Unicornia. Nauka latania

- Un Lio con Brilli Brilli
- 2025-02-26
- 2025-02-26
- Katarzyna Górska
Wybierz się w podróż do Unicronii, Krainy Jednorożców, gdzie magia pozwoli ci unieść się w przestworza!
Unicronia to miejsce, do którego Klaudia niedawno przeprowadziła się z rodzicami. To również najbardziej magiczne miejsce w całym wszechświecie. Wyobraź sobie, że w Unicornii, Krainie Jednorożców: autobusy mają skrzydła zamiast kół; jedzenie zmienia smak i kolor; kiedy spojrzysz w niebo, zobaczysz nie tylko ptaki, ale i jednorożce; zamiast lekcji matematyki, uczysz się eliksirów.
Tak, Unicornia jest wspaniała… ale nie idealna! W szkole magii odbywają się sprawdziany jak wszędzie indziej. Klaudia musi jutro zaliczyć lot na jednorożcu. Czy uda jej się nauczyć latać w rekordowo krótkim czasie?
Unicornia to nowa seria dla młodych czytelniczek i czytelników, którzy kochają jednorożce i marzą o lataniu wśród chmur.
Sprawdź także kolejną książkę z serii Unicornia pt. Magiczne urodziny.
Kup Unicornia. Nauka latania w ulubionej księgarni
Oceny książki Unicornia. Nauka latania
20 użytkowników ma tytuł Unicornia. Nauka latania na półkach głównych- Przeczytane 13
- Serie rozpoczęte 1
- Iga 1
- Must read 1
Tagi i tematy do książki Unicornia. Nauka latania
Cytaty z książki Unicornia. Nauka latania
W Unicorni sygnalizacja świetlna nie ma kolorów, tylko muzykę i sztuczne ognie, które dają znać pieszym, że mogą przejść przez ulicę, a samochody jeżdżą na benzynie z waty cukrowej i syropu. Mówię poważnie - taka benzyna pięknie pachnie i można ją zjeść jak zwykłego cukierka! Równie fajne, jeśli nie fajniejsze, jest wesołe miasteczko na wzgórzu, w którym kolejkę górską ulepiono...
Rozwiń

OPINIE i DYSKUSJE o książce Unicornia. Nauka latania
Unicornia to kraina jednorożców. Znajduje się ona w rogu mapy, tak aby nikt jej nie zauważył. Dzięki magii można się w niej unosić w przestworzach. Chodzi się tam również do szkoły, lecz uczymy się eliksirów i latania na jednorożcu.
Klaudia główna bohaterka nie urodziła się w Unicorni. Piętnaście dni temu przeprowadziła się wspólnie z rodzicami. Dziewczynka idzie pierwszy raz do szkoły. Budynek jest w kształcie rogu jednorożca. Na lekcji eliksirów wszystko wybucha dziewczynce i Pani nauczycielka ma bardzo wściekłą minę. Ma dwa dni na naukę latania na jednorożcu. Jej rodzice prowadzą magiczny sklep z przekąskami. Poznaje dwie dziewczynki ze swojej klasy i się zaprzyjaźniają. Pomogły one bohaterce pokonać lęk i nauczyły ją latać na jednorożcu.
Książka jest idealna dla dzieci, które niedawno nauczyły się czytać. Zawiera niedużą ilość tekstu i bardzo przyciągające ilustracje związane z historią. Polecam Katarzyna Kalicka
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKlaudia główna bohaterka nie urodziła się w Unicorni. Piętnaście dni temu przeprowadziła się wspólnie z rodzicami. Dziewczynka idzie pierwszy...
Czy wiecie, że istnieje magiczna kraina o nazwie Unicornia, gdzie wszystko jest wyjątkowe i niezwykłe? Tam właśnie niedawno przeprowadziła się Klaudia, która wraz z rodziną zaczyna swoją przygodę w tym niesamowitym miejscu!
W Unicornii wszystko zachwyca, nawet szkoła jest kapitalnym miejscem, bo dzieci uczą się tam eliksirów, latania na jednorożcach i nie ma żadnej matematyki. Jest tylko jeden problem - Klaudia dopiero co przeprowadziła się do tego miasta i w każdej dziedzinie jest początkująca, a najgorsze, że lot na budzących podziw jednorożcach jest dla niej największym wyzwaniem, z którym dziewczynka nie potrafi sobie poradzić. Szkolne bolączki zmniejszają się gdy Klaudia zaprzyjaźnia się z innymi dziewczynkami, które z ogromną ochotą pomagają jej w nadrobieniu zaległości.
