The queen of fight

- literatura obyczajowa, romans
- 2023-11-07
- 2023-11-07
Komedia nieszablonowa, nieprzewidywalna, surrealistyczna, z odrobiną sarkazmu i romansu w tle.
Uczciwie ostrzegam, proszę nie pić, nie jeść i nie przebywać w miejscach publicznych podczas czytania. Za skutki uboczne nie odpowiadam.
Bastian wychował się w domu dziecka, ma na koncie kilka wyroków i nieciekawą reputację bezwzględnego gangstera. Nieoficjalnie działa wraz ze znanym politykiem, wykupując nieruchomości umiejscowione w atrakcyjnych rejonach miast, oficjalnie jest właścicielem domu pogrzebowego „Droga bez powrotu".
Laura ma dosyć życia, ponurej, przytłaczającej jej egzystencji, narastających długów i troski o zdrowie ukochanego brata. Pewnego dnia postanawia po prostu nie pójść do znienawidzonej pracy, a wtedy przypadek sprawia, że zostaje uwikłana w sprawy znajomej staruszki, właścicielki małej piekarni.
Ich pierwsze spotkanie ma bardzo burzliwy przebieg, bo Laura wyzywa go na pojedynek. Rozbawiony tym Bastian zgadza się, nie spodziewając się, że jego słabej postury przeciwniczka wymierzy mu jeden, celny i bolesny cios, wygrywając bez walki i to przez nokaut...
Kup The queen of fight w ulubionej księgarni
Oceny książki The queen of fight
469 użytkowników ma tytuł The queen of fight na półkach głównych- Przeczytane 390
- 2023 20
- Legimi 16
- 2024 16
- 2025 14
- Audiobooki 5
Tagi i tematy do książki The queen of fight
Cytaty z książki The queen of fight
W tej pozycji wyglądasz, jakbyś dupą chciał odbierać promieniowanie tła z kosmosu.
Kwiatuszku, mądrość cię goniła, ale okazało się, że byłaś szybsza.

OPINIE i DYSKUSJE o książce The queen of fight
Świetnie się czyta. Genialne i zabawne teksty, nie idzie się nudzić przy tej książce. A główna bohaterka - w końcu konkretna i charyzmatyczna postać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna książka 😅 zajebiste dialogi, super czarny humor. Doskonały odmóżdżacz😁
Świetna książka 😅 zajebiste dialogi, super czarny humor. Doskonały odmóżdżacz😁
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeeejuuu Laura to moja ulubienica. Jej postać to petarda, ma kobieta jaja... bo Bastian juz nie 🤣
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to#wyzwanieLC2025 #listopad2025
"Przeczytam książkę polskiego autora lub autorki wydaną po 2000 roku"
Zwykle komedii nie czytam, mimo że uważam, że mam duże poczucie humoru. Do tej zachęciło mnie sporo pozytywnych komentarzy, czytelnicy ponoć płakali ze śmiechu.
Cóż... Jedyny płacz, który we mnie wzbierał, to płacz z zażenowania... No dobra, może od czasu do czasu się delikatnie uśmiechnęłam, ale z pobłażaniem. Może poniekąd na mój odbiór miała wpływ lektorka. Niemniej jednak, nawet po "przymrużeniu oka", jak to zalecała autorka, nadal historia była jak dla mnie zbyt przesłodzona i nieprawdopodobna.
#wyzwanieLC2025 #listopad2025
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Przeczytam książkę polskiego autora lub autorki wydaną po 2000 roku"
Nie pamiętam kiedy ostatnio tak się śmiałam przy książce!
Historia miłosna ciut mocno przesłodzona (trochę za dużo już książek o bezwzględnych mafiozach zmieniających się w uroczych pantoflarzy z dnia na dzień).
Nie pamiętam kiedy ostatnio tak się śmiałam przy książce!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzarne poczucie humoru głównej bohaterki poprawia nastrój w deszczowe dni. Jeśli coś może pójść nie tak, to na pewno przytrafi się jej. Jak główny bohater podsumowuje kilkukrotnie- będę Ci towarzyszyl bo nie potrafię przewidzieć jakich szkód narobisz.
Historia miłosna ciut mocno przesłodzona (trochę za dużo już...
Świetna komedia, lekko mafijna, lekko romantyczna. Momentami śmiałam się "w głos". Fabuła zakrawa o absurd, ale mnie to nie przeszkadzało w odbiorze.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrochę śmieszna, ale w prawdziwym życiu takich sytuacji nie ma. Mam wrażenie, że swinki były tutaj na pierwszym miejscu, a potem jako taka jakaś historia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZnów dałam szansę polskiej autorce, bo czytałam, że ludzie płakali ze śmiechu na tej książce. Czy płakałam? Nie. Czy się śmiałam? Nie. Dla mnie historia była mocno przekolororyzowana, totalnie absurdalna i ciągłe wtrącenia, że coś 'wyglądało jakby...' - czyli autorka musiała nam na tacy podać, jaki efekt chciała uzyskać opisem, ale niespecjalnie jej to wychodziło. Gangster, który ucieka wymachując bronią, biegnący gangster ze świnią pod pachą, i wiele innych absurdów. Zupełna groteska i nie jest to pozytywne stwierdzenie.
Znów dałam szansę polskiej autorce, bo czytałam, że ludzie płakali ze śmiechu na tej książce. Czy płakałam? Nie. Czy się śmiałam? Nie. Dla mnie historia była mocno przekolororyzowana, totalnie absurdalna i ciągłe wtrącenia, że coś 'wyglądało jakby...' - czyli autorka musiała nam na tacy podać, jaki efekt chciała uzyskać opisem, ale niespecjalnie jej to wychodziło. Gangster,...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOgolnie książkę przesłuchałam. Miała być śmieszna a w moim odczuciu była dziecinna. Nie wiem czy to za sprawą lektorki czy po prostu fabuły ale ksiazka na poziomie nastolatek.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKomedia z dużym dystansem. Bez porywu ale i bez tragedii. Dobrze że było audio.
Komedia z dużym dystansem. Bez porywu ale i bez tragedii. Dobrze że było audio.