Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę

- ezoteryka, senniki, horoskopy
- Black Magic: How to Be a Bad Witch
- 2025-01-15
- 2025-01-15
- Nina Wum
Starasz się być miła, tłumiąc złość i frustrację?
Zbyt dużo kosztuje cię robienie dobrej miły do złej gry?
Zamiast tkwić w negatywności i zranieniu po ciężkim rozstaniu lub doświadczeniu fałszywej przyjaźni, uruchom moc magii. Naucz się puszczać to, co ci nie służy i spraw, by w twoim życiu zaczęło się dobrze dziać.
Kup Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę w ulubionej księgarni
Oceny książki Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę
63 użytkowników ma tytuł Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę na półkach głównych- Chcę przeczytać 33
- 2025 2
- POSIADAM NA REGALE 1
- Współpraca recenzencka 1
- Magia 1
- Współpraca reklamowa(barterowa) 1
- Otrzymane 1
Tagi i tematy do książki Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę
Cytaty z książki Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę
CZĘŚĆ PIERWSZA JAKIŚ POTWÓR TU NADCHODZI... Czarownica nigdy nie powinna się obawiać, nawet w najciemniejszym lesie [...], ponieważ w głębi ...
RozwińPo co być miłą? Przyjemniej jest być nikczemną.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę
"Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę" autorstwa Lily Hart to poradnik nie tylko dla przyszłych czarownic, ale i dla każdej kobiety, która ma już dość kajdan jakie nakłada nam społeczeństwo - bez względu czy identyfikujecie się jako kobiety czy mężczyźni ta książka jest dla Was - i potrzebuje tylko impulsu by postawić siebie na pierwszym miejscu. Książka została wydana nakładem Wydawnictwa Muza.
Za egzemplarz książki do recenzji w ramach współpracy barterowej dziękuję bardzo wydawnictwu.
Książka ma w sobie zaklęcia i rytuały, ale nieważne czy wierzcie w magię czy nie to zawsze aromatyczna kąpiel czy dbanie o siebie jest dobrym pomysłem. Są to proste zaklęcia, które można wykonać dla swojego lepszego samopoczucia, bo kto wie może faktycznie zadziałają?
Dodatkowo książka ma sporo w sobie mądrych słów, które pomogą nam uwolnić się od negatywnych emocji i przekuć je w coś dobrego. Ukazuje, że warto siebie stawiać na pierwszym miejscu, dać sobie spokój z przejmowaniem się tym co myślą inni - masz ochotę na ciacho w kawiarni, to koniecznie się na nie wybierz sama czy z przyjaciółka - a przede wszystkim pomóc w lepszym myśleniu o sobie i podniesieniu samooceny.
Mamy tu też krótką historię czarownic oraz najbardziej popularne czarownice - kto wie może te fragmenty będą dla Was natchnieniem by stworzyć własną historię?
To jedna z tych książek, z której czytelnik wyniesie tyle ile będzie chciał. Wystarczy otworzyć umysł i dać sobie spokój z tym co inni o nas myślą. Ten poradnik ma w sobie ukryte wartościowe treści, a to czy będziecie chcieli je odkryć i obudzić w sobie wiedźmę, zależy tylko od Was. Ja jestem bardzo zadowolona z lektury tej książki i jestem pewna, że będę do niej wracać.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzczerze nie przepadam za poradnikami i tego typu książkami, lecz nie ukrywam, że sięgnęłam po tę lekturę z ciekawości, choć przypuszczałam co mogę znaleźć na kartach tej książki, tym bardziej, że podobną książkę czytałam, ale o Ziemi (już nie pamiętam dokładnego tytułu).
"Czarna magia" to książka, w której autorka Lily Hart zachęca swych czytelników do wykorzystania magii jako narzędzie do odzyskania kontroli nad swym życiem. Autorka w tym jakże krótkim poradniku przedstawia czarną magię jako sposób na swą ochronę i realizację swych pragnień. Lily Hart z humorem podchodzi do czarnej magii wykorzystując przy tym zaklęcia, które dodadzą nam odwagi, pewności siebie i miłości. Książka "Czarna magia" to lekki poradnik do przeczytania w jedno popołudnie. Jeśli was interesuje ta tematyka oraz chcecie odkryć w sobie wiedźmę, to koniecznie przeczytajcie. Mnie ta lektura nie zachęciła, gdyż takie książki mnie ciekawią, ale nie wierzę w magię.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Czarna magia" to książka, w której autorka Lily Hart zachęca swych czytelników do wykorzystania magii...
"Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę" Lily Hart od Wydawnictwo Muza to magiczny poradnik, o którym nie wiem co myśleć. Jego głównym zamysłem jest pomóc nam stać się bardziej asertywnym i zwiększyć wiarę w siebie i tym samym, motywować nas do działania. Jednak ta "maga" jest tam jakaś taka, nie wiem, znikoma... Dostajemy rzuconą garść jakiś rytuałów i zaklęć, coś tam o tarocie i wspomnienie o kryształach, świecach i księżycu. A no🤦🏽♀️ jeszcze też autorka zamieszcza krótką, bo krótką historię czarownic. Coś tam się z niej dowiadujemy, ale to takie szczątkowe informacje. Natomiast bardziej skupia się na 7 grzechach głównych, które według niej, mają przyczynić się do tego że będziemy "źli" i będziemy czuć się lepiej sami ze sobą. Szczerze powiem Wam, że ta książka mnie nie kupiła. Czyta się ją bardzo przyjemnie i szybko, jednak nic ona nie daje. Autorka widać, że miała jakiś tam zamysł ale poszło to chyba w inną stronę. Moim zdaniem jest to poradnik, który ma zwrócić naszą uwagę na nasze emocje i potrzeby, a tytuł jest bardzo mylący i ma chyba tylko powodować to iż zwrócimy uwagę na tę pozycję.
Współpraca barterowa z Wydawnictwo Muza
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMuszę przyznać, że ta książka mnie zaskoczyła pozytywnie! Jestem w podziwie jak kreatywnie i przyjemnie można pokazać z perspektywy wiedźmy naszą ludzką, a przede wszystkim kobiecą naturę, biorąc pod uwagę te nasze jasne i ciemne strony mocy oczywiście.
Lily Hart podchodzi do tematu magii w sposób, który może inspirować do głębszego spojrzenia i zrozumienia własnych emocji i potrzeb. Książka napisana jest w stylu przewodnim, czyli podążamy za jej wskazówkami, aby obudzić w sobie wiedźmę poprzez zaklęcia, rytuały i nie tylko… 🛁🫧🕯️
Humoru tutaj nam także nie zabraknie, fajnie pasuje do klimatu i sprawia że lektura staje się lekka, ale jednocześnie motywująca do refleksji nad własną mocą i sposobami ochrony przed negatywną energią, czy też wpływami codziennymi.
•Twój przewodnik po książce (fragmenty)•
- Krótka historia czarownic
- Jak urządzić swój ołtarz
- Jakie kryształy są dla nas odpowiednie
- Moc słów
- Jak odczynić zaklęcie
Podsumowując:
Jeżeli szukasz porady jak o siebie zadbać i zyskać pewność siebie w sposób magiczny, trochę w innym stylu niż zazwyczaj takie poradniki/przewodniki są pisane, to Polecam bardzo zapoznać się z tą właśnie pozycją!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLily Hart podchodzi do tematu magii w sposób, który może inspirować do głębszego spojrzenia i zrozumienia własnych emocji...
Książka "Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę" autorstwa Lily Hart to intrygujący przewodnik po świecie magii, skupiający się na wykorzystaniu rytuałów i zaklęć do radzenia sobie z negatywnymi emocjami oraz toksycznymi relacjami. Mimo kontrowersyjnego tytułu, autorka nie promuje mrocznych praktyk, lecz zachęca do świadomego wyrażania uczuć i dbania o własne potrzeby.
Hart rozpoczyna od przedstawienia historycznego kontekstu czarostwa, omawiając stereotypy związane z czarną magią oraz podziałem na magię białą i czarną. Podkreśla, że kojarzenie czarnej magii z diabłem i złem jest błędne, a proponowane przez nią praktyki mają na celu pomoc w radzeniu sobie z trudnymi emocjami i sytuacjami życiowymi. Autorka wprowadza czytelnika w podstawowe zasady czarostwa, takie jak "rób, co chcesz, nie szkodząc innym", oraz omawia kluczowe korespondencje magiczne.
Książka została napisana w duchu feministycznym, jednak jej treść jest uniwersalna i skierowana do wszystkich osób pragnących uwolnić się od negatywnych wpływów oraz odzyskać kontrolę nad własnym życiem. Hart kładzie nacisk na znaczenie zdrowego egoizmu i stawiania siebie na pierwszym miejscu, co pozwala na lepsze radzenie sobie z trudnościami oraz budowanie satysfakcjonujących relacji.
W "Czarnej magii" znajdziemy bogaty zestaw rytuałów i zaklęć, które można dostosować do indywidualnych potrzeb. Autorka przedstawia je w sposób przystępny, krok po kroku, co sprawia, że zarówno początkujący, jak i bardziej zaawansowani adepci magii znajdą tu coś dla siebie. Warto zauważyć, że większość proponowanych praktyk nie wymaga skomplikowanych czy trudno dostępnych rekwizytów; często opierają się na przedmiotach codziennego użytku.
