Coś optymistycznego

- e-book
- 2022-08-19
- 2022-08-19
- 9788366352056
Motylowa biblioteczka wirtualna to seria odprężających i relaksujących, często jednowątkowych historii. Mała objętość gwarantuje, iż nie będziesz musiała odkładać czytania na później.
Ania ma zapamiętać na zawsze, pewne spotkanie z przystojnym i seksownym żołnierzem w pociągu. Od tamtego czasu próbuje odnaleźć człowieka, który tak bardzo ją zauroczył. Kiedy po kilku latach poddaje się, wikłając w romans z synem szefa, Piotrek sam puka do jej drzwi. Tym razem kobieta nie rezygnuje, chociaż nie jest on tym chłopakiem, którego kiedyś spotkała. Teraz to zgorzkniały mężczyzna, o ciele oszpeconym bliznami, chociaż znacznie bardziej poharatana jest jego dusza. Czy Ania zdoła przekonać Piotra, że tamte wydarzenia w pociągu nie były przypadkowe, a to, co przez tyle lat siedziało zadrą w jej sercu, nie jest zwykłą fascynacją?
Kup Coś optymistycznego w ulubionej księgarni
Oceny książki Coś optymistycznego
90 użytkowników ma tytuł Coś optymistycznego na półkach głównych- Przeczytane 75
- Legimi 8
- 2022 5
- 2025 4
- Romans 3
- 2023 3
- Ebook 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Coś optymistycznego
Agnieszka Kowalska-Bojar – Coś optymistycznego
Już sam początek opowieści dostarcza wielu emocji – fabuła zgrabnie przyspiesza i zwalnia, by na końcu znów zaskoczyć intensywnością. Nie brakuje zwrotów akcji i niespodziewanych sytuacji, które sprawiają, że czyta się z rosnącym napięciem.
Autorka pięknie pokazuje, że prawdziwe uczucie potrafi pokonać wszelkie bariery – także te fizyczne. Przypomina, że zakochujemy się nie tylko w wyglądzie, ale przede wszystkim w drugim człowieku jako całości – z jego historią, ranami i emocjami.
Agnieszka Kowalska-Bojar – Coś optymistycznego
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo opowiadanie to historia pełna pomyłek, ale też rodzącego się pożądania między dwojgiem bohaterów. Ania nie może zapomnieć o przypadkowo spotkanym żołnierzu w pociągu, a Piotr, choć również myśli o Ani, mierzy się z własnymi przeszkodami, które utrudniają mu zbliżenie się do niej.
Już sam początek opowieści dostarcza wielu...
Szału nie ma, trochę to oderwane od rzeczywistości, nawet trochę bardziej...ale jest coś osobistego dla mnie w tej "powieści"... Miło rozpoczęłam dzień bo nim zaczęło świtać ja już byłam po lekturze.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa książka powinna nosić tytuł "Coś absurdalnego". Jakby ktoś chciał te książke zekranizować, to chyba tylko reżyser Ukrytej prawdy, albo Trudnych spraw. Bo fabuła jest żywcem wyjęta z tych programów.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOdskocznia od cięższych tytułów. Bohaterka była miłym zaskoczeniem, reszta postaci przezroczysta lub niezrozumiała. Historia trwała zbyt krótko, nie miała szansy się rozwinąć lub zabrakło jakichś spójników, stąd irracjonalne zachowania. Na plus humor i dialogi, nie raz zaśmiałam się lub uśmiechnęłam. Nie wiem czy taki był zamysł, ale były momenty mega cliche. Jeśli zamysł w celu parodiowania postaci to tym bardziej na plus. Końcówka trochę dziecinna.
Odskocznia od cięższych tytułów. Bohaterka była miłym zaskoczeniem, reszta postaci przezroczysta lub niezrozumiała. Historia trwała zbyt krótko, nie miała szansy się rozwinąć lub zabrakło jakichś spójników, stąd irracjonalne zachowania. Na plus humor i dialogi, nie raz zaśmiałam się lub uśmiechnęłam. Nie wiem czy taki był zamysł, ale były momenty mega cliche. Jeśli zamysł w...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„opadła mi szczęka, gacie i wszystko inne”
Jak i mnie, wielokrotnie, przy czytaniu tej historii.
Zdecydowanie tej opowiastki nie można czytać na poważnie a z dużym dystansem i przymrużeniem oka. Liczyłam jednak na coś więcej. Jakieś emocje. W końcu mamy żołnierza, który po latach wraca zniszczony o oszpecony. Niestety nic ciekawego nie znalazłam w tej historii oprócz kolejnej bezczelnej bohaterki, zdradzającego faceta zaliczającego kolejne niewiasty i wojskowego bez wyrazu.
Szkoda.
„opadła mi szczęka, gacie i wszystko inne”
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak i mnie, wielokrotnie, przy czytaniu tej historii.