Forbidden Hearts

- literatura obyczajowa, romans
- Whitlock Family (tom 1)
- 2023-06-05
- 2023-06-05
- angielski
- 9781957309118
First rule of being a nanny? Don't fall for the single dad, even if he is smoking hot.
But that's exactly what happens when grumpy small-town sheriff Asher Whitlock reluctantly hires me to take care of his daughter for the summer. Neither of us is thrilled with the arrangement, but he's desperate for help, and I need the money for grad school this fall.
All we need to do is keep our distance and remain professional . . . turns out, that's easier said than done.
Instead of focusing on my future, all I see is the strong jawline, crystal-blue eyes, and rock hard body right in front of me. We try to resist each other, but we end up crossing every line until I'm in his bed.
I tell myself it's just this once.
Okay, twice.
All right, every night.
But it's got to end-he's fourteen years older than me, with a kid and a stressful job. Have I mentioned my dad is his boss? Then there's the past I'm trying to forget. Secrets aren't easy to keep and mine are getting too big to hide.
Walking away is never simple but when I do, I can't look back.
Even if it means leaving behind the man I was never meant to love.
Kup Forbidden Hearts w ulubionej księgarni
- E-book 7
- Ebook 5
- Różnica wieku 4
Cytaty z książki Forbidden Hearts
To nie miasto jest domem, to ludzie i nasze doświadczenia sprawiają, że wracamy w jakieś miejsce jak do domu.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Forbidden Hearts
Sięgając po „Zamknięte serca” spodziewałam się emocjonalnego rollercoastera i nie zawiodłam się, gdyż ta autorka słynie z tworzenia historii, które jednocześnie łamią i sklejają serca czytelniczek. Michaels, znana w świecie literatury kobiecej z umiejętnego łączenia romansu z trudnymi życiowymi tematami, tym razem zaprasza nas do pierwszego tomu sagi o rodzinie Whitlocków. Jest to klasyczny współczesny romans, osadzony w malowniczym, dusznym klimacie małego miasteczka, gdzie namiętność miesza się z prozą życia, a gatunkowe ramy literatury obyczajowej zostają wypełnione spora dawką pikanterii i wzruszeń.
Fabuła przenosi nas do urokliwego Sugarloaf, miejsca, do którego po bolesnych przejściach wraca Phoebe Bettencourt. Dziewczyna pragnie uciec od przeszłości i odnaleźć spokój, jednak los ma dla niej inny plan. Osią narracji staje się jej niespodziewana relacja z Asherem Whitlockiem, miejscowym szeryfem, a zarazem podwładnym jej ojca.
Główni bohaterowie zostali wykreowani na zasadzie kontrastu, co dodaje historii dynamiki. Asher to ucieleśnienie męskości i odpowiedzialności. Jest mrukliwy, zrzędliwy i niesamowicie oddany swojej córce, Olivii. Jego wewnętrzny konflikt opiera się na walce między poczuciem obowiązku a budzącym się pożądaniem do kobiety, która teoretycznie jest dla niego „zakazana”. Z kolei Phoebe, mimo młodszego wieku, wykazuje się dojrzałością i empatią, choć w głębi duszy wciąż walczy z demonami minionego roku. Jest postacią wiarygodną, a jej determinacja, by pomóc małej Olivii, czyni ją niezwykle sympatyczną.
Powieść porusza wiele uniwersalnych tematów, wykraczających poza ramy prostego romansu. To historia o poszukiwaniu własnego miejsca w świecie, o samotnym rodzicielstwie i wyzwaniach, jakie niesie wychowywanie dziecka z niepełnosprawnością.
Autorka z dużą wrażliwością dotyka kwestii komunikacji, nie tylko tej w języku migowym, ale i emocjonalnej, między dwojgiem poranionych ludzi. Motyw „age gap” oraz zakazanej miłości służy tu jako tło do rozważań o dojrzałości, zaufaniu i odwadze potrzebnej do tego, by ponownie otworzyć swoje serce na drugiego człowieka.
