprawdzić czy to prawda co wydarzyło się w piątek wieczorem. Nadchodzi apokalipsa zombi i iście olimpijskie dyscypliny sportowe.
Czy przyjaciele poradzą sobie z zombiakami?

Świetna seria z zabawnymi, niebezpiecznymi, przerażającymi, szokującymi i nieprzewidywalnymi sytuacjami. Ilustracje pobudzają wyobraźnię i sprawiają, że wyobraźnia pracuje na najwyższych obrotach. Momentami z synem zaśmiewaliśmy się w głos ale były też momenty, że oboje mówiliśmy "o fuuuj", ale taki jest urok tych historii, że bawią, rozśmieszają, straszą i szokują ale w sposób dostosowanym do dzieci.
Polecamy wraz z moim 7-letnim synem i zachęcamy do przeczytania całego tygodnia.

Czy...

Antek Fert przetrwał już popaprany Poniedziałek, wredny Wtorek, świrniętą Środę,cuchnący Czwartek i porąbany Piątek. A teraz nadchodzi Sobota, ktora zapowiada się super, ponieważ budzi go miłym głosem koleżanka Mia. Jednak zaraz Antek przypomina sobie,że dzień wcześniej na cmentarzu widział zombie.Jak wiadomo Antek mieszka koło cmentarza dla sportowców. Na początku nikt mu nie wierzy,jednak wystarczyło,że Mia i Marcin spojrzeli przez okno. Teraz muszą wymyśleć jak zatrzymać atak zombie i wymyślają igrzyska zombiaków. Jakie były konkurencje i kto wygrał to już musicie przeczytać sami.
"Najgorszy tydzień życia Sobota" to zabawna i pełna przygód opowieść z mnóstwem fantastycznych ilustracji.
Historia przy której dzieci nie bedą się nudzić. Polecam i czekam na niedzielę.

Tym razem wraz z Antkiem musimy zmierzyć się z apokalipsą ZOMBIE. Nie są to jednak zwyczajne ząbiaki, tylko ich wersja PRO - zombie najlepsi sportowcy.

Ten cykl albo się kocha, albo nie jest w stanie się go czytać. Lekko obrzydliwy, pełen nastoletniego humoru i śmiesznych grafik. Zdecydowanie trafi w gusta wielu młodych czytelników (wiek myślę 7-13).

Książkę czyta się szybko, gdyż sporo w niej grafik i ilustracji. Ma formę luźnego pamiętnika/notatnika, w którym znajdzie się również przestrzeń na twórczość własną czytelników.

Całość utrzymana w czarno-białej tonacji, pisana różnymi czcionkami i w różnych stylach, mocno urozmaica czytanie.

Żenada, wpadki głównego bohatera, zwariowani rodzice i mnóstwo glutów wszelkiego rodzaju - już wypatrujemy niedzieli !

Książkę czyta się...

"Najgorszy tydzień życia - sobota" to już szósty tom przygód Antka Ferta autorstwa Evy Amores i Matta Cosgrove. Książeczka ukazała się nakładem Wydawnictwa Nasza Księgarnia.

Od poniedziałku do piątku Antek nie miał łatwo. Przeżył najróżniejsze sytuacje. Od tych niezbyt pachnących i niezbyt przyjemnych, po porwanie i dryfowanie na morzu z wrogiem 🙈
Mamy sobotę 😁
Co mogło jeszcze spotkać Antka? Myślicie, że skoro pięć dni było tak niefajnych to sobota też taka będzie?
Dobrze myślicie 😉
Sobota będzie straszna, ale za to w sportowym duchu 😁
Antek razem z przyjaciółmi będzie musiał przeżyć apokalpisę zombie 🤭
Myślicie, że im się uda??