Pierwsza z serii książka o Unicornii, to pełna tęczy, jednorożców, przyjaźni i radosnych chwil opowieść o spełnianiu marzeń i podejmowaniu nowych wyzwań, ale to również książka, gdzie w różowej otoczce znalazło się miejsce na małe trudności, chęć dorównania innym i wpasowania się w nowe realia. To historia, z tekstem dostosowanym do samodzielnie czytających dzieci, które będą mogły zatopić się w lekturze niczym w puchatej chmurce. Urocze ilustracje doskonale wpasowują się w opowieść o niezwykłej szkole magii.
Chociaż nie raz nie dwa czytaliśmy tego rodzaju książki z chłopcami, to w przypadku tej celowalabym w konkretną grupę odbiorców, czyli dziewczynki, miłośniczki jednorożców i magicznych miejsc.
P.S. Brokatowa okładka zachwyci niejedną młodą czytelniczkę.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW Unicornii wszystko zachwyca, nawet szkoła jest kapitalnym miejscem, bo dzieci uczą się tam eliksirów, latania na jednorożcach i nie ma żadnej...
Tak puchatej, słodkiej i magicznej serii jeszcze nie było!
…piękne jednorożce, latające wśród chmur. Szkolne autobusy, które zamiast kół mają skrzydła. Paliwo z waty cukrowej i syropu. Plecak zrobiony z puchatej chmurki. Magiczne adidasy ze skrzydłami motyla i kolejkę górską ulepioną z malinowej gumy do żucia.
Czy to już daje Wam obraz tej niezwykłej krainy? A teraz najlepsze! Do Unicornii trafia „zwykła” dziewczynka! Ma na imię Klaudia i jeszcze kilka tygodni wcześniej nie miała pojęcia, że jednorożce istnieją naprawdę. Gdy jej rodzina przeprowadza się w to owiane tajemnicą miejsce, dziewczynka jest zachwycona! Okazuje się jednak, że nawet w tej słodkiej, tęczowej krainie trzeba się uczyć i mierzyć z wyzwaniami.
Pierwsze dni w szkole magii to dla Klaudii sporo emocji. Przypadkowo doprowadza do wybuchu na lekcji eliksirów, poznaje nowe przyjaciółki i musi zaliczyć sprawdzian z latania na jednorożcu. Z tym ostatnim wiąże się szczególna presja, bo jeśli go nie zda, zostanie przeniesiona klasę niżej. Tylko jak to zrobić, gdy człowiek boi się latać? Sprawdźcie sami, ja tylko zapewnię, że „Nauka latania” to lekcja odnajdywania w sobie odwagi oraz wzajemnego wsparcia.
Gorąco polecam Wam tę serię! Nie tylko bawi i zachwyca, ale niesie też ciepłe, wspierające i wzmacniające przesłanie! Od 6 roku życia.
Ps. Ma piękne, brokatowe okładki!
Tak puchatej, słodkiej i magicznej serii jeszcze nie było!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzed Wami pierwszy tom „Unicorni” - serii, która ziszcza sny tysiąca dzieci, kochających jednorożce, mięciutkie chmurki, kolorowy brokat, tęcze i słodycze! Znajdziecie w niej wszystko, co można sobie wymarzyć, czyli…
Czy marzyliście kiedyś o miejscu, gdzie można latać na jednorożcach, uczyć się warzenia eliksirów i żyć wśród chmur? Jeśli tak, to "Unicornia" jest książką właśnie dla Was!❤️
Pierwszy tom nowej serii @wydawnictwo_totamto przenosi nas do niezwykłej krainy, gdzie wszystko jest możliwe – a im więcej różu i brokatu, tym lepiej! Główna bohaterka, Klaudia, przeprowadza się do Unicornii wraz z rodziną i szybko przekonuje się, że życie w tym bajkowym miejscu wcale nie jest tak łatwe, jak mogłoby się wydawać. Już pierwszego dnia w szkole jej eliksir okazuje się wybuchową porażką, a pierwsza lekcja latania na jednorożcu kończy się... bolesnym upadkiem. Na szczęście dziewczynka nie jest sama – poznaje Paulę i Sarę, które pomagają jej odnaleźć się w tej nowej, magicznej rzeczywistości😍
Książka zachwyca swoją lekkością, humorem i bajkowym klimatem. Autorka stworzyła świat, w którym chciałoby się zamieszkać – pełen tęczowych dróg i puchatych chmurek, po których można spacerować. To historia o przyjaźni, odwadze i pokonywaniu własnych lęków, a wszystko to podane w cukierkowo-magicznej oprawie, od której nie sposób się oderwać.
