Najnowsze artykuły
ArtykułyCzytamy w weekend. 17 kwietnia 2026
LubimyCzytać313
Artykuły"Malarz" Piotra Chomczyńskiego - mamy dla Was 30 egzemplarzy książki
LubimyCzytać4
ArtykułyWiosenne porządki w księgarni Matras. Setki hitów już od 5 złotych!
LubimyCzytać1
ArtykułyJak dobrze znasz Katarzynę Bondę? Alfabet pisarki.
LubimyCzytać12
Popularne wyszukiwania
Polecamy
Dragon Ball Full Color Saga 2 tom 4

- komiksy
- Dragon Ball Full Color (tom 12)
- Dragon Ball Full Color Pikkoro Daimaou Hen
- 2023-07-12
- 2023-07-12
- Rafał Rzepka
CAŁA MANGA W KOLORZE i w powiększonym formacie! Dawno dawno temu, za górami, za lasami mieszkał sobie Son Goku. Naiwny malec o czystym sercu i potężnej sile. Pewnego dnia spotyka on Bulmę, która poszukuje Smoczych Kul. Są to magiczne kule, które, gdy zebrać komplet czyli 7 sztuk, potrafią wywołać Shenlonga - smoczego boga, który spełnia jedno życzenie. Son Goku i Bulma wyruszają na pełne przygód poszukiwania Smoczych Kul, w lokalizacji których pomaga Smoczy Radar".
Kup Dragon Ball Full Color Saga 2 tom 4 w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Dragon Ball Full Color Saga 2 tom 4
76 użytkowników ma tytuł Dragon Ball Full Color Saga 2 tom 4 na półkach głównych- Przeczytane 53
- Manga 8
- 2023 3
- Komiksy 3
- 2024 2
- Dragon Ball 2
- 2. Komiksy/powieści graficzne/mangi 2
Tagi i tematy do książki Dragon Ball Full Color Saga 2 tom 4

Akira Toriyama
Akira Toriyama urodził się 5 kwietnia 1955 roku w Kiyosu (prefektura Aichi, Japonia). Jest jednym z najpopularniejszych twórców mangi na świecie. Swoją karierę rozpoczął dzięki filmowi Walta Disneya „101 dalmatyńczyków” . Młody wówczas Toriyama był wręcz zafascynowany kreską i wkrótce potem sam zaczął rysować. Nie myślał jednak, iż stanie się tak popularnym rysownikiem. Rozpoczął naukę w Wyższej Szkole Przemysłowej, po czym podjął pracę w reklamie. Ta jednak nie pozwalała mu na realizację marzeń i w krótkim czasie porzucił ją dla rysowania. Swoje pierwsze dzieło „Wander Island” opublikował w japońskim magazynie „Shūkan Shōnen Janpu”. Sukces odniósł jednak dopiero publikując w 1980 roku mangę Dr. Slump, a wkrótce potem rozpoczął prace nad serią Dragon Ball, której pierwszy tom ukazał się w grudniu 1984 r, a serial na jej podstawie niecałe dwa lata później. Był to wręcz niesamowity sukces. Akira zawarł w nim wszystko to, co charakteryzowało jego dzieła, czyli dynamiczną akcję, zróżnicowanych bohaterów i całą masę humoru. Była to też pierwsza z jego mang, na której wpływ mieli fani, bowiem jak przyznał sam mistrz, niektóre wątki zmieniał, bądź też pisał na nowo właśnie ze względu na listy od fanów, czego przykładem jest Vegeta. (Początkowo miał się pojawić tylko jako czarny charakter, dzięki fanom pozostał jednak w serii).