Co to była za szalona przygoda 😁
Kiedy rano obudziła go jego najlepsza przyjaciółka Mia, przypomniało mu się, że wczoraj widział zombie na cmentarzu.
Jak pamiętacie, Antek mieszka obok cmentarza sportowców z wyższych sfer 😁
Z początku Mia i Marcin mu nie wierzą, ale wystarczyło tylko spojrzeć przez okno 😬
Muszą teraz wymyśleć, jak przetrwać tę apokalpisę. A skoro to sportowcy to czas na zawody 😁😁😁😁
Kto wygrał i jakie były konkurencję to już sami musicie przeczytać, bo to naprawdę świetna zabawa. Antek nie pozwoli się Wam nudzić.

Dzieci będą mega zadowolone z tej historii. Czcionka jest duża, ułatwiające samodzielne czytanie. Ilustracje świetne, oddając charakter historii, a autorzy gdzie niegdzie ukryli dla Was zabawy 😊😊 A teraz czekamy na niedzielę. Co ostatniego dnia tygodnia spotka Antka? Czy w końcu będzie to dobry dzień? Musimy poczekać na ostatni tom 😊😊

Mamy sobotę 😁
Co mogło...

Na półkach: , , , , , , , ,

To chyba moje trzecie podejście do cyklu, i teraz na pewno odpuszczam resztę. Możliwe, że jakiegoś dzieciaka ta książka - pseudopamiętnik urzeknie, mnie zmordowała okrutnie. Wzięłam do szpitala, by zapomnieć o bólu, a tymczasem tylko go pogłębiłam 😜

Stek bzdurek i głupotek, ani śmiesznych, ani ważnych. Ot, zbiór kakofonii z głowy niby nastolatka.
Dla dorosłego może się okazać, jak i dla mnie, męcząca i pozbawiona treści/ sensu.

Dla dorosłego może się...

Czy po fatalnym poniedziałku i wcale nie lepszym wtorku, środzie, czwartku i piątku w końcu nadejdzie upragniony, spokojny weekend? Dla niektórych może i tak, ale nie dla Antka.
Tym razem nasz bohater będzie musiał zmierzyć się z apokalipsą zombie. Jak sobie poradzi? I co go jeszcze spotka w pierwszy dzień weekendu? Przekonajcie się sami.
Książka podobnie jak poprzednie części dostarczyła nam wiele zabawy. Przygody Antka są zabawne i potrafią dostarczyć wielu emocji. Trudno sobie wyobrazić ile wpadek może zaliczyć bohater. I w ilu żenujących sytuacjach może się znaleźć.
Książka posiada wiele czarno białych i zabawnych ilustracji, które na pewno dodają urokowi tej opowieści. Przyciągają one na pewno wzrok i sprawiają, że dzieci jak również ich rodzice uśmiechną się.
Książka nie tylko jest napisana w zabawny sposób, ale również prostym stylem. Dzięki czemu Czyta się naprawdę przyjemnie i szybko.
Jeśli jesteście ciekawi ile „strasznych” rzeczy przytrafiło się Antkowi to bardzo polecam kolejny tom z serii „Najgorszy tydzień życia”.

Książka podobnie jak poprzednie...

31 użytkowników ma tytuł Najgorszy tydzień życia. Sobota na półkach głównych

Okładka książki Najgorszy tydzień życia. Poniedziałek Eva Amores, Matt Cosgrove
Najgorszy tydzień życia. Poniedziałek Eva Amores, Matt Cosgrove

Okładka książki Dom na skraju magii Ben Mantle, Amy Sparkes
Dom na skraju magii Ben Mantle, Amy Sparkes
Okładka książki W czym Chrobry był dobry? Boguś Janiszewski, Agnieszka Jankowiak-Maik, Max Skorwider
Okładka książki 12 opowieści o przyjaźni. Polscy autorzy o tym, jak tworzyć dobre relacje Liliana Bardijewska, Liliana Fabisińska, Agnieszka Frączek, Emilia Kiereś, Anna Onichimowska, Marcin Pałasz, Eliza Piotrowska, Tomasz Plebański, Anna Sójka, Aleksandra Struska-Musiał, Barbara Supeł, Kazimierz Szymeczko
Okładka książki Jaja nie z tej ziemi Justyna Bednarek, Bartek Brosz
Jaja nie z tej ziemi Justyna Bednarek, Bartek Brosz