Struktura książki jest przejrzysta, z podziałem na rozdziały dotyczące pracy nad sobą oraz relacji z innymi. Każdy z nich opatrzony jest trafnymi cytatami, co ułatwia nawigację i korzystanie z poradnika. Hart zachęca do modyfikowania przedstawionych rytuałów w zależności od własnych potrzeb, co pozwala na indywidualne podejście do praktyk magicznych.
Podsumowując, "Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę" to wartościowa pozycja dla osób pragnących zgłębić tajniki magii i wykorzystać je do poprawy jakości swojego życia. Książka oferuje praktyczne wskazówki oraz inspiracje do pracy nad sobą i relacjami z innymi, ukazując magię jako narzędzie do osiągania wewnętrznej równowagi i harmonii.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHart...
Lily Hart w książce "Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę" zaprosiła mnie w niezwykłą podróż do świata magii, samopoznania i odzyskiwania kontroli nad własnym życiem. Autorka pisze w sposób przystępny i ciepły, sprawiając, że czytając jej słowa, odniosłam wrażenie, jakby zwracała się bezpośrednio do mnie. To sprawia, że lektura staje się nie tylko pouczająca, ale i intymna, niemal terapeutyczna.
Czy wierzysz w magię? Jeśli tak, ta książka jest dla ciebie. Jeśli nie – po jej przeczytaniu możesz spojrzeć na ten temat z zupełnie nowej perspektywy. Hart nie skupia się na stereotypowym obrazie czarownicy znanym z popkultury. Zamiast tego proponuje zestaw praktycznych rytuałów i zaklęć, które mają na celu ochronę przed negatywną energią oraz wzmocnienie pewności siebie i siły wewnętrznej.
"Moim celem jest uczynić cię śmiałą, bezwstydną i rozkosznie samolubną" – pisze autorka, podkreślając, że magia, którą opisuje, nie służy do krzywdzenia innych, lecz do obrony własnych granic i dbania o siebie. W świecie, w którym często tłumimy złość, frustrację i zmuszamy się do bycia miłymi kosztem własnego dobrostanu, ta książka daje pozwolenie na stawianie siebie na pierwszym miejscu. Nie chodzi o zemstę czy destrukcję, ale o uświadomienie sobie własnej wartości i odcięcie się od toksycznych ludzi.
Jednym z największych atutów książki jest jej praktyczność. Hart nie ogranicza się do teorii, lecz podaje konkretne metody, jak odbijać złą energię i zwracać ją do nadawcy. Pokazuje, jak odcinać się od negatywnych wpływów i jak kreować życie pełne mocy i spokoju. Każdy, kto kiedykolwiek zmagał się z toksycznymi relacjami, fałszywymi przyjaźniami czy bolesnymi rozstaniami, znajdzie w tej książce wsparcie oraz narzędzia do odzyskania równowagi.
„Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę” to książka, która inspiruje do zmiany myślenia i zachęca do pracy nad sobą. Hart przypomina, że w każdym z nas drzemie siła, którą warto uwolnić.
Wystarczy tylko sięgnąć po magię – niekoniecznie dosłownie, ale jako metaforę życia w zgodzie ze sobą. To lektura obowiązkowa dla wszystkich, którzy pragną przestać tłumić swoje emocje i odzyskać kontrolę nad własnym losem.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUważam, że każda kobieta powinna przeczytać tę książkę i odkryć w sobie wiedźmę! 🔮🪬 Jest napisana w świetny sposób. Czytając ją, czułam się jakbym rozmawiała z autorką. Polecam! 🪬
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMożesz stworzyć jeden eliksir z magicznymi właściwościami, co tworzysz?
Wpuszczenie do życia odrobinę „ciemności” może okazać się o wiele zdrowsze i przyjemniejsze niż próba tłamszenia swoich uczuć i negowania własnych pragnień. Może już pora posłać do kąta tych, którzy zaleźli ci za skórę? Rytuały i zaklęcia zawarte w tej książce pozbawią toksycznych ludzi ich mocy i wypełnią twój świat magią. Nadszedł czas, aby przestać przejmować się tym, co myślą osoby o niskiej energii i wpuścić do wszechświata trochę chaosu.
Hokus pokus, czary mary. Obudź w sobie wiedźmę i daj ponieść się swojej ciemnej mocy. Rytuały, zaklęcia, które pozwolą okiełznać nasze emocje i wzmocni naszą pewność siebie. Mają być wskazówką jak żyją czarownice, skąd się wzięły i jak czerpią swoją siłę.