Styl Corinne jest niezwykle lekki i płynny, co sprawia, że książkę pochłania się błyskawicznie. Autorka posługuje się językiem nacechowanym emocjonalnie, balansując między humorem a wzruszeniem. Narracja prowadzona z dwóch perspektyw pozwala nam zajrzeć w głąb umysłów obu bohaterów, co jest świetnym zabiegiem, budującym intymność i zrozumienie ich motywacji. Dialogi są naturalne, a chemia między postaciami opisana jest w sposób sugestywny i gorący, co z pewnością zadowoli fanki odważniejszych scen.
Najmocniejszą stroną tej pozycji jest bez wątpienia wątek małej Olivii i sposób, w jaki autorka wplotła w fabułę język migowy. To nadało historii unikalnego charakteru i ciepła, które równoważyło mrok i zrzędliwość Ashera. Budowanie napięcia między bohaterami, to powolne przełamywanie lodów i rodzące się uczucie oparte na wspólnym celu zostało poprowadzone po mistrzowsku.
Mimo wielu zalet, książka ma też swoje słabsze momenty. Pewnym rozczarowaniem była dla mnie przewidywalność niektórych zwrotów akcji, schemat „zakazanej miłości” i konfliktu z ojcem Phoebe został potraktowany nieco sztampowo. Czasami miałam wrażenie, że wewnętrzne rozterki bohaterów, zwłaszcza opór Ashera przed związkiem, były sztucznie przeciągane, co momentami hamowało tempo akcji. Brakowało mi też nieco głębszego rozwinięcia wątku traumy Phoebe z przeszłości, który wydawał się być jedynie narzędziem fabularnym, a nie w pełni przepracowanym problemem.
Osobiście odebrałam „Zamknięte serca” jako bardzo przyjemną, otulającą lekturę, idealną na relaksujący wieczór. Choć nie jest to literatura, która zmienia światopogląd, to z pewnością potrafi poruszyć czułe struny i wywołać uśmiech na twarzy. To bardzo dobrze napisany romans, który chwyta za serce i angażuje.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSuper się bawiłam czytając ją. Niezbyt długa co mi odpowiada. Poza tym bez wielkich dramatów w postaci klotni.
Postać Ashera to złoto. No uwielbiam gościa. Z zewnątrz poważny, sztywny i zimny a w środku jak to powiedziała Phoebe - pianka. Tak mi się spodobało określenie bo pasuje do jego osoby. To jak się zajmował swoją córką, to jak fajne relacje miał z Sara, to jak zachował się kiedy się dowiedział o ciąży Phoebe? No ideał. Tylko wycalować go. Bałam się ze Phoebe ucieknie od niego bez słowa bo na Boga nie zasłużył na to, ale na szczęście tego nie zrobiła.
To jak złote serce miał Asher było przekochane. Kazdy jego krok był co raz lepszy.. Kiedy już myślałam że nie może być bardziej idealny to pach udowadniał, że jednak może.. :) Topka jeśli idzie o męskich bohaterów romansów.
Bardziej odpowiedzialnego, kochanego i troskliwego faceta ciężko mi znaleźć.
Wiem, że jesr druga część ale Asher postawil poprzeczkę wysoko więc ciężko będzie jego braciom go przebić a z zapowiedzi końcowej wynika że kolejna jest o Gradym. Także zobaczymy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPostać Ashera to złoto. No uwielbiam gościa. Z zewnątrz poważny, sztywny i zimny a w środku jak to powiedziała Phoebe - pianka. Tak mi się spodobało określenie bo pasuje do jego osoby. To jak się zajmował swoją córką, to jak fajne relacje miał z Sara, to jak...
To obszerna książka jak na romans, więc spodziewałam się powoli rozgrywanej akcji. Jak ja się myliłam! Instant love aż bije tu po oczach, a to dla mnie największa wada książki, ponieważ czyni relację niewiarygodną, a ja mam zakwasy od przewracania oczami.
Na pewno doceniam motyw drugiej szansy i powiedzmy, że samotnego ojca. Podobało mi się, jak autorka zwracała uwagę na potrzeby osób z niepełnosprawnością - za to plus. Ale relacja głównych bohaterów? To był sprint, nie maraton.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa pewno doceniam motyw drugiej szansy i powiedzmy, że samotnego ojca. Podobało mi się, jak autorka zwracała uwagę na...
