ArtykułyCzytamy w weekend. 1 maja 2026
LubimyCzytać425
ArtykułyLiteracki fenomen z Zurychu. „Lázár” hitem roku i międzynarodowym sukcesem!
LubimyCzytać1
ArtykułyNajpierw książka, później film - nadchodzące ekranizacje (30.04)
LubimyCzytać3
ArtykułyPrzeczytaj fragment nowej powieści szpiegowskiej Roberta Michniewicza!
LubimyCzytać2

- 2023-05-11
- 2020-07-24
- 9788383206110
- Edyta Misiewicz-Hulewska
Nathan Mercer i Eliza Bennet poznali się pierwszego dnia w nowej pracy. Oboje byli nowi nie tylko w biurze, ale i w mieście. To wszystko spowodowało, że szybko zrodziła się między nimi przyjaźń.
Nathan jest dla Elizy bratnią duszą. Spędzają ze sobą każdą wolną chwilę, święta, a mężczyzna sypia w jej domu częściej niż we własnym.
Jednak Nathan nigdy nie będzie dla Elizy kimś więcej niż najlepszym przyjacielem, ponieważ jest homoseksualistą.
A przynajmniej tak myśli. I on, i Eliza. Kobieta dawno pogodziła się, że bycie z miłością jej życia nie jest jej przeznaczone.
Lecz ostatnio coś się zmieniło. Nathan patrzy na nią inaczej niż wcześniej i stał się zazdrosny…
A może to wszystko tylko się Elizie wydaje?
Kup Skomplikowana miłość w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Skomplikowana miłość
Książka "Skomplikowana miłość" T.L. Swan zabiera nas do życia Nathana i Elizy. Bohaterowie poznali się pierwszego dnia w nowej pracy. Szybko zrodziła się między nimi przyjaźń i stali się dla siebie bratnimi duszami. Eliza i Nathan spędzają każdą wolną chwilę w swoim towarzystwie. Jednak mężczyzna jest homoseksualistą, ale z biegiem czasu zaczyna być zazdrosny o swoją przyjaciółkę. Jak potoczą się losy bohaterów? Czy ostatecznie zaznają szczęścia? Jakie trudności staną na ich drodze? Książka skomplikowana z potencjałem, jednak bez polotu i emocji. Niezdecydowanie i brak stałości sprawiło, że książka jest tylko przeciętna.
Oceny książki Skomplikowana miłość
753 użytkowników ma tytuł Skomplikowana miłość na półkach głównych- Przeczytane 584
- 2023 51
- Legimi 19
- 2024 10
- E-book 8
- Przeczytane 2023 7
Tagi i tematy do książki Skomplikowana miłość

Czytelnicy Skomplikowana miłość przeczytali również
Cytaty z książki Skomplikowana miłość
- A jak ci się wydaje, co robię, gdy cię przy mnie nie ma? - wołam, dysząc, bo ciężko za nim nadążyć.
- Boję się nawet o tym myśleć.
- Boję się nawet o tym myśleć.
- Przykro mi, że cię rozczarowałem. - Rzuca mi figlarne spojrzenie.
- I słusznie. - Drażnię się z nim. - Nie rób tego więcej.
- Jesteś urocza. Lubię cię - ogłasza i z uśmiechem skupia się ponownie na jedzeniu.
- Jestem sympatyczna. - Trzepoczę rzęsami w przesadny sposób.
- Przykro mi, że cię rozczarowałem. - Rzuca mi figlarne spojrzenie.
- I słusznie. - Drażnię się z nim. - Nie rób tego więcej.
- ...
Czuję się taka samotna. Muszę z kimś porozmawiać, ale to właśnie mój najlepszy przyjaciel i powiernik jest tym, który mnie rani. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie mam na to wpływu. Wiem przy tym, że nigdy celowo nie wyrządziłby mi krzywdy”.
Rozwiń Zwiń

