O roślinach w survivalu

- poradniki
- 2023-08-13
- 2023-08-13
Książka adresowana do pasjonatów survivalu, żołnierzy, strzelców, harcerzy i miłośników przyrody.
Wyróżniająca się na tle innych pozycji dostępnych na rynku szerszym opisaniem zastosowań roślin niż tylko ziołolecznictwo. Pokaże Ci których korzeni możesz użyć w lesie jako liny, napar z której rośliny zbija gorączkę oraz w jaki sposób pali się poszczególne drewno.
Polecam każdemu, niezależnie od wieku i stopnia zaawansowania. Pozwoli stawiać pierwsze kroki w survivalowej botanice, ale może się przydać starym wyjadaczom.
Survival w tytule jest tylko symbolem leśnych aktywności. Książka pomoże Ci przetrwać w ekstremalnej sytuacji, ale również cieszyć zbieractwem w trakcie biwakowania.
Kup O roślinach w survivalu w ulubionej księgarni
Oceny książki O roślinach w survivalu
15 użytkowników ma tytuł O roślinach w survivalu na półkach głównych- Chcę przeczytać 13

OPINIE i DYSKUSJE o książce O roślinach w survivalu
Koporaknives profesjonalnie podszedł do swojego pierwszego "dziecka" i efekty tego widzimy w ww. pozycji.
Potencjalny czytelnik może znaleźć w niej wszystko co potrzebne dla nowicjusza- od zastosowań kulinarnych określonych gatunków roślin, po te praktyczne jak na przykład tworzenie narzędzi z gałęzi konkretnych drzew.
Jako fan survivalowych aktywności serdecznie polecam książkę i życzę Kornelowi dalszych sukcesów w tym segmencie przekazywania wiedzy. Oby więcej, oby jeszcze lepiej. Niech autor potraktuje tą recenzję jako zachętę i sprzeda nam jeszcze jakiś ciekawy poradnik survivalowy w najbliższym czasie. :)
Pozdrawiam 10/10
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMerytoryczna i kompletna książka dla amatorów i tych, którzy nie mieli do czynienia z roślinami mimo ogólnej wiedzy około survivalowej.
Skończyłem czytać i zdecydowanie mogę polecić, zaznajomiłem się z wieloma książkami tego typu i zdecydowanie mogę tą polecić. Co ją wyróżnia? Przede wszystkim konkretne podejście do tematu, dobrze opisane zastosowanie różnych roślin które bardzo często można spotkać w Polsce, od tych jadalnych przez te z dobrym wpływem na nasze zdrowie po takie które pomogą nam się wyleczyć z różnych chorób.
Polecam z czystym sumieniem!