Autorka zabiera nas w podróż, w której dowiadujemy się jak ciemna moc pomaga nam w życiu codziennym. Czarna magia, o której mowa to nie zaklęcia niosące spustoszenie i mające na celu krzywdzić innych. To ten rodzaj magii, którego brakuje nam w życiu. Kiedy stawiamy innych na piedestale, a siebie traktujemy jak największego wroga. Szczypta magii w codziennych czynnościach. Nawet wanna wypełniona pianą jest formą magicznego rytuału. Przynosi ukojenie i spokój, którego czasem brakuje. Wraz z wodą pozbywamy się negatywnych myśli.
Książka zawiera zbiór zaklęć, rytuałów czy opisów poszczególnych narzędzi używanych do ich wykonywania. Pokazuje jak wiele istnieje sposób na radzenie sobie z problemami. Zaklęcia dla kogoś mogą być psychologicznym sposobem na znalezienie rozwiązania. Kiedy zabierzemy wątek nadnaturalny, to otrzymujemy mały poradnik. Brakowało mi większego rozbudowania kwestii czarownic. Miałam nadzieję znaleźć nowe elementy, które uzupełnią dotychczasową wiedzę. Całość podobała mi się i przez chwilę poczułam się jak prawdziwa czarownica!
Możesz stworzyć jeden eliksir z magicznymi właściwościami, co tworzysz?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWpuszczenie do życia odrobinę „ciemności” może okazać się o wiele zdrowsze i przyjemniejsze niż próba tłamszenia swoich uczuć i negowania własnych pragnień. Może już pora posłać do kąta tych, którzy zaleźli ci za skórę? Rytuały i zaklęcia zawarte w tej książce pozbawią toksycznych ludzi ich mocy i...
“Czarna Magia” to nie mroczna księga zaklęć starożytnych nekromantów, a przyjazny i bardzo zabawny “podręcznik” do magicznego selfcare. Wszystkie tematy poruszane w publikacji, czy zaproponowane rytuały, propagują zadbanie o siebie.
Znajdziemy tu na przykład rytuały kąpielowe, zaklęcie na poprawę nastroju, czy rytuał uczty. W swoim przekazie autorka przekuwa emocje i uczucia, których czasem się wstydzimy, albo nie chcemy zaakceptować, w coś naturalnego, tym samym pozwalając czytelnikowi uśmiechnąć się do siebie.
Lily od początku zjednuje sobie czytelniczkę (“Moja wiedźmia przyjaciółko”). Cała książka jest właśnie napisana w tym duchu: zabawnie, prostolinijnie, jednocześnie nie przesadnie infantylnie. Autorka stawia też czytelnika na piedestale, pokazuje że to Ty jesteś ważna/y. Brnąc przez strony lektury, czułam się jak w odwiedzinach u przyjaciółki, która ugości Cię winkiem i wysłucha narzekań na niesprawiedliwy los. Dodatkowo książka w kreatywny i magiczny sposób podpowiada jak zaakceptować swoje mroczniejsze aspekty, aby wreszcie zostać samej sobie naprawdę dobrą kumpelą. Niesamowita doza humoru i nonszalancki, ale i przyjazny, ton “Czarnej magii” oczaruje też tych, którzy szukają w książce przede wszystkim rozrywki na zimowe wieczory. ✨
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZnajdziemy tu na przykład rytuały kąpielowe, zaklęcie na poprawę nastroju, czy rytuał uczty. W swoim przekazie autorka przekuwa emocje i...
eśli dopiero zaczynasz swoją przygodę z magią i czarami, ta książka będzie dla Ciebie idealnym przewodnikiem! Pamiętacie moją wcześniejszą polecajkę „Sekretnik współczesnej czarownicy” ? Jeśli przypadła Wam do gustu, to „Czarna magia” będzie kolejną świetną propozycją do Waszej biblioteczki.
Ta książka to nie tylko wstęp do świata magii, ale także podróż w głąb siebie. Skupia się na sile własnego egoizmu i co ważne, pokazuje, że zdrowy egoizm to coś zupełnie naturalnego i wartościowego. Choć nie wyczerpuje wszystkich aspektów magicznych praktyk, to stanowi doskonałe kompendium wiedzy dla każdego, kto chce zgłębić tajniki mistycyzmu i odnaleźć własną ścieżkę.
Mroczna, intrygująca, pełna inspiracji „Czarna magia” to książka, którą warto mieć w swojej kolekcji. Jeśli chcesz lepiej zrozumieć magię i jej wpływ na codzienne życie, koniecznie po nią sięgnij! ✨
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa książka to nie tylko wstęp do świata magii, ale także podróż w głąb siebie....