Szukam męża, szukam żony

Okładka książki Szukam męża, szukam żony autora Chris Manby, 8324102973
Okładka książki Szukam męża, szukam żony
Chris Manby Wydawnictwo: Amber literatura piękna
Getting personal
2003-04-01
2003-04-01
83-241-0297-3
Irena Kołodziej

Kup Szukam męża, szukam żony w ulubionej księgarnii

Oceny książki Szukam męża, szukam żony

OPINIE i DYSKUSJE o książce Szukam męża, szukam żony

Ależ się wynudziłam czytając tę książkę. Przewracając kartka po kartce czekałam na jakiś przełom, który nie nastąpił. Czytałam i czytałam, żadnych wrażeń pozytywnych ani emocji. Miałam wrażenie, że przebrnęłam już przez większość stron, a okazało się, że jestem dopiero lub aż na "91" stronie i nadal nic się nie dzieje. Przewidywalna, mnóstwo powtórzeń. Chaotyczna i zbyt długa.
Nie polecam. Dla mnie, to była męczarnia !

Przyjemna, aczkolwiek naiwna romantyczna powieść. Spierałabym się z tym, że to komedia - choć bywają sytuacje potencjalnie zabawne, to zbyt często zmierzają w kierunku żenujących. Bohaterowie również nie pociągają - jedynym ciekawym wątkiem jest historia Lou, choć jak dla mnie o wiele oryginalniej byłoby podmienić u niej wybranka. Bo choć zakończenie jest miłe i co ważniejsze otwarte, to zabrakło powiewu świeżości i nowości. A szkoda, bo wyobrażałam sobie po opisie o wiele ciekawszą historię.

Nie jest to może literatura wysokich lotów, ale myślę, że mogę ją spokojnie polecić. Jest to opowieść o trzech przyjaciołach: Ruby, Lou i Martinie. Cała ta trójka nie ma szczęścia w miłości, dlatego postanawia dopomóc sobie pisząc ogłoszenie w gazecie w rubryce dla samotnych. Żeby zwiększyć szanse, to bohaterowie nie piszą ogłoszeń sobie sami, tylko piszą im je przyjaciele.

Ruby: kobieta, która nie ma szczęścia w wyborze mężczyzn. Zawsze wybiera takich, którzy potrzebują jej tylko po to, żeby zyskać pewność siebie, a później zapolować na młodsze. Przeważnie są to mężczyźni, którzy właśnie rozstali się z żoną, bądź są w trakcie rozwodu.

Lou: to taki typ opiekunki. Jest przeważnie wykorzystywana przez swoich mężczyzn. Niespodziewanie spotyka swój ideał w metrze, niestety nie wykorzystuje sytuacji i tak oto marzy, że uda jej się jeszcze spotkać owego mężczyznę.

Martin: wybiera dla siebie same idiotki. Marzy o napisaniu książki. Niestety nie ma weny twórczej, dlatego jego marzenie w dalszym ciągu czeka na spełnienie.

I tak oto po umieszczeniu ogłoszenia, nasi bohaterowie umawiają się na randki z wybranymi osobami. Powiem, że była to zabawna książka, dlatego mi się spodobała. Co prawda historia Ruby i Martina mnie nie zdziwiła, za to zakończenia dotyczącego Lou się nie spodziewałam.

70 użytkowników ma tytuł Szukam męża, szukam żony na półkach głównych
16 użytkowników ma tytuł Szukam męża, szukam żony na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Szukam męża, szukam żony

Cytaty z książki Szukam męża, szukam żony

Dodaj cytat z książki Szukam męża, szukam żony