Romansidło. Ale czytało się przyjemnie. Niemniej nie mam ochoty na kolejną pozycję tej autorki póki co ;-)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPochłonęłam! Uwielbiam takie książki! Polecam!
Pochłonęłam! Uwielbiam takie książki! Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDo połowy jakoś mega mnie nie wciągnęła, ale zdecydowanie od połowy był taki roller coster emocji, że zdecydowanie warto przeczytać 👌
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSięgnęłam po nią ot tak, akurat pasowała do wyzwania brokatowego, a już dlugo czekała na swoją kolej.
Ale poznałam nowa autorkę, wiem że ma wiele książek i teraz chciałabym je przeczytać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toByla lekka, szybka do przeczytania, choć w drugiej połowie nie podobał mi się jeden z płot twistów...
Witajcie moliki
Małomiasteczkowy klimat....?
Gliniarz ....?
Ojciec niesłyszącej dziewczynki...?
Różnica wieku...?
Zakazany romans....?
Corinne Michaels???
Jestem na tak......
Phoebe mając 18 lat nie zrobiła zbyt dużego wrażenia na zrzędliwym gliniarzu kiedy pozwoliła jego córce obciąć włosy. Kilka lat później dziewczyna wraca do rodzinnego miasteczka aby dojść do siebie po trudnym roku na studiach i jej ojciec, który jest gliniarzem dobrze wie, że stało się coś. Ale i tak się nie dowie ,póki córka sama nie zacznie mówić.
Asher Whitlock jest szeryfem ,matka jego córki musi wyjechać do pracy, a on został bez niani dla niesłyszącej Olivii. Dodatkową komplikacją jest to ,że Niania musi znać język migowy ,a jedyną dostępną w tej chwili osobą która może mu pomóc jest właśnie Phoebe,która studiuje audiologię i miga..
Mężczyzna nie ma dobrego zdania o Phoebe ,a i Ona o nim także nie mówi w superlatywach.
Ale to jedyne wyjście z sytuacji.
Bohaterowie tej powieści bez dwóch zdań potrafią rozkochać w sobie czytelniczkę taką jak Ja.Od razu ,od pierwszych kartek wiedziałam, że to romans jakie ja lubię najbardziej.
Klimat małego miasteczka, zwariowana dziewczyna której życie nie oszczędzało i tata Gbur.,który swoją córeczkę chce chronić za wszelką cenę . Ale co jeśli do jego zamkniętego serca pewna 24 latka znajdzie klucz i go otworzy???Jak to przeżyje nasz zimny szeryf???To ja Wam nie powiem ,ale zdradzę,że to jedna z tych książek na raz.
Zasiadlam ,przeczytałam,zamknęłam , uśmiechnęłam się i powiedziałam "tak,takie romanse ja lubię najbardziej...
Jest to powieść komfortowa ,ale pełna wzruszeń I emocji.Jest też trochę humoru ,a to wszystko przez genialną rodzinkę Whitlocków,i już się nie mogę doczekać kolejnych tomów...
Zdecydowanie nie spodziewałam się takiej końcówki i jestem zaskoczona w którą stronę autorka popchnęła tą historię, Ale dzięki temu była ona jeszcze bardziej zaskakująca i nie taka przewidywalna .I mimo ,że ja zupełnie inaczej zakończyłabym tutaj pewien wątek, ale nie mogę wam powiedzieć jaki.... CD w kom...
To zdecydowanie uważam tą książkę za idealną powieść dla każdej romantyczki.
I oczywiście może się znaleźć ktoś kto powie, że jest to powieść słodko-pierdząca, owszem mogę się z tym zgodzić, ale skupiam się bardziej na tym ile dobroci w tej książce ja znalazłam. Bardzo mocno na korzyść działa pióro autorki,które ogromnie mi się podoba....
