Dobrze, że jesteś. 18 lekcji, które pomogą Ci uwierzyć w siebie

Okładka książki Dobrze, że jesteś. 18 lekcji, które pomogą Ci uwierzyć w siebie autora Dominika Dworak, 9788395614026
Okładka książki Dobrze, że jesteś. 18 lekcji, które pomogą Ci uwierzyć w siebie
Dominika Dworak Wydawnictwo: Self Publishing Cykl: Wracając do siebie (tom 2) zdrowie, medycyna
zdrowie, medycyna
Wracając do siebie (tom 2)
2020-01-01
2020-01-01

Kup Dobrze, że jesteś. 18 lekcji, które pomogą Ci uwierzyć w siebie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Dobrze, że jesteś. 18 lekcji, które pomogą Ci uwierzyć w siebie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dobrze, że jesteś. 18 lekcji, które pomogą Ci uwierzyć w siebie

Ta książka to niezwykła podróż ku odkryciu własnej siły i potencjału. Przekonująco przypomina nam, że wiara w siebie jest kluczem do osiągnięcia wszystkiego, czego pragniemy. To inspirujące przesłanie, które dodaje skrzydeł i motywuje do działania nawet w najtrudniejszych chwilach. Ta książka dla każdego, kto pragnie wzmocnić swoją wiarę w soebie

Wspaniała książka, którą z dumą mam na półce. Uwielbiam styl i klimat w jakich napisana jest ta książka. Ciepło i mądrość, jakie z niej płyną jest nie do opisania. Ta książka niesie za sobą wielkie dobrego!!!

Świetna książka z której każda kobieta wyciągnie coś dla siebie. To doskonała propozycja dla osób, chcących zajrzeć w głąb siebie i znaleźć odpowiedzi na wiele nurtujących pytać. Dla mnie to była niesamowita radość czytania. Za jakiś czas na pewno do niej wrócę.

66 użytkowników ma tytuł Dobrze, że jesteś. 18 lekcji, które pomogą Ci uwierzyć w siebie na półkach głównych
12 użytkowników ma tytuł Dobrze, że jesteś. 18 lekcji, które pomogą Ci uwierzyć w siebie na półkach dodatkowych