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dragon Ball Full Color Saga 2 tom 4
Dragon Ball Full Color Saga 2, Tom 4 to tom, który przynosi epicki finał walki Goku z Piccolo Juniorem, zamykając pierwszy, kluczowy etap historii. Ta część to kulminacja wszystkich wydarzeń, które narastały przez wiele tomów, a jednocześnie zakończenie tego, co można uznać za klasyczną sagę Dragon Balla, zanim seria przejdzie w nowe, bardziej kosmiczne i epickie wątki w Dragon Ball Z.
Jednym z największych atutów tego tomu jest niesamowity rozwój postaci Piccolo Juniora. Jako syn Piccolo Daimaō, Piccolo Junior nie jest już jedynie antagonistą dążącym do zemsty na Goku — staje się pełnoprawnym, wielowymiarowym przeciwnikiem, którego złożoność i siła czynią go godnym rywalem. Jego walka z Goku to coś więcej niż tylko starcie fizyczne. Jest to zderzenie dwóch ideologii i charakterów, które narastało od długiego czasu. Piccolo Junior pokazuje, że jest inteligentnym i niezwykle potężnym wojownikiem, co sprawia, że każdy cios, każda technika jest pełna napięcia.
Sama finałowa walka pomiędzy Goku a Piccolo Juniorem to prawdziwy majstersztyk. Jest to pojedynek na najwyższym poziomie, zarówno pod względem emocji, jak i techniki walki. Goku, jako bohater, w pełni pokazuje swój rozwój od beztroskiego dziecka, które po raz pierwszy zaczęło trenować sztuki walki, do dojrzałego wojownika, który musi stawić czoła swojemu najpotężniejszemu przeciwnikowi. Każdy ruch w tej walce jest perfekcyjnie przemyślany, a napięcie rośnie z każdą chwilą, prowadząc do niesamowicie satysfakcjonującego zakończenia.
Ten tom kończy również ważny etap w historii Dragon Balla, w którym bohaterowie i ich przygody są jeszcze mocno związane z Ziemią. To właśnie tutaj historia zamyka swój pierwszy rozdział, skupiający się na walce dobra ze złem, ale na poziomie „ziemskim.” Goku i jego towarzysze są jeszcze młodymi, rozwijającymi się bohaterami, a ich przeciwnicy to istoty rodem z Ziemi. Finałowa walka z Piccolo Juniorem stanowi doskonałe podsumowanie tej ery, zanim seria rozwinie się w bardziej kosmiczne i nadludzkie wątki w Dragon Ball Z, gdzie pojawią się nowe moce, nowi przeciwnicy i gdzie bohaterowie odkryją swoje prawdziwe pochodzenie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWbrew temu co napisałem przy okazji 10 tomu Dragon Ball Full Color, kolejny tom wcale nie był ostatnim z sagi o Szatanie Piccolo - to nie tom 11, ale tom 12 jest ostatni w tej sadze i poprzedza sagę o Saiyanach.
Tomik ten prezentuje nam drugi półfinał Turnieju o Tytuł Najlepszego pod Słońcem, a także cały finał. Może się wydawać, że to nie jest dużo, ale fani powinni być usatysfakcjonowani. W zasadzie zdecydowana większość tomiku to finał, bo starcie Juniora z Shenem trwało zadziwiająco krótko. A w finale (jak nietrudno się domyślić) naprzeciw siebie stają Junior i Goku. Walka jest emocjonująca, obaj wojownicy wykorzystują w niej niesamowite techniki, niektóre wyjątkowo zaskakujące. Nie będę wchodził w szczegóły, ale jest moc 💪 A zakończenie też może zaskoczyć, jeśli ktoś nie oglądał wcześniej anime 😉
Tomik 12 zawiera w sobie wydarzenia z odcinków 142-148 i pomija to co znajduje się w odcinkach 149-153, które zamykają anime Dragon Ball. Kolejny tom przenosi nas już do Sagi o Saiyanach i anime Dragon Ball Z (całość ma 291 odcinków, ale składa się z kilku sag - Saiyanie to tylko pierwsza z nich).
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTomik ten prezentuje nam drugi półfinał Turnieju o Tytuł Najlepszego pod Słońcem, a także cały finał. Może się wydawać, że to nie jest dużo, ale fani powinni być...
Ten tom to koniec zwykłego DB, od następnej części zaczyna się już najbardziej popularna seria DBZ. Końcówka walk o tytuł najlepszego pod słońcem. Goku wreszcie zdobywa upragniony tytuł. Z powodu tego że znam dalsze losy bohaterów jakoś ciężko było mi się ustosunkować do tego że Szatan jest złem wcielonym (większość już i tak wie że jego postać mocno się zmieni).
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie wiem czy jest to dla mnie sentymentalna podróż w czasie, czy po prostu DB taki był, ale nie stracił dla mnie swojego uroku i bardzo miło mi było zakończyć powieści o przygodach młodego Goku. Z niecierpliwością czekam na serię Z i tym samym polecam wszystkim zapoznanie się z tą częścią historii od samego początku.