Przebojowi Bracia Be

Kup Przebojowi Bracia Be w ulubionej księgarnii

Oceny książki Przebojowi Bracia Be

OPINIE i DYSKUSJE o książce Przebojowi Bracia Be

Za dubel: "Fan poza wszelkim podejrzeniem" pod innym tytułem [oryginał w: t. 82 Ratuj ratownika "Przestępstwa niepospolite"] ósmej gwiazdki nie będzie:(

W tym tomie wyróżnia się przede wszystkim kolejna historia z serii Mickey Mystery. Świetny kryminalny klimat i budowane napięcie o Mikim poszukującym orła czarnogłowego, chociaż zakończenie jest trochę zbyt proste i rozczarowujące, spodziewałem się czegoś lepszego.
Reszta to typowa średniawka, niestety większość to komiksy bardziej humorystyczne niż kryminalne, co nie wychodzi temu tomowi na dobre.

Zbiór 11 komiksów ze świata Walta Disney'a.
W najnowszym tomie z serii o agentach i detektywach spotkamy takie postacie jak Bracia Be, Superkwęk, Sknerus McKwacz, Myszka Miki czy Fantomen. Dobrze znani nam bohaterowie zabiorą nas w niezwykłą podróż przez swój świat. Będziemy musieli między innymi odnaleźć pamięć (!) Sknerusa, posłuchać rapujących Braci Be, odnaleźć niezwykle rzadkiego orła czy wraz z agentami KAWA wykonać kolejne arcyważne zadanie dla Sknerusa McKwacza.
W tym tomie znajdziemy 11 niesamowitych, pełnych emocji i kryminalnych przygód historii, które zapewnią Wam wyśmienitą, prześmieszną rozrywkę (rapujący Bracia Be? To trzeba zobaczyć!). Spośród całego zbioru opowiadań jeden komiks został podzielony na dwie części.
Najnowszy komiks z serii "Agenci i detektywi" bawi i śmieszy. Komiks skierowany do wszystkich tych, którzy lubią czasami wrócić do dziecięcych lat ;)

Zbiór 11 komiksów ze świata Walta Disney'a.

26 użytkowników ma tytuł Przebojowi Bracia Be na półkach głównych
18 użytkowników ma tytuł Przebojowi Bracia Be na półkach dodatkowych

Okładka książki Szybcy i śmieszni Flemming Andersen, Giorgio Cavazzano, François Corteggiani, Enrico Faccini, Andrea Ferraris, Andrea Freccero, Giorgio Pezzin, Claudio Sciarrone
Okładka książki Kalendarz Adwentowy Maya Åstrup, Giampaolo Barosso, Bob Bartholomew, Giovan Battista Carpi, José Ramón Bernado, Daniel Branca, Enrique Cerdán Fuentes, José Colomer Fonts, Bruno Concina, François Corteggiani, Cèsar Ferioli Pelaez, Andrea Freccero, Antoni Gil-Bao, Janet Gilbert, Jens Hansegård, Mau Heymans, Paul Hoogma, Carsten Jacobsen, Frank Jonker, Jim Kenner, Kari Korhonen, Carol McGreal, Pat McGreal, Arild Midthun, Gaute Moe, Knut Nærum, Terje Nordberg, Carmen Pérez, Stefan Petrucha, Stefan Printz-Påhlson, Miquel Pujol, Victor Arriagada (Vicar) Rios, Marco Rota, Gorm Transgaard, Noel Van Horn, William Van Horn, Silvia Ziche
Okładka książki Dookoła świata: Ameryka Północna Sergio Asteriti, Giorgio Cavazzano, François Corteggiani, Massimo De Vita, Corrado Mastantuono, Paolo Mottura, Lorenzo Pastrovicchio
Okładka książki Przypadek ojcem wynalazku Francesco Artibani, Casty, Giorgio Cavazzano, François Corteggiani, Enrico Faccini, Massimo Fecchi, Andrea Freccero, Stefano Intini, Paolo Mottura, Silvia Ziche
Okładka książki Sport to zdrowie Flemming Andersen, Francesco Artibani, Giorgio Cavazzano, François Corteggiani, Andrea Ferraris, Andrea Freccero, Francesco Guerrini, Terry LaBan
Okładka książki Halloween Stefano Ambrosio, Massimiliano Calo, Giorgio Cavazzano, Davide Cesarello, Rodolfo Cimino, François Corteggiani, Giulio D'Antona, Enrico Faccini, Andrea Freccero, Marco Gervasio, Stefano Intini, Abramo Leghziel, Marco Mazzarello, Roberta Migheli, Marco Nucci, Pierpaolo Rovero, Nino Russo, Claudio Sciarrone, Giampaolo Soldati, Massimiliano Valentini, Pietro Zemelo
Okładka książki Jaja jak berety! Sergio Asteriti, Rodolfo Cimino, François Corteggiani, Andrea Freccero
François Corteggiani
François Corteggiani
Francuski twórca i rysownik komiksowy.