Masz to we krwi. Morfologia, Hashimoto, cholesterol. Wyniki, diety, wskazówki Paulina Ihnatowicz
Masz to we krwi. Morfologia, Hashimoto, cholesterol. Wyniki, diety, wskazówki
Paulina Ihnatowicz Emilia Ptak
Książka, którą z przyjemnością przeczytałem jako laik, zwykły zjadacz chleba, mający z medycyną do czynienia jako pacjent i osoba, która czasem zrobi sobie badanie krwi. Ta pozycja miała mi pomóc interpretować te wyniki i jak najbardziej to robi. Choć są rzeczy, do których się przyczepię. Początek pracy autorek (które są dietetyczkami) jasno wskazuje na to, że informacje będą podawane w lekkim tonie, czasem z użyciem metafor (jak np. przy okazji omawiania cholesterolu) i w większości przypadków faktycznie wszystko jest tłumaczone jak "zwykłemu człowiekowi". I to jest największa zaleta tej książki, gdyż rzeczywiście możemy tutaj dowiedzieć się, kiedy jaki wynik morfologii powinien nas alarmować i, przede wszystkim, w połączeniu z czym. Aby tego było mało, mamy przykłady osób z różnymi wynikami i ich analiza, która uwzględnia także wiek i tryb życia. A na deser każdego rozdziału - przykładowy jadłospis. Choć próżno w nim szukać schabowych i rosołu... Dwa następne rozdziały zdecydowanie się wyróżniają, szczególnie ten dotyczący tarczycy, który jest oczkiem w głowie jednej z autorek (pisała z niego doktorat). Przyznaję, że nie spodziewałem się aż takiego omówienia i... mam wrażenie, że tutaj styl trochę różni się od reszty książek. Nadal jest lekko, ale jednak widać, że przyłożono tutaj większą uwagę do szczegółów oraz omówienie poszczególnych stanów. Czytało się go nieco trudniej niż resztę książki. Ostatni rozdział, dotyczący cholesterolu, wita nas znowu metaforami i rozwiewaniem mitów krążących na temat tego związku. I znowu jest nieco lżej. Czego mi tutaj zabrakło? Zdecydowanie spodziewałem się omówienia badań krwi dotyczących innych popularnych pierwiastków, wskaźników oraz związków, jak sód, potas, glukoza, OB itd. Zdaję sobie sprawę, że nie wszystko można zawrzeć w takiej książce (być może jest w innych),ale jednak są to na tyle popularne rzeczy sprawdzane w krwi, że można było poświęcić im choćby jeden wspólny rozdział. Zwłaszcza, że sporo osób musi kontrolować te wyniki. To nie zmienia jednak faktu, że książka jak najbardziej jest do polecenia laikom. I choć częściej straszy niż uspokaja, a czasem wchodzi na wręcz wykładowy ton, to jak najbardziej czyta się ją miło, lekko, łatwo i przyjemnie.
SceNtriC - awatar SceNtriC
ZAMYŚLENIA, ZAPATRZENIA. REFLEKSJE, KTÓRE POMOGĄ CI ZATRZYMAĆ SIĘ W PĘDZIE CODZIENNOŚCI Dominika Dworak
Dominika Dworak
Moja recenzja „Zamyślenia, zapatrzenia” – Dominika Dworak Czasem trafia się na książkę, która nie tylko trafia do głowy, ale przede wszystkim do serca. „Zamyślenia, zapatrzenia” to właśnie taka pozycja. Nie miałam wobec niej żadnych oczekiwań, po prostu potrzebowałam chwili zatrzymania. A dostałam coś znacznie więcej. To nie jest książka, którą się „po prostu” czyta. To książka, którą się czuje. Zatrzymuje. Zamyśla. Zapatruje. Idealnie oddaje to już sam tytuł. Dominika pisze prosto, ale tak trafnie, że momentami musiałam przerywać czytanie, żeby złapać oddech i dać sobie czas na przemyślenie tego, co właśnie przeczytałam. Każdy rozdział to jak osobisty list delikatny, mądry, nienachalny. Pisany z czułością, bez oceniania, bez prób „naprawiania” nas. Autorka nie mówi, jak mamy żyć. Raczej pyta: „A jak Ty się z tym masz?”, „Czy potrafisz usłyszeć siebie?”. I to właśnie robi największą różnicę. Jednym z moich ulubionych fragmentów był ten o ciszy nie tej zewnętrznej, ale tej wewnętrznej, o której tak często zapominamy. To było jak przypomnienie, że mogę po prostu być. Że nie muszę gnać, udowadniać, dopasowywać się. Mogę wrócić do siebie. W książce znajdziemy też afirmacje, pytania do przemyślenia, a nawet miejsce na własne notatki to ogromny plus, bo dzięki temu czuję, że ta książka naprawdę „pracuje” razem ze mną. To lektura, do której chcę wracać. Nie raz. Nie dwa. Czuję, że ona będzie szła ze mną przez różne etapy życia i za każdym razem pokaże mi coś innego. A Ty? Też masz czasem potrzebę zatrzymania się i wsłuchania w siebie? Jeśli czytałaś „Zamyślenia, zapatrzenia” podziel się swoimi odczuciami. Jestem bardzo ciekawa, co w tej książce znalazłaś dla siebie. 💬 #ZamyśleniaZapatrzenia #DominikaDworak #CzułaLektura #WewnętrznySpokój #Cisza #Codzienność #RozmowaOSobie #KsiążkaZPrzesłaniem #Refleksje #CzytamBoLubię #ZatrzymajSię