Jeśli szukacie książki, która rozbudzi wyobraźnię, wywoła uśmiech i otuli Was blaskiem jednorożcowego pyłu, "Unicornia" jest strzałem w dziesiątkę!🦄
@mama_wspiera_rozwoj
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwszy tom nowej serii @wydawnictwo_totamto przenosi nas do niezwykłej krainy, gdzie wszystko jest możliwe – a im więcej różu i brokatu, tym lepiej! Główna bohaterka, Klaudia, przeprowadza się do...
Czasem każdy, bez względu na wiek, potrzebuje w życiu odrobiny magii, czasu spędzonego na lekturze wykraczającej poza rzeczywistość, aby zostawić za sobą problemy, zapomnieć o troskach, dać się ponieść wyobraźni🦄🌈.
"Unicornia. Nauka latania" zabiera czytelnika do magicznej krainy, gdzie główna bohaterka Klaudia zaczyna nowe życie. Magia jest tu na porządku dziennym: autobusy mają skrzydła zamiast kół, tornistry wykonane są z puchatych chmurek, ale szkolne wyzwania, takie jak wybuchający eliksir czy upadek z jednorożca, pokazują, że nie wszystko jest zabawą. Szczęśliwie, dzięki przyjaciółkom Pauli i Sarze, dziewczynka odnajduje swoje miejsce w tym niezwykłym świecie i staje się jego pełnoprawną mieszkanką.
Ta czarująca historia autorstwa Any Punset z ilustracjami Diany Vicedo, to pełna humoru i ciepła opowieść o odwadze i przyjaźni, idealna dla spragnionych magicznych przygód małych czytelniczek. Brokat wysypuje się z jej kartek✨ jak liście z drzew w październikowe popołudnie, a przesłanie o sile i zaufaniu, które są mocno zakorzenione w poczuciu własnej wartości, stały się w niej niezwykle budującym motywem💗.
Wyraziste, pełne dynamiki ilustracje nie tylko oddają emocje bohaterów, ale także wciągają czytelnika w magiczny świat opowieści, sprawiając, że każda scena wydaje się niemal namacalna. Wisienką na czytelniczym torcie jest lśniąca, brokatowa okładka, która przyciąga wzrok do tego stopnia, że nie można przejść obok niej obojętnie😍.
Specyficzna to książka, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu, przy której moja córka bawiła się znakomicie. Sama, gdy ją czytałam, miałam na twarzy uśmiech „widoczny nawet z Księżyca”. Polecam więc wszystkim, którzy chcą przekonać się, że powietrze w górze pachnie, jakby ktoś spryskał je sokiem z truskawek, a przejażdżka na jednorożcu jest uczuciem najlepszym na świecie🎊.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Unicornia. Nauka latania" zabiera czytelnika do magicznej krainy, gdzie główna bohaterka Klaudia zaczyna nowe życie. Magia jest tu na porządku dziennym:...
Unicornia-Nauka latania! Magia, przyjaźń i wyzwania w krainie jednorożców!
Główna bohaterka, Klaudia, właśnie się przeprowadziła do Unicornii, miejsca, gdzie czary są codziennością, a jednorożce szybują po niebie jak ptaki. Brzmi jak raj? No pewnie. Klaudia szybko odkrywa, że życie w magicznym miejscu to nie tylko kolorowe niespodzianki, ale i wyzwania. Już wkrótce czeka ją egzamin z latania na jednorożcu, ale czy go zaliczy?
