Chwała Mu. Jak uwielbiać

Marcin Zieliński Wydawnictwo: RTCK (Rób To Co Kochasz) religia
religia
2022-01-01
2022-01-01
Modlitwa uwielbienia jest naszym naturalnym powołaniem, głęboko zakorzenionym w „chrześcijańskim DNA”. Dzięki książce Marcina Zielińskiego docenisz wartość tej formy spotkania z Bogiem i zobaczysz, z jak wielką mocą potrafi On działać w Twoim życiu.
Chrześcijanie, dzięki charyzmatom Ducha Świętego żyją w jedności ze sferą nadprzyrodzoną – w praktyce jednak sięgają do niej rzadko bądź wcale. Tymczasem dzięki modlitwie uwielbienia w Twoim życiu mogą dziać się prawdziwe cuda. Niemożliwe staje się możliwe.

Marcin Zieliński, który podczas swojej posługi był naocznym świadkiem nieprawdopodobnych wydarzeń, opowie Ci, jak te znaki przyciągają dziś ludzi do Chrystusa i Kościoła.

Potrzebujemy dziś znaków Bożej obecności i Bożej mocy, aby nasza wiara mogła się umacniać. Zresztą dokładnie w ten sam sposób działał Jezus Chrystus, żyjąc na ziemi, i jasno zapraszał do tego samego swoich uczniów!

Książka jest nie tylko wspaniałą lekturą osobistą, ale także budującym narzędziem dla wszystkich wspólnot chrześcijańskich praktykujących – lub pragnących zacząć praktykować – modlitwę uwielbienia. Dzięki niej dowiecie się, czym uwielbienie tak naprawdę jest i sprawdzicie, czy Wasze spotkania modlitewne podążają we właściwym kierunku, czy też potrzebujecie „korekty lotu”.

Modlitwa uwielbienia nie jest bowiem wprowadzeniem do nauczania, formą koncertu czy zbudowanym na emocjach, euforycznym, duchowym uniesieniem. To żaden „dodatek” do głoszenia – to wartość sama w sobie i skuteczny sposób na zbliżenie się do Boga.

Kup Chwała Mu. Jak uwielbiać w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Chwała Mu. Jak uwielbiać

OPINIE i DYSKUSJE o książce Chwała Mu. Jak uwielbiać

To dziwne uczucie zagłębiać się w tę lekturę, jeśli równolegle czytam książkę tak różną od tej. "ChwałaMU" przedstawia Boga jako dobrotliwego ojca, zbawiciela i dobrodzieja, natomiast "27 śmierci Toby'ego Obeda" i postępowania opisanych tam bohaterów pokazuje, że Bóg jest nieustępliwym tyranem, cieszącym się z krzywdy ludzi...
Jak te odmienne wizje Boga dają do myślenia... "ChwałaMU" to wartościowy poradnik o tym jak uwielbiać Boga, uwierzyć w jego moc i miłość do nas - ludzi. Podnosi na duchu wskazując, że jesteśmy ważnymi i niezwykłymi postaciami na scenie życia, że każdy z nas zajmuje szczególne miejsce w świecie i nie powinien rozmyślać nad swoją beznadziejnością, bo ona nie istnieje.
Otwiera umysł na siłę jaką ma w sobie Bóg, daje nadzieję, że możemy osiągnąć wiele i sięgać do najwyższych celów. Daje ogląd jak uwielbiać Boga i za co.

Jak te odmienne wizje Boga dają do myślenia......

Polecam.

Polecam.

Opinia także na moim IG: @dariusz_0k

Modlitwa uwielbienia to zostawienie za sobą "bagażu" i stanięcie przed Bogiem z pokorą ale i z miłością, z chęcią spotkania. To nie tylko oddanie chwały ale i potraktowanie Boga osobowo. A finalnie oddanie Jemu inicjatywy. Po książce o modlitwie w serii RTCK niedawno ukazała się "ChwałaMU" nawiązująca do serii uwielbień pod tym samym tytułem (na YT znajdziemy profesjonalnie zrealizowane ponad godzinne uwielbienia wspólnoty Marcina Zielińskiego),są to piękne spotkania od strony muzycznej ale jak sam autor mówi, w uwielbieniu nie chodzi o to, by posłuchać ładnych piosenek. A o co?

