Co jest w środku. Niezwykłe wnętrza zwykłych rzeczy

Okładka książki Co jest w środku. Niezwykłe wnętrza zwykłych rzeczy autora Peter Hinckley, Olga Zakharova, 9788367510325
Okładka książki Co jest w środku. Niezwykłe wnętrza zwykłych rzeczy
Olga ZakharovaPeter Hinckley Wydawnictwo: Kropka popularnonaukowa dziecięca
46 str. 46 min.
popularnonaukowa dziecięca
2023-02-22
2023-02-22
46 min.
Tomasz Klonowski

Kup Co jest w środku. Niezwykłe wnętrza zwykłych rzeczy w ulubionej księgarnii

Oceny książki Co jest w środku. Niezwykłe wnętrza zwykłych rzeczy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Co jest w środku. Niezwykłe wnętrza zwykłych rzeczy

Zajrzymy tu do wnętrza rzeczy, które widzimy prawie każdego dnia — mrowiska, lodówki, odkurzacza czy ekspresu do kawy.

Czy wiecie, jak to wszystko działa? Ja szczerze przyznaję, że nie 🙂 Choć w dzieciństwie uwielbiałam oglądać program „Galileo”, pokazujący, jak coś jest zrobione. Właśnie z nim na początku skojarzyła mi się ta książka. Po raz pierwszy mieliśmy okazję czytać książkę tego typu — z przekrojami i wyjaśnieniami, jak działają różne otaczające nas rzeczy.

Każda strona to ilustracja pełna detali, pokazująca, jak naprawdę funkcjonują przedmioty, które wydają się nam oczywiste. Wyróżnia się tu także czarne tło.

To nie jest typowa encyklopedia — nie zanudzi was i nie będzie zbyt skomplikowana. Teksty są krótkie, przystępne i często napisane z humorem, dzięki czemu nawet złożone mechanizmy stają się zrozumiałe dla dzieci.

Uważam, że taka książka sprawi, iż dziecko będzie uważniej przyglądać się rzeczom, które go otaczają. Po przeczytaniu przygotujcie się na kolejne pytania: „A jak to działa?” 😄 Do tego rodzice z pewnością nie będą się nudzić podczas czytania — sami będziecie ciekawi, co jest w środku.

Pewnie nie raz zastanawialiście się - jak coś działa? Lub co jest w środku jakiegoś przedmiotu?
Wasze dzieci z pewnością też i to nie raz 🤭

To właśnie dla dzieci spragnionych wiedzy, stworzona jest ta książka 🤩

Znajdziecie tu aż 48 stron z ilustracjami przepołowionych przedmiotów! 😲

Począwszy od tych zwykłych - jak jajko, kukurydza, cebula czy ul. Do tych bardziej nietypowych, typu sedes, odkurzacz czy maszynka do lodów.

Przy każdym przedmiocie Wasze dzieci znajdą opis działanie urządzenia, oraz trochę historii.

Wierzę, że dzieci na widok niektórych wnętrz przedmiotów powiedzą wielkie WOW! 🤩

Wasze dzieci z pewnością też i to nie raz 🤭

To właśnie dla dzieci spragnionych wiedzy, stworzona jest ta książka 🤩

Znajdziecie tu aż 48 stron z ilustracjami przepołowionych przedmiotów! 😲

Fajna książka. Ładne ilustracje. Szybko się czyta. Polecam

Fajna książka. Ładne ilustracje. Szybko się czyta. Polecam

73 użytkowników ma tytuł Co jest w środku. Niezwykłe wnętrza zwykłych rzeczy na półkach głównych
10 użytkowników ma tytuł Co jest w środku. Niezwykłe wnętrza zwykłych rzeczy na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Co jest w środku. Niezwykłe wnętrza zwykłych rzeczy

Dodaj cytat z książki Co jest w środku. Niezwykłe wnętrza zwykłych rzeczy