Notatnik_Recenzentki - awatar Notatnik_Recenzentki
Hypoadrenia. Wyczerpanie nadnerczy Lukas McGregor
Hypoadrenia. Wyczerpanie nadnerczy
Lukas McGregor
"Hypoadrenia" to tytuł dotyczący wyczerpania nadnerczy - tematu, który ostatnio często mi się przewijał i mocno mnie zainteresował. Ileż ciekawych rzeczy dowiedziałam się dzięki tej książce! To opracowanie jest dość krótkie, lecz na ile ta forma pozwoliła, to treściwe. Autor po kolei w tej książce: - opowiada o stresie i jego wpływie na nasz organizm - opisuje czym są nadnercza - czym jest hypoadrenia, jakie są jej przyczyny i objawy - przybliża poszczególne fazy wyczerpania nadnerczy - przedstawia współczesne podejście medycyny do hypoadrenii i wskazuje problemy z jej diagnostyka (bardzo wartościowe informacje dotyczące nie tylko nadnerczy) - opisuje sposoby wspierania wyczerpanych nadnerczy - oraz opowiada odziałaniach i składnikach, które przyspieszają regenerację nadnerczy. Jak widać można z tej książki zaczerpnąć solidną dawkę wiedzy, która może wspomóc nas w dbaniu o swoje zdrowie lub stanowić porządne podstawy do dalszego zgłębiania tematu. Świat, w którym obecnie żyjemy, wystawia nas na ogromne ilości stresu, a wszechobecny pęd wcale nie pomaga nam sobie z tym radzić. Nasze organizmy nie są dostosowane by funkcjonować w tak stresogennym środowisku, zatem hypoadrenia dotyczy bardzo dużej części społeczeństwa. Z tego powodu uważam, że warto podnosić ten temat oraz świadomość problemu. Sama bardzo wiele skorzystałam z tej książki i już dałam ją do poczytania swojej rodzinie. Gorąco polecam tę krótką lekturę. Jestem ogromnie wdzięczna, że takie tytuły jak ten są wydawane
brave_book - awatar brave_book
Bądź KETO Sabina Sztuba
Bądź KETO
Sabina Sztuba
Dieta keto coraz bardziej staje się popularna i coraz więcej osób decyduje się na nią przejść, ze względu na jej szybkie efekty. Już w ciągu miesiąca można pozbyć się kilku kilogramów, ale to nie wszystko, co ma do zaoferowania ta dieta, albowiem ma jeszcze mnóstwo właściwości wpływających na zdrowie, różne choroby i świetne samopoczucie. 👌 Z dietą keto zapoznałam się w pracy i im więcej o niej się dowiadywałam, tym bardziej byłam zaintrygowana jej rezultatami. 🤔 Całkiem niedawno swoją premierę miała książka ,,𝑩𝒂̨𝒅𝒛́ 𝑲𝒆𝒕𝒐" Sabiny Sztuby i postanowiłam się z nią zapoznać. Zostałam bardzo pozytywnie zaskoczona! Ta książka to bardzo dokładny i merytoryczny zbiór wiedzy na temat keto. Autorka zawarła w niej całą niezbędną wiedzę potrzebną do rozpoczęcia diety, trwania w niej, o jej skutkach i efektach, o zaletach i wadach, wskazaniach, a także wszystkie możliwe porady i odpowiedzi, które mogą Was zainteresować na temat diety ketogenicznej.. 💯 Sabina Sztuba pisząc tę książkę bazowała na swoim wieloletnim doświadczeniu, a także na badaniach naukowych. 👌 Jeżeli jesteście na diecie keto albo kiedykolwiek w przyszłości zaplanujecie na nią przejść, to uważam, że jest to lektura obowiązkowa, która dokładnie przygotuje Was do diety, dzięki czemu nie popełnicie błędów, osiągniecie lepsze efekty i nie zaszkodzicie zdrowiu. 😊 Oprócz samej wiedzy o diecie ketogenicznej znajdziecie w tej książce również mnóstwo innej bardzo ciekawej wiedzy na tematy psychologiczne, żywieniowe, treningowe oraz wszystkim co jest ważne dla naszego organizmu. 🤸
Book_Teti - awatar Book_Teti

Cytaty z książki Dobrze, że jesteś. 18 lekcji, które pomogą Ci uwierzyć w siebie

Dodaj cytat z książki Dobrze, że jesteś. 18 lekcji, które pomogą Ci uwierzyć w siebie