O coś, co może przynieść dar uzdrawiania i prorokowania w imię Jezusa. Ale i te to nie nagroda lub bonus dla najgorliwszych ale sposób na pokazanie chwały Boga, tego że On żyje. Punktem wyjścia dla każdego chrześcijanina powinno być pokorne, pełne czci i miłości uwielbienie Boga. Nie jest ono proste w zabieganym świecie ale nie jest niemożliwe. Ta książka, w uzupełnieniu do publikacji Marcina o modlitwie, jest dosyć mocnym punktem wyjścia do przemiany własnej codzienności. Bo już nie da się wmawiać sobie, że się nie wie. Już się wie, i teraz trzeba zdecydować, czy świadomie w to chce się wejść, czy nie.

Opinia także na moim IG: @dariusz_0k

62 użytkowników ma tytuł Chwała Mu. Jak uwielbiać na półkach głównych
19 użytkowników ma tytuł Chwała Mu. Jak uwielbiać na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Chwała Mu. Jak uwielbiać

Okładka książki OdNowa! Znam Kościół, który żyje Renata Czerwicka, Marcin Zieliński
OdNowa! Znam Kościół, który żyje Renata Czerwicka, Marcin Zieliński
Okładka książki Mamy głos. Świeccy, Kościół, kryzys. Dawid Gospodarek, Marcin Kędzierski, Ewa Kiedio, Tomasz Krzyżak, Maria Miduch, Zuzanna Radzik, Tomasz P. Terlikowski, Marta Titaniec, Marcin Zieliński, Piotr Żyłka, praca zbiorowa
Marcin Zieliński
Marcin Zieliński
Jeden z najpopularniejszych w Polsce liderów grup charyzmatycznych, którego rękami Bóg uleczył już setki osób zaprasza nas na Górę Błogosławieństw. Mówi jak on rozumie osiem przepisów na szczęście pozostawionych nam przez Chrystusa i pokazuje, co zmieniły one w jego życiu – opowiada o decyzjach, które doprowadziły go do miejsca, w którym jest dzisiaj.