Opinie i dyskusje o książce Skomplikowana miłość
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna książka porusza do żywego, nie pozwala o sobie zapomnieć.
Świetna książka porusza do żywego, nie pozwala o sobie zapomnieć.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobra książka dla relaksu.
Dobra książka dla relaksu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo początkowym zachwycie ciekawym pomysłem na fabułę entuzjam opadał z każdą przeczytaną stroną. Rozwijająca się relacja pomiędzy to istny rollercoaster emocji i to w złym tego słowa znaczeniu. Nie da się kibicować rozwijającej się rewelacji pomiędzy bohaterami ponieważ jest ona mocno toksyczna i pełna sprzeczności. Kłócą się, obrażają, by za chwilę spijać sobie z dzióbków i tak non stop. Niby łączy ich wieloletnia przyjaźń i znają się na wylot, ale potem nie widać tego ani w ich rozmowach ani sposobie zachowania.
Trudno się to czyta, nie polecam.
Po początkowym zachwycie ciekawym pomysłem na fabułę entuzjam opadał z każdą przeczytaną stroną. Rozwijająca się relacja pomiędzy to istny rollercoaster emocji i to w złym tego słowa znaczeniu. Nie da się kibicować rozwijającej się rewelacji pomiędzy bohaterami ponieważ jest ona mocno toksyczna i pełna sprzeczności. Kłócą się, obrażają, by za chwilę spijać sobie z dzióbków...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChyba ten rok zaczęłam czytelniczo źle :( Po historii Braci Miles żadna książka autorki już mnie nie porywa. Tej zaletą jest tylko to, że w miarę dobrze i płynnie się ją czyta. Początek mnie zaciekawił, bo takiego motywu jeszcze w książce nie widziałam. Wszystko fajnie, choć tak zażyła przyjaźń już jest nieco dziwna, dopóki główni bohaterowie nie zaczynają być razem 🤦♀️ wtedy zaczynają się idiotyczne sprzeczki i seks na zgodę. Są dla siebie wulgarni, chorobliwie zazdrośni, wymyślają powody do kłótni chyba na siłę. Mam wrażenie jeszcze, że bohaterowie co kilka stron biorą prysznic i chyba mają problem z alkoholem. Zapowiadało się ciekawe, ale niestety zawiodłam się 🥹
Chyba ten rok zaczęłam czytelniczo źle :( Po historii Braci Miles żadna książka autorki już mnie nie porywa. Tej zaletą jest tylko to, że w miarę dobrze i płynnie się ją czyta. Początek mnie zaciekawił, bo takiego motywu jeszcze w książce nie widziałam. Wszystko fajnie, choć tak zażyła przyjaźń już jest nieco dziwna, dopóki główni bohaterowie nie zaczynają być razem 🤦♀️...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSuper szybko czytającą się książka na jeden wieczór trzymająca do końca w napięciu🥰❤️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoznają się pierwszego dnia pracy i to jest dzień kiedy nawiązuje się miedzy nami silna przyjaźń, pomieszkują razem i robią wszystko ze sobą bo nikt inny nie jest im potrzebny. Tylko co z przyjaźnią kiedy jeden wieczór zmienia miedzy wszystko nimi, a on do tej pory interesował się tylko facetami.
Ogólnie zamysł książki i fabuła sama w sobie nie jest zła, jedynie nie polubiłam się z główną bohaterką dla mnie jest nie stabilna emocjonalnie, o wszystko się czepia, wkurza się i wypomina byłych partnerów a jej nie można powiedzieć złego słowa, na dodatek histeryzuje co też nie jest potrzebne. Główny bohater natomiast jest dla mnie jakiś stabilniejszy, konkretniejszy tylko z jego powodu dokończyłam czytać książkę.
Dodatkowo jak można przyjaźń porównać do wypadku samochodowego.
Czy sięgnęłabym jeszcze raz po książkę odpowiedz to NIE
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOgólnie zamysł książki i fabuła sama w sobie nie jest zła, jedynie nie...
Poznają się pierwszego dnia w nowej pracy i od teraz idą razem przez resztę życia. Przyjaźnią się tyle lat, aż w końcu miłość do siebie nawzajem daje im nadzieję. Jest jeden haczyk, on dotychczas był w związku tylko z mężczyznami. Czy miłość wystarczy by umieć ufać, że będąc kobietą mu wystarczy ?
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPochłonęła mnie w całości. Świetnie się czyta, napisana dobrym językiem, wciągająca fabuła. Polecam! ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"- Gdy patrzę na ciebie, nie ma dla mnie znaczenia, czy jesteś kobietą, czy mężczyzną. - A co widzisz? - Szczęście."
"Skomplikowana miłość" to jednotomowy romans, który wyróżnia się swoją fabułą od dotychczasowych książek, które dostaliśmy od autorki.
Książkę już dawno przeczytałam, ale znów recenzja przeleżała w notatniku... 🤦♀️
Mamy idealny przykład tego co ostatnio pisałam. Są książki Swan, które uwielbiam, a są też takie, które po prostu były dobre, ale coś mi w nich jednak brakowało.
Właśnie taką książką jest "Skomplikowana miłość".
(Mały spoiler!)
Historia Nathana i Elizy zaciekawiła mnie od samego początku swoją oryginalnością. Owszem, jest to historia od przyjaźni do miłości, z takim wyjątkiem, że główny bohater tak naprawdę nie do końca wie czy sprawdzi się w związku z kobietą, ponieważ jak do tej pory był z facetem. I to właśnie ta informacja spowodowała, że na początku nie byłam w stanie się oderwać od tej powieści, ale niestety z każdym kolejnym rozdziałem miałam co raz to większy problem. Nie do końca mogłam się wczuć w historię, rozpraszałam się. Niby całość mi się podobała, ale momentami miałam takie "meh". Może gdyby trochę zmniejszyć ilość stron, pominąć te mniej potrzebne opisy, oceniłabym książkę wyżej? Nie wiem. Niemniej jednak nie żałuję, że po nią sięgnęłam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to.
Książkę już dawno przeczytałam, ale znów recenzja przeleżała w notatniku... 🤦♀️
Mamy idealny przykład tego co ostatnio...