Wszystkiego najlepszego, Donald! Francesco Artibani
Wszystkiego najlepszego, Donald!
Francesco Artibani Carlo Panaro Pat McGreal Carol McGreal Lino Gorlero Stefano Ambrosio Marco Bosco Antoni Bancells Pujadas Giorgio Cavazzano Enrico Faccini Andrea Freccero Paolo De Lorenzi Riccardo Secchi Giulio Chierchini Fabio Michelini Dave Rawson Pasquale Venanzio Emilio Urbano Vitale Mangiatordi Alessia Martusciello Alberto Savini Roberta Zanotta Tommaso Ronda
Kaczor Donald to jedna z moich postaci dzieciństwa i dosyć często oglądałem kreskówki z nim (najbardziej pamiętam “Naprawę Zegara” i gdy Chip i Dale mu dokuczali),mam też kilka “Gigantów” (wydanych 14 lat temu) i może pamiętacie, że kupiłem komiks “Nasz Wielki Donald”. Tym ostatnim komiksem trochę się zawiodłem, bo jest on zbiorem “the best of” posegregowanym według kilku rozdziałów (rodzina, napady agresji, praca, początki itd.) i zabrakło mi w nim przede wszystkim nowego komiksu na te 90 urodziny Kaczora (w samym albumie był komiks na 60 urodziny). Sięgając więc po te wydanie specjalnie “Giganta” liczyłem, że dostanę lepsze świętowanie urodzin Donalda. Szczerze: nie zawiodłem się. Na samym początku mamy ponad 100 stronicową historyjkę podzieloną na 5 odcinków, które są po prostu kwintesencją Donalda (każda opowiada o czymś co jest charakterystyczne dla Kaczora) i poza tym jest to komiks z tego roku przygotowany specjalnie na urodziny kaczki. Po tym komiksie mamy kolejne 9 różnych historyjek (trochę starszych i które pojawiły się wcześniej w Polsce, ale nie czytałem za wiele komiksów o Donaldzie, więc dla mnie to nowość) wśród których znalazły się m.in. opowieść jak Donald został burmistrzem Kaczogrodu, kosmici robiący z niego “Kaczora Idealnego”, Donalda będącego szczęściarzem (na przekór Gogusiowi),Kaczora zakładającego agencję pracy i dostającego spadek od jakiegoś milionera. Oczywiście to nie wszystkie komiksy, ale w tej składance zabrakło mi historii o Superkwęku, bo (jeśli dobrze pamiętam) każdy “Gigant”, którego mam posiadał taką historyjkę, a jest to fajna parodia superbohaterów. W sumie nie mam większych zarzutów do tego komiksu, papier jest taki sam jak w moich pozostałych (lekko poniszczonych) “Gigantach” sprzed lat. Rysunki są naprawdę ładne: szczególnie w tym nowym komiksie, bo reszta ma zupełnie inny styl graficzny (niemal taki sam). Historyjki są zabawne, kilka razy nawet się zaśmiałem i znowu czułem się jak miałem te kilka lat i oglądałem kreskówki na DVD, a dodatkowo każda opowieść zawiera jakiś morał (większy czy mniejszy),żeby nauczyć czegoś dzieci czytające ten komiks. Dodatkowa “gwiazdka” do oceny ląduje też za tłumaczenie Michała Jędryka, który jest fanem twórczości Otyłego Pana i udało mu się wpleść kilka nawiązań do “Kapitana Bomby” - były to teksty, które już w oryginale nie miały przekleństw, ale w przypadku Donalda tak dobrze pasowały do kontekstu opowieści (w tym kultowy tekst, że jest średnio). Jeśli ktoś jest fanem Kaczora to raczej będzie zadowolony i widziałem też, że “Egmont” planuje wydać drugiego urodzinowego “Giganta”, ale pewnie to będzie tylko okładka a samą zawartością będą starsze komiksy. Cena: 27,99 PLN.
x_d4w1d_x - awatar x_d4w1d_x

Cytaty z książki Przebojowi Bracia Be