Józef. Mężczyzna, mąż, ojciec Arkadiusz Paśnik
Józef. Mężczyzna, mąż, ojciec
Arkadiusz Paśnik
Kolejny raz, czytając powieść ks. Arkadiusza Paśnika, zachwyciłam się tym, jak subtelnie ożywia znane z kart Biblii postaci i jak z szacunkiem "dotyka" sacrum, pomagając nam z nim obcować. Jaki jest więc wykreowany przez autora święty Józef? Oprócz tego, że odznacza się szlachetnością i pracowitością, to przede wszystkim w każdej sytuacji i zdarzeniu nieustannie szuka woli Bożej. Ma świadomość, że "WOLA NAJWYŻSZEGO JEST ZAWSZE MIŁOŚCIĄ" i zgadza się z nią nawet wtedy, kiedy nie spełnia jego oczekiwań. Zakochany w Miriam, tuż po pierwszych zaślubinach słyszy w głębi serca głos: "Miriam jest twoją żoną, ale należy do Mnie". I mimo że go nie rozumie i nie pojmuje głębi Bożych planów, widząc brzemienną Maryję, z pokorą i ufnością, choć po stoczeniu wewnętrznej walki, je przyjmuje. Kiedy jest mu po ludzku trudno, bo nie znajduje schronienia dla rodzącej Miriam, musi uciekać z rodziną do Egiptu albo "gubi" Jezusa z drodze z Jerozolimy do Nazaretu... zawsze wsłuchuje się w swoje serce. Wie, że to w nim przemawia do niego Bóg! Ale też wzrusza się, kiedy Jezus mówi do niego po raz pierwszy "tatusiu". Wyraża swoją miłość w prostych gestach. Ze wszystkich sił stara się chronić życie, którego wielkości pojąć nie umie. Jest zwyczajnym człowiekiem, którym "Bóg pisze historię zbawienia". "Oto wszystko, co mam. Oto moje szczęście. Moja droga. Moje powołanie. Jestem ojcem inaczej niż inni ojcowie. Jestem mężem inaczej niż inni mężowie. O innym życiu myślałem. Inne planowałem. A Ty, Najwyższy, dałeś mi Miriam i Jezusa. Dałeś mi życie, jakiego nie planowałem. Wciąż jesteśmy w drodze..." Z całego serca polecam Wam tę powieść, dzięki której święty Józef może stać się Waszym przyjacielem albo duchowym ojcem! Jestem pewna, że i Was ksiądz Paśnik zachwyci pięknem słowa, wymownymi symbolami i delikatną kreską, którą ożywia postaci biblijne!
mojezachwycenia Edyta - awatar mojezachwycenia Edyta
oceniła na102 lata temu
Boska Ja. Kobiecy przewodnik po mieście, którym jesteś Małgorzata Lekan OP
Boska Ja. Kobiecy przewodnik po mieście, którym jesteś
Małgorzata Lekan OP
Wyobraź sobie, że JESTEŚ MIASTEM. Miastem, które stworzył Bóg. Wybudowanym na wzgórzu na określonych fundamentach. Z murami, które wytyczają Twoje granice. Z bramami - emocjami. Ze studnią z wodą żywą, czyli Twoimi potrzebami. Ze świątynią - Twoją intymnością. I wreszcie z ogrodami, które symbolizują Twój nieustanny rozwój. Przemawia do Ciebie taki obraz? Jeśli tak, to książka "Boska ja" siostry Małgorzaty Lekan jest dla Ciebie! Pomyślana została jako swoisty "przewodnik po mieście", którym jest każda z nas. Tak jak przewodnik więc ma za zadanie ułatwić odnalezienie się w historii naszego życia, w tym co nasze, ale niezrozumiałe, bo nieodkryte i nienazwane. Po to, byśmy mogły czuć się ze sobą bezpiecznie, miały świadomość swojej wyjątkowości i mogły wzrastać w każdym wymiarze na drodze do Nieba. Siostra Małgorzata Lekan nieustannie odwołuje się opisu i historii Miasta Świętego - Jerozolimy, ale podstawą jej rozważań jest przede wszystkim Biblia. Przywołuje doświadczenia swoje i znanych sobie kobiet. Posługuje się językiem żywym i obrazowym, a jeśli stosuje specjalistyczną terminologię psychologiczną czy teologiczną, to wyjaśnia ją w sposób przystępny i zrozumiały dla każdego. Ja jestem tą książką szczerze zachwycona! Zresztą nadal z nią pracuję, przerabiając kolejne, proponowane przez Autorkę, ćwiczenia. I rzeczywiście, mimo że znam się ze sobą już ponad czterdzieści lat, odkrywam w sobie ciągle coś nowego, wcześniej nieuświadomionego. Coś, co mnie urzeka, inapiruje i delikatnie przynagla do pracy nad drzemiącym we mnie potencjałem. Tak więc wyobraź sobie, że JESTEŚ MIASTEM. Miastem, które stworzył Bóg, "dając Ci w pakiecie najlepszy z możliwych projekt rozwoju tego miasta. Zrealizujesz go na tyle, na ile się w niego zaangażujesz". Jeśli weźmiesz odpowiedzialność za siebie i za czas, którym tu, na ziemi, dysponujesz... Polecam z całego serca!
