Tytus, Romek i A'Tomek. Księga II

Okładka książki Tytus, Romek i A'Tomek. Księga II autora Henryk Chmielewski,
Okładka książki Tytus, Romek i A'Tomek. Księga II
Henryk Chmielewski Wydawnictwo: Wydawnictwo Harcerskie Cykl: Tytus, Romek i A'Tomek (tom 2) Seria: Tytus, Romek i A'Tomek komiksy
komiksy
Tytus, Romek i A'Tomek (tom 2)
Tytus, Romek i A'Tomek
Tytus, Romek i A'Tomek. Księga II
1968-01-01
1968-01-01

Kup Tytus, Romek i A'Tomek. Księga II w ulubionej księgarnii

Oceny książki Tytus, Romek i A'Tomek. Księga II

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tytus, Romek i A'Tomek. Księga II

przeczytałem parę razy i za pare lat znowu przeczytam super.

przeczytałem parę razy i za pare lat znowu przeczytam super.

Wiadomo - klasyka!

Wiadomo - klasyka!

Przeczytane córce na dobranoc.
Posiadam wersję unowocześnioną (tą z 1990 roku),ale też już troszkę trąci myszką i musiałem córce objaśniać. Kreska przaśna, na obrazkach bardzo mało szczegółów. Fabuła poszarpana, niektóre wątki dodane na siłę. Dziwne, ale nigdy to mi nie przeszkadzało.

Mimo tych niedociągnięć bawiliśmy się bardzo dobrze. U mnie nostalgia grała pierwsze skrzypce, córka polubiła Tytusa i jego kompanów. Trochę się pośmialiśmy, trochę moralizatorskich treści zostało przemyconych.

Co zabawne, okazało się, że córka już troszkę Tytusa zna. Powiedzonko, którego bezwiednie używam, jest właśnie z tego tomiku "spójrz na niebo bystrym okiem, może burza przejdzie bokiem". Pośmialiśmy się. Książeczka godna polecenia, ale raczej właśnie do takiego wspólnego czytania. Dla dziecka zbyt archaiczna, dorosły też raczej niewiele tu znajdzie.

Przeczytane córce na dobranoc.

781 użytkowników ma tytuł Tytus, Romek i A'Tomek. Księga II na półkach głównych
346 użytkowników ma tytuł Tytus, Romek i A'Tomek. Księga II na półkach dodatkowych

Okładka książki Funky Koval. Bez oddechu. Maciej Parowski, Bogusław Polch, Jacek Rodek
Funky Koval. Bez oddechu. Maciej Parowski, Bogusław Polch, Jacek Rodek
Okładka książki Opowieści z Mirmiłowa. Obłęd Hegemona Piotr Bednarczyk, Krzysztof Janicz, Sławomir Kiełbus, Maciej Kur, Norbert Rybarczyk, Tomasz Samojlik
Okładka książki Kajko i Kokosz: Nowe Przygody. Królewska Konna Piotr Bednarczyk, Sławomir Kiełbus, Maciej Kur
Okładka książki Yans: Prawo Ardelii André-Paul Duchâteau, Grzegorz Rosiński
Yans: Prawo Ardelii André-Paul Duchâteau, Grzegorz Rosiński
Okładka książki Yans: Mutanci z Xanai André-Paul Duchâteau, Jacek Rodek, Grzegorz Rosiński, Jerzy Szyłak

Cytaty z książki Tytus, Romek i A'Tomek. Księga II

Henryk Chmielewski Tytus, Romek i A'Tomek. Księga II: Tytus zdaje na prawko jazdy Zobacz więcej