Podsumowując :uważam, że jest to książka która na mojej półce będzie pełniła rolę książki na"zły dzień ".To jedna z tych powieści kiedy mam gorszy dzień i kiedy łapie " doła "to sięgam właśnie po taką powieść....I wiem co mnie czeka ,wiem albo przynajmniej podejrzewam jak się skończy i wiem ,że spotkam tu bohaterów nietoksycznych, niekonfliktowych ,nie wulgarnych ,ale spotkam parę ludzi, którzy będą między sobą mieli chemię ,którzy będą potrafili być ze sobą w życiu gdzie napotykają pewne "trudności" .Spotkam też cudowną rodzinną atmosferę i najbardziej nie mogę się doczekać tego jakie losy przygotowała autorka dla dalszych bohaterów ,a ogromnie ciekawi mnie siostra naszego szeryfa 🤫 Czytajcie
Witajcie moliki
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMałomiasteczkowy klimat....?
Gliniarz ....?
Ojciec niesłyszącej dziewczynki...?
Różnica wieku...?
Zakazany romans....?
Corinne Michaels???
Jestem na tak......
Ta książka to jedna z tych historii, które z pozoru zaczynają się jak typowy romans z motywem „układu na lato”, a w rzeczywistości okazują się znacznie głębsze i bardziej poruszające. Corinne Michaels po raz kolejny udowadnia, że potrafi tworzyć bohaterów z krwi i kości, którzy wzbudzają emocje i sprawiają, że czytelnik autentycznie kibicuje ich szczęściu.
Relacja Ashera i Phoebe jest napisana z ogromną wrażliwością – od pierwszych niepewnych kroków, przez ciepłe, pełne zrozumienia momenty, aż po sceny, w których trzeba zmierzyć się z trudnymi decyzjami. Szczególnie pięknie wypadają fragmenty z Olivią, które są pełne czułości i pokazują, jak ważne jest zaufanie i komunikacja. To właśnie obecność dziewczynki dodaje tej historii wyjątkowej głębi i sprawia, że nie jest to zwykły romans, ale opowieść o budowaniu rodziny w nieoczywistych okolicznościach.
Podobało mi się, że autorka nie bała się trudniejszych tematów i pozwoliła bohaterom stopniowo się otwierać. Różnica wieku między Asherem i Phoebe dodaje historii pikanterii, ale też realizmu – nie jest tu tylko elementem romantycznym, ale realnym wyzwaniem, z którym oboje muszą się zmierzyć.
„Zamknięte serca” to książka, która bawi, wzrusza i wywołuje przyjemne ciepło w sercu. To idealna lektura dla fanów małomiasteczkowych klimatów, emocjonalnych historii i bohaterów, którzy uczą się, że czasem warto zaryzykować, by wpuścić kogoś do swojego życia🧡
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRelacja Ashera i...
"Jest pragnieniem i obietnicą tego, co mogłoby się między nami zdarzyć"
Mamy tu historię z małomiasteczkowym klimatem ♥️
Asher, ma córkę Olivię, która jest niesłysząca. Potrzebuje nianię do dziewczynki ale warunkiem musi być umiejętność "migania".
W tym samym czasie do miasteczka wraca Phoebe, która jest córką szefa Ashera.
Dziewczyna doświadczyła przykrych wydarzeń na studiach ,ale nie chce z nikim o tym rozmawiać.
Okazuje się , że jest jedyną osobą w okolicy , która zna język migowy i decyduje się pomóc Asherowi przy córce.
Oczywiście mężczyźnie ten pomysł się nie podoba , uważa , że Phoebe jest lekkomyślna i niedojrzała 😏
Mimo to, z braku innych opcji ,daje jej szansę....
Tych dwoje za sobą od początku nie przepada, ale z tych iskier powstaje chemia ♥️
Mimo dużej różnicy wieku, bohaterowie naprawdę do siebie pasują . Bardzo fajnie się czytało jaką relację Phoebe nawiązuje z Olivią, wspiera ją w trudnych chwilach i jak lwica staje w jej obronie ☺️
Bardzo ciepła , zabawna i wzruszająca historia. Polecam ♥️
"Jest pragnieniem i obietnicą tego, co mogłoby się między nami zdarzyć"
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMamy tu historię z małomiasteczkowym klimatem ♥️
W tym samym czasie do miasteczka wraca Phoebe, która jest córką szefa Ashera.
Dziewczyna doświadczyła przykrych wydarzeń na...