mojezachwycenia Edyta - awatar mojezachwycenia Edyta
oceniła na102 lata temu
Tamar. Wszystkie nieszczęścia kobiet Adam Szustak OP
Tamar. Wszystkie nieszczęścia kobiet
Adam Szustak OP
„… emocje, są jak konie pociągowe. Bez nich nie zrobisz tego, co postanowiłeś, one mają siłę pociągnąć nas do działania, ale nie mogą być koniem, który prowadzi wóz…” Co jest siłą kobiety? Najważniejszą misją? To bycie matką, żoną, gospodynią, kobietą o sprecyzowanej drodze kształtowania kariery zawodowej. Może tym razem zastanowimy się nad tymi słowami: „…O tym kim jest kobieta, stanowi jej relacja z Bogiem…”. W pewnym momencie dla Tamar świat męski przestaje istnieć. Wszak do odkrycia własnej tożsamości nie jest potrzebny żaden mężczyzna. Po długiej nieobecności na blogu, pora nadrobić książkowe zaległości i wejść do świata literatury, który daje wiele dobrego, rozwija myśli, pobudza wyobraźnię, wzbudza radość i przede wszystkim wpływa też na aspekt wewnętrznej przemiany i duchowości. Książka, o której pragnę napisać kilka słów podpowiada kobietom wiele wskazówek. Nie zawsze trzeba być szarą myszką, która boi się odezwać. Uległość i pokora nie stanowią przykładu prawidłowego funkcjonowania. Cieszę się, że jako (dziewczyna – kobieta) – mogę przyjrzeć się innemu punktowi widzenia – Adama Szustaka OP. Dominikanin, wędrowny kaznodzieja. Dzieli się Słowem Bożym z każdym, kto tego potrzebuje i gdzie jest taka możliwość… Intensywnie udziela się w Internecie prowadząc kanał YouTube „Langusta na palmie” z blisko 800 tys. subskrybentów. Tamar to kolejna – po Judycie i Esterze – niezwykła kobieta z kart Biblii, której historia opowiedziana w książce pokazuje ponadczasową tożsamość kobiet, wskazuje źródła piękna i siły. Historia Tamar opisuje to, z czym kobiety spotykają się w świecie, z czym się mierzą i jak są traktowane. Biblia lubi opowiadać o tych nieszczęśliwych kobietach. To też obraz tego, jak na niewiastę patrzy Bóg. Dla Tamar moment trudny stanie się jednak kluczowy. Nieprzewidywalny. Niejednokrotnie mężczyźni traktują kobiety bardzo przedmiotowo. Widzą je najczęściej w kuchni i domu przy sprzątaniu, gotowaniu i wychowaniu dzieci. Wdowy są np. bacznie obserwowane, bo jak dadzą sobie radę po śmierci męża… To z jednej strony rodzaj swoistej ciekawości. Przyznaję, że wzorem dla mnie jest np. moja Mama, kobieta silna i charakterna. Tamar – pragnienie macierzyństwa. Juda wziął żonę dla Eva, swego pierworodnego, a jej imię to Tamar. Ta staje się kobietą nieszczęśliwą, taką która dosłownie przynosi nieszczęście. Zdana jest na łaskę i niełaskę otoczenia. Tamar uwodzi Judę. Poprosiła od niego sygnet, sznur i laskę. Zaszła w ciążę z Judą. Jej były mąż – syn Judy był niepłodny, ale wówczas było to niedopuszczalne. Wszyscy myśleli, że synowa dopuściła się nierządu. Mieli ją wyprowadzić i ukamienować. Wtedy powiada: „…Z mężczyzną, do którego to należy, ja jestem w ciąży”. Juda wtedy odpowiada: „..Ona jest sprawiedliwsza ode mnie…”. Tamar powiła bliźnięta, dwóch synów (Peres i Zerach). Tamar i o tym musimy pamiętać - zbuntowała się przeciw przyjętym obyczajom, dlatego jest na swój sposób wyjątkowa. Juda po części obwiniał kobietę za śmierć swoich synów. Czytając książkę poznamy także zasadę „pięciu P”, czyli: - Przemyśl - Pytaj - Przewiduj - Przemódl - Poczekaj Tamar jest kobietą, która doświadczyła wszystkich możliwych nieszczęść, smutków i tragedii – głównie za przyczyną mężczyzn. Spotkało ją najgorsze, a jej świat stał się niczym nieurodzajna ziemia. Na własne oczy możemy zobaczyć, jak w Tamar zachodzi zmiana i staje się ona zupełnie nową, spełnioną kobietą. Tamar wraca, też do Ewy – matki żyjących, czyli także symbolicznego źródła kobiecości. To przedstawienie namiętności mężczyzn względem kobiet. Zaspokojenie żądz. Tamar jest niezależna. Pokazane zostaje, że każda kobieta, ma swoją misję. To walka o siebie. „Tamar. Wszystkie nieszczęścia kobiet” to symboliczna opowieść o tym, z jakim rodzajem męskości zderza się kobieta we współczesnym świecie. Tamar nie walczy i nie