Książka jest pełna humoru, ciepła i fantastycznych opisów, które powodują, że Unicornia wydaje się prawdziwa. Czytelnik odczuwa razem z Klaudią przeżywającą swoje lęki, radość i pierwsze przyjaźnie w nowym miejscu. To opowieść nie tylko o magii, ale także o odwadze, nauce przez zabawę i przełamywaniu siebie.
Autorka Ana również posiada inne tomy Unicorni, dzięki czemu możemy jeszcze bardziej poznać ten wspaniały i magiczny świat jednorożców.
Moja Amelia pokochała Unicornie i polecamy każdemu fanu jednorożców ❤️
Unicornia-Nauka latania! Magia, przyjaźń i wyzwania w krainie jednorożców!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGłówna bohaterka, Klaudia, właśnie się przeprowadziła do Unicornii, miejsca, gdzie czary są codziennością, a jednorożce szybują po niebie jak ptaki. Brzmi jak raj? No pewnie. Klaudia szybko odkrywa, że życie w magicznym miejscu to nie tylko kolorowe niespodzianki, ale i wyzwania. Już wkrótce czeka...
Unicornia jest prawdziwą ucztą dla wszystkich fanów magii, brokatu i oczywiście jednorożców. Jest wszystkim czego potrzebują dziewczynki. Książka pokazuje jaka siłę ma przyjaźń i wiara we własne możliwości! Jest to wspaniała pozycja, która oczarowała moje córki. Wszystkie dzieci pokochają te zabawne opowieści oraz przepiękne ilustracje, które przenoszą nas do tej magicznej krainy i rozbudzają nasza wyobraźnię.
Pierwszą częścią serii jest "Lekcja latania", której bohaterką jest Klaudia, mała dziewczynka, która wraz z rodzicami przeprowadza się do nowej bajkowej krainy, która ją zachwyca ale również stawia przed nią różne wyzwania. Klaudia rozpoczyna tam szkołę, jednak lekcje różnią się od tych, które znamy. Dziewczynka musi zmierzyć się z tworzeniem magicznych eliksirów czy też z lataniem na jednorożcach. Jak sobie z tym wszystkim poradzi ? Warto przekonać się osobiście!
Jeśli macie ochotę dodać do swojego życia trochę brokatu i wyruszyć w podróż to zdecydowanie polecamy tę pozycję!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWieczorową porą kilka słów o książeczce dla dzieci, która zachwyciła mnie pod wieloma względami. Propozycji nawiązujących do tematu jednorożców jest na rynku wydawniczym już całkiem sporo. Czy można wśród nich znaleźć jeszcze coś wyjątkowego? MOŻNA!
“Unicornia. Nauka latania” to przede wszystkim książka, która jest przepięknie wydana. Na okładce widnieje główna bohaterka, Klaudia. Jest też tęcza i są puchate chmurki. Błyszczące i wzbogacone sensorycznie elementy na okładce są wspaniałym dodatkiem. Gdybym znalazła tę książkę na półce w księgarni, bez wątpienia trafiłaby do mojego koszyka. A co znajdziemy w środku? Przepiękne ilustracje stworzone przez Dianę Vicedo.
O czym opowiada “Unicornia. Nauka latania”? To historia dziewczynki, która wraz z rodzicami przeprowadza się do magicznej krainy zwanej Unicornią. Otrzymujemy możliwość towarzyszenia jej w nowej sytuacji i próbie odnalezienia się w nowej rzeczywistości. Rodzice Klaudii otwierają swój sklep, a dziewczynka rozpoczyna naukę w najprawdziwszej Szkole Magii. Lekcje Eliksirów zamiast matematyki brzmią świetnie prawda? A co powiesz na lekcję latania na jednorożcu zamiast lekcji w-fu? Poprzeczka ustawiona jest wysoko, ponieważ trzeba tę umiejętność zdobyć w rekordowo krótkim czasie. Na szczęście Unicornia jest miejscem pełnym życzliwości i można tu liczyć na wiele bezcennego wsparcia.
