Jak dożyć setki

- zdrowie, medycyna
- Jak dożyć setki
- 2023-04-12
- 2023-04-12
Tajemnica zdrowej długowieczności w czterech prostych krokach.
Iść • Jeść • Spać • Dbać
Co dzieje się z ciałem, kiedy się starzeje i czy da się spowolnić ten proces?
Gdzie leży granica ludzkiego potencjału i jak do niej dotrzeć?
Czy pech w genetycznej loterii oznacza, że jesteśmy zgubieni?
Czego nie da się zmienić, a na co mamy realny wpływ?
Twórca najpopularniejszego portalu o długim, a przede wszystkim zdrowym życiu, szuka najskuteczniejszej metody na to, jak w naturalny i bezpieczny sposób możemy podkręcić funkcjonowanie naszego organizmu. Pokazuje, jak zadbać o to, aby wolniej się on zużywał, pracował sprawniej i o wiele dłużej. Czasu nie da się wprawdzie zatrzymać, ale ta książka podpowie, jak spowolnić jego bieg.
Mało kto boi się starości samej w sobie – przeraża nas raczej myśl o niedołężności i samotności. Nikt jednak nie miałby nic przeciwko długiemu życiu, wiedząc, że będzie całkiem znośne, przyjemne i samodzielne. Istnieją sposoby na to, by jak najbardziej przedłużyć życie w możliwie najlepszej kondycji. Ba, jesteśmy w stanie wpływać nawet na działanie genów! Można porównać je do dysku komputera, a nasze wybory i nawyki – do zainstalowanych na nim aplikacji. Niektóre programy otrzymujemy w pakiecie startowym i nie da się ich wyłączyć, ale większość wybieramy sami.
Warto żyć tak, jak gdyby wszystko było w naszych rękach. Każda pozytywna zmiana, nawet najdrobniejsza, ma znaczenie. Bo do setki wiodą różne drogi.
Kup Jak dożyć setki w ulubionej księgarni
Oceny książki Jak dożyć setki
605 użytkowników ma tytuł Jak dożyć setki na półkach głównych- Chcę przeczytać 325
- 2023 12
- Poradniki 7
- 2025 7
- 2024 6
- Legimi 5

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jak dożyć setki
Krótko, zwięźle i na temat.
Dobrze usystematyzowana wiedza. Polecam
Krótko, zwięźle i na temat.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobrze usystematyzowana wiedza. Polecam
Tytuł trochę prowokacyjny, ale książka wartościowa.
Prawdziwy temat to ja żyć zdrowo.
Cenna bo obejmuje temat szeroko, a co najważniejsze ma zdroworozsądkowe podejście.
Trochę może za dużo wyników badań i %, ale za to rozsądny komentarz. Cenne są też podsumowania rozdziałów.
Polecam.
Tytuł trochę prowokacyjny, ale książka wartościowa.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrawdziwy temat to ja żyć zdrowo.
Polecam.
Szybkie, miłe, zwięzłe kompedium wiedzy o zdrówku
Szybkie, miłe, zwięzłe kompedium wiedzy o zdrówku
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiezła, można parę ciekawostek wyciągnąć, jednak są bardziej wartościowe poradniki zdrowotne. "Cztery filary zdrowia" biją ją na głowę. Dla osób w miarę dbających o zdrowie nie będzie tam chyba nic epokowego, choć zawsze warto przypomnieć sobie te "nudne" podstawy w świecie pełnym prostych trików i innych game changerów. Książka opisuje te sposoby, które powtarzane codziennie składają się na poprawę zdrowia.
Niezła, można parę ciekawostek wyciągnąć, jednak są bardziej wartościowe poradniki zdrowotne. "Cztery filary zdrowia" biją ją na głowę. Dla osób w miarę dbających o zdrowie nie będzie tam chyba nic epokowego, choć zawsze warto przypomnieć sobie te "nudne" podstawy w świecie pełnym prostych trików i innych game changerów. Książka opisuje te sposoby, które powtarzane...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toprzyjęta w audiobooku, ALE musi trafić na półkę do domu. bedzie do przeczytania i zaznaczania mądrych zdań, a jest ich trochę. solidne podsumowania badań i po prostu to wszystko ma sens.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChciałam dać 7, bo 8 daję rzadko ;-). Ale z sympatii do autora i za treść daję tyle. Bardzo dobrze napisana książka, przydatna i napisana przystępnym językiem. Kilku nowych rzeczy się dowiedziałam jednak. Planuję do niej wrócić i czekam na kolejną książkę.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tosiążka porusza dobrze znane tematy związane z dbaniem o zdrowie: jedzenie, sen, picie wody, aktywność fizyczna czy stres. Wszystko to niby już wiemy – ale czy na pewno? Treść jest przystępnie napisana, a kluczowe informacje zostały zebrane i poparte badaniami. Książka zawiera mnóstwo przydatnych informacji i mimo iż większość z nich była mi już w jakimś stopniu znana dowiedziałam się także kilku nowych rzeczy np. prawidłowym śnie czy roli elektrolitów. Po lekturze pozostaje w głowie wiele praktycznych wskazówek, które łatwo wdrożyć w codzienne życie.
siążka porusza dobrze znane tematy związane z dbaniem o zdrowie: jedzenie, sen, picie wody, aktywność fizyczna czy stres. Wszystko to niby już wiemy – ale czy na pewno? Treść jest przystępnie napisana, a kluczowe informacje zostały zebrane i poparte badaniami. Książka zawiera mnóstwo przydatnych informacji i mimo iż większość z nich była mi już w jakimś stopniu znana...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobra książka, o mądrym i ponad czasowym przesłaniu że zdrowie jest najważniejsze, a to ile i w jakim zdrowiu przyjdzie nam żyć na starość w dużej mierze decyduje my sami już dziś.
Głównym myślą z jaką ta książka mnie pozostawiła, to to że niedobory szkodzą tak samo jak nadmiary. A mała zmiana już dziś może mieć wielkie znaczenie w przyszłości.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzydatny przewodniki, o ogólnym zarysie, wstęp do tego by do sprawy podejść w sposób znacznie bardziej indywidualny.
Głównym myślą z jaką ta książka mnie pozostawiła, to to że...
Książka pełna bardzo ważnych informacji o tym, jak żyć długo i dobrze, z których i tak zapamiętam jakieś 10%. Zbalansowany język - nie za dużo naukowego bełkotu, nie za dużo kolokwializmów i rozsądna objętość. Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo przydatna wiedza.
Bardzo przydatna wiedza.