próbuje przekonywać męskiego otoczenia do swoich racji. Maryja i Tamar mają wiele wspólnych cech i wydarzeń z życia. Obie kobiety mieszkały z mężem, który (wziął ją do siebie),ale z miłości i czci dla Bożych spraw nie zbliżał się do niej. W książce przeczytamy o dwóch rodzajach żałoby. To żałoba zdrowa i patologiczna. Za pojawienie się tej drugiej, odpowiada sfera emocjonalna. Gorąco polecam wartościową publikację. Katarzyna Żarska https://zarska18.blogspot.com/ Wydawnictwo: RTCK Rób to co kochasz Oprawa: miękka Projekt okładki: Jakub Kosakowski Liczba stron: 136 Wydanie I (nowość wydawnicza) w mojej prywatnej biblioteczce
Katarzyna Żarska - awatar Katarzyna Żarska
oceniła na1011 miesięcy temu
Skoro jest miłość. O rodzinie, szczęściu i nie tylko Grzegorz Ryś
Skoro jest miłość. O rodzinie, szczęściu i nie tylko
Grzegorz Ryś
Jakiś czas temu, będąc w księgarni, natrafiłam na tę książkę. Po prostu sama wpadła mi w ręce. Nie mogłam się zdecydować co kupić. Patrzę po regałach i widzę „Skoro jest miłość..”. Czułam, że muszę ją kupić. Macie tak czasem, że wręcz czujecie przyciąganie danej książki? Ja tak właśnie miałam… . I teraz, po kilku miesiącach, chwyciłam za nią. Zaczęłam wczoraj, skończyłam dziś. I muszę Wam powiedzieć, że to był bardzo dobry zakup tzw. „kota w worku”. To wartościowa lektura, mówiąca o istocie miłości, małżeństwa, macierzyństwa/ ojcostwa, przebaczania. Autor tłumacząc czytelnikowi w/w zagadnienia powołuje się często na treści Starego i Nowego Testamentu, na kontemplacje dwóch papieży : Jana Pawła II oraz Franciszka, na żywota konkretnych świętych. Jest to napisane prostym, bardzo „luzackim” językiem. Ale nie zawsze. Kiedy autor chce coś podkreślić, zaznaczyć, wyjustować- robi to w dość widoczny sposób. Bardzo dobrze mi się ją czytało. Wręcz ciężko było się oderwać od lektury. Mnie ta książka urzekła, ponieważ odkryłam kilka prawd, które dotykają bezpośrednio mnie samej. Dała ona mi sporo do myślenia. Nadal się zastanawiam nad niektórymi sprawami… . Dlatego cieszę się, że ją kupiłam. Cieszę się, że ją przeczytałam. Czuję, że będę do niej jeszcze niejednokrotnie wracać. I was zachęcam do jej przeczytania😉 Polecam i oceniam 9/10.
Eliza89 - awatar Eliza89
O przyjaźni i samotności Mirosław Maliński
O przyjaźni i samotności
Mirosław Maliński
Wbrew pozorom nie jest to zapis ani wygłoszonych kazań ks. Mirosława, ani nawet rekolekcji czy konferencji. To mniej lub bardziej swobodnie płynące jego refleksje na temat przyjaźni. Część z tych refleksji ma charakter uniwersalny, część niekoniecznie, a jeszcze niektóre - wyłącznie anegdotyczny. Momentami w ogóle ma się wrażenie, że ks. Mirosław pozwolił sobie na lekkie "odpłynięcie" od głównego tematu. W przeważającej części trudno też dostrzec w tym wszystkim elementów rozważań teologicznych czy biblijnych. To raczej ramy myśli "życiowych". Nie zmienia to faktu, że stale jesteśmy prowokowani do własnych przemyśleń, refleksji i ocen. Do tego, byśmy zadawali sobie bądź co bądź ważne pytania (typu "co to znaczy być przyjacielem dla innych", "co to znaczy mieć przyjaciela", dlaczego ktoś jest moim przyjacielem albo nie jest itp.) i co ważniejsze odważyli się na te pytania odpowiedzieć - nawet nie na poziomie deklaratoryjnym (teoretycznie),a raczej w swoim życiu (praktycznie). Gdzieś w tle pojawia się także wątek samotności, ale tylko na zasadzie uwag na marginesie. Przez jakiś czas ten mocno dygresyjny sposób snucia rozważań mocno mi przeszkadzał (przechodziło mi na myśl, że Autor zbliża się niebezpiecznie do "ględzenia" o wszystkim i o niczym),ale dosyć szybko dotarło do mnie, że to celowy zabieg, aby jak najbardziej zbliżyć się do przyjacielskiej (właśnie!) rozmowy, w miejsce wygłaszanej ex catedra konferencji. I polubiłem taką formę. Po reakcji innych osób mam wrażenie, że nie tylko ja...
Mecenas - awatar Mecenas

Cytaty z książki Chwała Mu. Jak uwielbiać

Bóg nie będzie cię kochał bardziej, choćbyś zbawił pół Polski, bo nie da się kochać cię bardziej.

Marcin Zieliński Chwała Mu. Jak uwielbiać Zobacz więcej