“Unicornia. Nauka latania” to przepiękna historia o przyjaźni i pokonywaniu własnych lęków. To opowieść o odwadze i determinacji. To książka, która pobudza wyobraźnię do granic jej możliwości. Kraina jest tak pięknie przedstawiona, że wystarczy przymknąć oczy, aby kolorowe obrazki przewijały się pod powiekami jak najlepsza animacja. To zdecydowanie piękna perełka w naszej biblioteczce. Czas sięgnąć po kolejne przygody w Unicorni 🤎
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to“Unicornia. Nauka latania” to przede wszystkim książka, która jest przepięknie wydana. Na okładce widnieje główna bohaterka,...
Przenieśmy się razem do Unicornii 🌈🦄– magicznej krainy pełnej lukru i brokatu! To właśnie tutaj od piętnastu dni mieszka Klaudia, odkrywając niezwykły świat, który wciąż ją zaskakuje.
Czym wyróżnia się Unicornia?
Samochody jeżdżą na benzynie z waty cukrowej, sygnalizacja świetlna rozbłyska sztucznymi ogniami i gra muzykę, a w wesołym miasteczku można przejechać się kolejką górską ulepioną z gumy do żucia! Ale to dopiero początek magii. Szkoła Klaudii ma kształt rogu jednorożca, po korytarzach swobodnie latają ptaki, a wśród szkolnych przedmiotów znajdziemy eliksiry oraz naukę latania na jednorożcach!🦄
To niezwykła książka dla wszystkich fanów jednorożców, która przenosi czytelnika w świat pełen magii. Pełne emocji i ekspresji ilustracje ożywiają tę opowieść, a brokatowa okładka zachwyci każdego miłośnika magii. Jednak Unicornia to nie tylko baśniowy świat – to także historia o przyjaźni, determinacji i odwadze.
To jak, lecimy razem do Unicorni ? 😁🦄
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzym wyróżnia się Unicornia?
Z odrobiną brokatowego pyłu, który właśnie spadł z puchatych, pachnących chmurek, zapraszam Was do Unicornii-Krainy Jednorożców! To niezwykłe miejsce, gdzie sygnalizacja świetlna nie ma kolorów tylko muzykę i sztuczne ognie, stało się najbardziej magicznym i tajnym miejscem w całym wszechświecie. To tutaj swoje schronienie znalazły jednorożce.
🌈
Przedstawiam Wam pierwszy tom, niezwykłej serii dla miłośników tych pięknych magicznych zwierząt, cukierkowych zapachów i tęczowych kolorów.
🌈
W Unicornii ,autobusy mają skrzydła zamiast kół, a samochody jeżdżą na benzynie z waty cukrowej, którą później można zjeść jak zwykłego cukierka.
🌈
Do tego cudownego miejsca, przeprowadziła się piętnaście dni temu Klaudia, zwykła dziewczynka, która nie miała pojęcia że jednorożce istnieją. Jest zachwycona tym bajkowym światem. Okazuje się jednak, że wymarzona kraina nie jest idealna, bo trzeba chodzić do szkoły jak wszędzie indziej i mierzyć się z różnymi wyzwaniami.
🌈
Pierwsze dni w magicznej szkole to sporo emocji. Na szczęście sam wygląd budynku sprawia, że Klaudia uśmiecha się od ucha do ucha. Na korytarzach są nie tylko uczniowie i nauczyciele, ale również rośliny i zwierzęta. Podczas pierwszych dni dziewczynka przypadkowo doprowadza do wybuchu na lekcji eliksirów, poznaje nowe przyjaciółki i musi zaliczyć sprawdzian z latania na jednorożcu-jeśli go nie zda, zostanie przeniesiona klasę niżej. Tylko jak to zrobić? Czy dziewczynce uda się opanować strach przed lataniem? Tego już dowiecie się z książki.
🌈
Gorąco polecam Wam tę serię! Nie tylko bawi i wprawia w ogromny zachwyt, ale niesie też ciepłe, wspierające i wzmacniające przesłanie. Do tego zawiera urocze Ilustracje, które są utrzymane w trzech dominujących kolorach, co idealnie komponuje się z treścią książki. Krótkie rozdziały i większa czcionka sprzyjają również dzieciom, które zaczynają swoją przygodę z czytaniem.
🌈
Każda chwila w Unicornii jest jak sen o tęczowym i puchatym niebie, gdzie magia trwa wiecznie. Przekonajcie się sami😊!
@bajkowy.zawrot.glowy
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to🌈
Przedstawiam Wam pierwszy...