Jaki to pojazd? Atlas dla dzieci

- literatura dziecięca
- 2022-05-18
- 2022-05-18
Jaki to pojazd? Atlas dla dzieci przedstawia ponad 60 najbardziej znanych pojazdów – i takich które można spotkać codziennie na ulicy, i tych budowlanych, wojskowych czy kosmicznych.
Kup Jaki to pojazd? Atlas dla dzieci w ulubionej księgarni
Oceny książki Jaki to pojazd? Atlas dla dzieci
8 użytkowników ma tytuł Jaki to pojazd? Atlas dla dzieci na półkach głównych- Przeczytane 6

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jaki to pojazd? Atlas dla dzieci
Książka to atlas, w którym znajdziemy pojazdy. Jest ich naprawdę dużo, bo aż 60. są one bardzo różnorodne. Znajdziemy takie, co można codziennie spotkać na ulicy, ale również takie, które są dużo mniej znane, popularne. Są samochody osobowe, wojskowe, budowlane, a nawet te kosmiczne. Taka różnorodność jest zdecydowanie plusem książki. Dziecko ma możliwość poznania samochodów różnorodnych, służących do różnych celów.
Każdy samochód zajmuje dwie strony. Dowiemy się na nich, czym jest, do czego służy, poznamy jego historię, a także poznamy o nim ciekawostki. Informacji jest dużo, jednak są napisane w sposób dość zwięzły. Dzięki temu dziecko nie będzie się nudziło, nie będą one dla niego przytłaczające.
Tekst w książce jest dość prosty, zrozumiały. Moim zdaniem dobrze dostosowany do dziecka.
W książce znajdziemy zarówno ilustracje, jak i zdjęcia. Wszystkie są naprawdę ciekawe, pozwalają dokładnie obejrzeć sobie dany samochód. Zdecydowanie przyciągają wzrok i zachęcają do poznania treści.
Okładka twarda i solidna. Dzięki niej książka nie zniszczy się zbyt szybko.
„Jaki to pojazd? Atlas dla dzieci” to moim zdaniem ciekawa książka, idealna na prezent dla małego fana samochodów. Z przyjemnością polecam.
Recenzja pojawiła się również na moim blogu - https://anka8661.blogspot.com/2023/09/jakitopojazdatlasdladzieciwydawnictwosbm.html