101 rzeczy, które musisz zrobić, zanim dorośniesz

Okładka książki 101 rzeczy, które musisz zrobić, zanim dorośniesz autora Fredrik Edén, Nils Petter Mørland, Mikkel Niva, 9788383670898
Okładka książki 101 rzeczy, które musisz zrobić, zanim dorośniesz
Mikkel NivaNils Petter Mørland Wydawnictwo: Znak emotikon popularnonaukowa dziecięca
popularnonaukowa dziecięca
2025-01-15
2025-01-15
Joanna Bernat

Kup 101 rzeczy, które musisz zrobić, zanim dorośniesz w ulubionej księgarnii

Oceny książki 101 rzeczy, które musisz zrobić, zanim dorośniesz

OPINIE i DYSKUSJE o książce 101 rzeczy, które musisz zrobić, zanim dorośniesz

Każdy z nas będąc dzieckiem robił różne rzeczy - czasem dziwne, czasem straszne, a czasem strasznie śmieszne. Naginaliśmy wszystkie możliwe zasady, testowaliśmy cierpliwość rodziców na maksa. Dziś uśmiecham się na wszystkie te wspomnienia, co do jednego! Kochałam budowanie szałasów koło domu, zabawę resorakami w największych kałużach lub robienie prawdziwych samochodowych crash testów, dzikie tańce wygłupiańce, malowanie się mamy kosmetykami, pisanie pamiętnika, złotych myśli... Uwielbiałam też oglądać gwiazdy (love aż do dziś ❤️),pisać wiersze, rozmawiać z Babcią o jej dzieciństwie, patrzeć jak robiła na drutach... Oj było tego spoooro 🥰.

Każda z tych rzeczy była mi bardzo potrzebna! Uczyła mnie czegoś nowego, pozwalała sprawdzić siebie, swoją bezkresną krearywność i bawić na całego zanim na dobre stałam się osobą dorosłą, której życie zmieniło się o 180°. Ale wbrew pozorom jest we mnie jeszcze mnóstwo z dziecka i kocham to! Zawsze mam w głowie małą listę marzeń do spełnienia, choć dziś jest nieco trudniej je odhaczyć.

"101 rzeczy, które musisz zrobić zanim dorośniesz" to zbiór zwariowanych i szalenie zabawnych zabaw, które na zawsze pozostaną w pamięci Waszych Pociech gdy już (niestety) dorosną na amen. Ale zanim to sie stanie - życzę Wam wspólnej, niezapomnianej zabawy! Powiększcie te listę o swoje własne pomysły! Róbcie zdjęcia, cieszcie się wspólnymi chwilami i śmiejcie się do rozpuku!
Jestem pewna, że nie będziecie się nudzić! 🥰

Możecie na przykład przeżyć dzień "od końca", albo ubrać ubrania tyłem do przodu, albo grajcie w planszówki i cieszcie się z przegranej, albo napisz list do siebie w przyszłości...pomysłów jest wiele 🥰

Pięknie zilustrowany poradnik, w twardej okładce to idealny pomysł dla małych czytelników i ich rodziców ❤️❤️❤️. Polecamy z Antosiem!

Żałujecie czasem, że czegoś nie zrobiliście, gdy byliście dziećmi? Ja zawsze żałuję, że nie miałam domku na drzewie... Choć może jeszcze nic straconego? 🤭
Każdy, z nas ma przecież wewnętrzne dziecko, czasem jednakże jest ono mniej lub bardziej skryte.
A co powiecie na to, by wszytsko to co chcieliśmy zrobić, jako dzieci mogły zrobić nasze pociechy? Albo lepiej, gdybyśmy mogli zrobić to razem z nimi! Właśnie dlatego mam dziś dla Was bardzo, ale to bardzo kreatywną książkę, o jakże trafnym tytule "101 rzeczy, które musisz zrobić, zanim dorośniesz", której autorem jest Mikkel Niva to prawdziwa kopalnia pomysłów!
Ja doskonale wiem, że chcecie usłyszeć o paru z nich! No to proszę:
🗣️ Stwórz własny język!
🚿Wykorzystaj niebo jako prysznic!
⛱️ Wyjedź na wakacje do domu!
🛰️ Żyj w innym wymiarze!
🐷 Bądź świnką!
📓 Prowadź dziennik snów!
📒 Stwórz archiwum historyczne!
⛺ Nocuj na zewnątrz!
✉️ Napisz list do prezydenta!
🛒 Zapytaj w sklepie o coś nieoczekiwanego!
Widzicie to całkiem niezłe psoty! 🤭 No, ale też super pomysł na wspólny czas, a wręcz międzypokoleniowy. Koniecznie dajcie znać, czy którąś, a tych rzeczy udało Wam się zrobić wspólnie. Przecież dorośli to, takie duże dzieci! 😂

"101 rzeczy, które musisz zrobić, zanim dorośniesz" – książka, która przypomina, że dziecko w nas nigdy nie znika
Życie jest niesamowite – jako dzieci wszystko wydaje się ekscytujące i pełne przygód, ale gdy dorastamy, często zapominamy o tej beztroskiej radości. 101 rzeczy, które musisz zrobić, zanim dorośniesz to książka teoretycznie skierowana do dzieci, ale tak naprawdę może być świetnym sposobem na odkrycie na nowo tego, co jako dorośli gdzieś po drodze utraciliśmy.
Jak sama nazwa wskazuje, znajdziecie tu 101 kreatywnych, czasem zupełnie szalonych pomysłów na spędzenie czasu – zarówno dla najmłodszych, jak i tych, którzy już oficjalnie uznali się za dorosłych. To świetna okazja, by podjąć te wyzwania razem z dziećmi albo samemu, dla własnej frajdy. Bo przecież kto powiedział, że dorosłość oznacza rezygnację z dobrej zabawy?
Jednym z zadań, które szczególnie mnie urzekło, jest napisanie listu do siebie w przyszłości – to moment refleksji, który może poruszyć nawet dorosłego. W książce znajdziecie wiele takich pomysłów, które przypominają, że każdy z nas wciąż ma w sobie to dziecko, które czasem potrzebuje odrobiny szaleństwa i oderwania od codzienności.
Czy te wyzwania są niezbędne do życia? Pewnie nie. Ale to fantastyczny sposób na kolekcjonowanie wspomnień, wspólną zabawę i odkrywanie radości w prostych rzeczach. Można je potraktować jak grę – sprawdzić, ile uda się zrobić, powtarzać ulubione zadania i cieszyć się chwilą.
Polecam tę książkę wszystkim – zarówno rodzicom, którzy chcą spędzić kreatywnie czas ze swoimi dziećmi, jak i każdemu dorosłemu, który pragnie przypomnieć sobie, że wcale nie trzeba tak szybko rezygnować z dziecięcej radości. Czasem wystarczy zrobić coś zwykłego, żeby poczuć się dobrze. Ja na pewno będę patrzeć na tę książkę z uśmiechem.

82 użytkowników ma tytuł 101 rzeczy, które musisz zrobić, zanim dorośniesz na półkach głównych
13 użytkowników ma tytuł 101 rzeczy, które musisz zrobić, zanim dorośniesz na półkach dodatkowych

Okładka książki 101 rzeczy, które musisz zrobić, zanim skończą się wakacje Fredrik Edén, Nils Petter Mørland, Mikkel Niva

Cytaty z książki 101 rzeczy, które musisz zrobić, zanim dorośniesz

Dodaj cytat z książki 101 rzeczy, które musisz zrobić, zanim dorośniesz