Czubaszek

Kup Czubaszek w ulubionej księgarnii

Oceny książki Czubaszek

OPINIE i DYSKUSJE o książce Czubaszek

Na półkach: , , , , , ,

Maria Czubaszek była mi znana jako osobowość telewizyjna. Dlatego bez wahania sięgnęłam po jej biografię.
Satyryczka zawsze mnie fascynowała... była nieprzeciętnie inteligentną i dowcipną kobietą. Na dodatek zawsze żyła tak jak chciała. To wielki przywilej w dzisiejszych czasach. Przedstawiona jest jako człowiek z krwi i kości.
Biografia Marii Czubaszek ciekawi, śmieszy i momentami wzrusza. Książka jest bardzo pozytywna i wciągająca - przeczytałam w jeden dzień. Polecam każdemu kto ceni twórczość Marii Czubaszek.

Biografia Marii Czubaszek ciekawi, śmieszy i...

Audiobook

Maria Czubaszek - postać nietuzinkowa i znana każdemu. Wspaniała satyryczka, tekściarka , dziennikarka i rozmówczyni. Jej powiedzonka weszły do kanonu potocznej polskiej mowy, a cięte riposty niejednemu poszły w pięty.
Książka R. Abrahama nie jest biografią, to raczej zbiór anegdot i historyjek z udziałem M. Czubaszek.

Lektura lekka, przyjemna i pełna wspomnień o dziennikarce.

Audiobook

Lektura lekka, przyjemna i pełna wspomnień...

Cudowna, zabawna książka o Marii Czubaszek, kobiecie niepokornej, która mówiła to co myśli. Była żoną muzyka Karolaka, pisała teksty piosenek, teksty do kabaretów, udzielała się w telewizji. Nie lubiła pracować ale musiała bo stąd brały się pieniądze. Gotować nie umiała i nie lubiła a jednak z Karolakiem spędziła 30 lat. Niepospolitą postać.

233 użytkowników ma tytuł Czubaszek na półkach głównych
53 użytkowników ma tytuł Czubaszek na półkach dodatkowych