Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę

Okładka książki Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę autora Lily Hart,
Nina Wum

Kup Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę w ulubionej księgarnii

Oceny książki Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę

OPINIE i DYSKUSJE o książce Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę

"Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę" autorstwa Lily Hart to poradnik nie tylko dla przyszłych czarownic, ale i dla każdej kobiety, która ma już dość kajdan jakie nakłada nam społeczeństwo - bez względu czy identyfikujecie się jako kobiety czy mężczyźni ta książka jest dla Was - i potrzebuje tylko impulsu by postawić siebie na pierwszym miejscu. Książka została wydana nakładem Wydawnictwa Muza.

Za egzemplarz książki do recenzji w ramach współpracy barterowej dziękuję bardzo wydawnictwu.

Książka ma w sobie zaklęcia i rytuały, ale nieważne czy wierzcie w magię czy nie to zawsze aromatyczna kąpiel czy dbanie o siebie jest dobrym pomysłem. Są to proste zaklęcia, które można wykonać dla swojego lepszego samopoczucia, bo kto wie może faktycznie zadziałają?

Dodatkowo książka ma sporo w sobie mądrych słów, które pomogą nam uwolnić się od negatywnych emocji i przekuć je w coś dobrego. Ukazuje, że warto siebie stawiać na pierwszym miejscu, dać sobie spokój z przejmowaniem się tym co myślą inni - masz ochotę na ciacho w kawiarni, to koniecznie się na nie wybierz sama czy z przyjaciółka - a przede wszystkim pomóc w lepszym myśleniu o sobie i podniesieniu samooceny.

Mamy tu też krótką historię czarownic oraz najbardziej popularne czarownice - kto wie może te fragmenty będą dla Was natchnieniem by stworzyć własną historię?

To jedna z tych książek, z której czytelnik wyniesie tyle ile będzie chciał. Wystarczy otworzyć umysł i dać sobie spokój z tym co inni o nas myślą. Ten poradnik ma w sobie ukryte wartościowe treści, a to czy będziecie chcieli je odkryć i obudzić w sobie wiedźmę, zależy tylko od Was. Ja jestem bardzo zadowolona z lektury tej książki i jestem pewna, że będę do niej wracać.

Szczerze nie przepadam za poradnikami i tego typu książkami, lecz nie ukrywam, że sięgnęłam po tę lekturę z ciekawości, choć przypuszczałam co mogę znaleźć na kartach tej książki, tym bardziej, że podobną książkę czytałam, ale o Ziemi (już nie pamiętam dokładnego tytułu).

"Czarna magia" to książka, w której autorka Lily Hart zachęca swych czytelników do wykorzystania magii jako narzędzie do odzyskania kontroli nad swym życiem. Autorka w tym jakże krótkim poradniku przedstawia czarną magię jako sposób na swą ochronę i realizację swych pragnień. Lily Hart z humorem podchodzi do czarnej magii wykorzystując przy tym zaklęcia, które dodadzą nam odwagi, pewności siebie i miłości. Książka "Czarna magia" to lekki poradnik do przeczytania w jedno popołudnie. Jeśli was interesuje ta tematyka oraz chcecie odkryć w sobie wiedźmę, to koniecznie przeczytajcie. Mnie ta lektura nie zachęciła, gdyż takie książki mnie ciekawią, ale nie wierzę w magię.

"Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę" Lily Hart od Wydawnictwo Muza to magiczny poradnik, o którym nie wiem co myśleć. Jego głównym zamysłem jest pomóc nam stać się bardziej asertywnym i zwiększyć wiarę w siebie i tym samym, motywować nas do działania. Jednak ta "maga" jest tam jakaś taka, nie wiem, znikoma... Dostajemy rzuconą garść jakiś rytuałów i zaklęć, coś tam o tarocie i wspomnienie o kryształach, świecach i księżycu. A no🤦🏽‍♀️ jeszcze też autorka zamieszcza krótką, bo krótką historię czarownic. Coś tam się z niej dowiadujemy, ale to takie szczątkowe informacje. Natomiast bardziej skupia się na 7 grzechach głównych, które według niej, mają przyczynić się do tego że będziemy "źli" i będziemy czuć się lepiej sami ze sobą. Szczerze powiem Wam, że ta książka mnie nie kupiła. Czyta się ją bardzo przyjemnie i szybko, jednak nic ona nie daje. Autorka widać, że miała jakiś tam zamysł ale poszło to chyba w inną stronę. Moim zdaniem jest to poradnik, który ma zwrócić naszą uwagę na nasze emocje i potrzeby, a tytuł jest bardzo mylący i ma chyba tylko powodować to iż zwrócimy uwagę na tę pozycję.

Współpraca barterowa z Wydawnictwo Muza

63 użytkowników ma tytuł Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę na półkach głównych
13 użytkowników ma tytuł Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę

Cytaty z książki Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę

Lily Hart Czarna magia. Obudź w sobie wiedźmę Zobacz więcej