Rekonstrukcje, dekonstrukcje, (nad)interpretacje

Okładka książki Rekonstrukcje, dekonstrukcje, (nad)interpretacje autorstwa Tomasz Torbus
Tomasz Torbus Wydawnictwo: słowo/obraz terytoria sztuka
sztuka
2019-01-01
2019-01-01
„Problematyka rekonstrukcji wyemancypowała się w ostatnich latach jako osobne pole badawcze, wykraczające poza ramy tradycyjnej historii sztuki. Nastąpiła zmiana paradygmatu: od traktowania odbudowy jako kopii czy fałszerstwa do uznania jej za immanentną zasadę w historii architektury. […]

Książka Tomasza Torbusa to wnikliwa i nowatorska praca, łącząca temat rekonstrukcji i dekonstrukcji w homogeniczną całość, trafnie akcentująca aspekty polityczne w odbudowie Malborka, Wawelu, Gdańska, Wrocławia czy Brzegu”.

[z recenzji Lechosława Lameńskiego]
Ta książka nie została jeszcze oceniona NIE MA JESZCZE DYSKUSJI

Bądź pierwszy - oceń książkę

Kup Rekonstrukcje, dekonstrukcje, (nad)interpretacje w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Rekonstrukcje, dekonstrukcje, (nad)interpretacje

OPINIE i DYSKUSJE o książce Rekonstrukcje, dekonstrukcje, (nad)interpretacje

5 użytkowników ma tytuł Rekonstrukcje, dekonstrukcje, (nad)interpretacje na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Rekonstrukcje, dekonstrukcje, (nad)interpretacje

Okładka książki Conflictus magnus apud Grunwald 1410 r. Między historią a tradycją Roman Czaja, Sven Ekdahl, Monika Jakubek-Raczkowska, Marek A. Janicki, Stefan Kwiatkowski, Klaus Militzer, Maria Molenda, Krzysztof Ożóg, Maria Starnawska, Marcin Starzyński, Adam Szweda, Sobiesław Szybkowski, Tomasz Torbus, Rita Regina Trimoniene, Janusz Trupinda, William Urban, Marek Walczak
Okładka książki Radices Silesiae - Silesiacae radices. Śląsk: kraj, ludzie, memoria a kształtowanie się społecznych więzi i tożsamości (do końca XVIII w.) Marie Bláhová, Marek Cetwiński, Jacek Dębicki, Lucyna Harc, Mlada Holá, Marta Młynarska-Kaletynowa, Sławomir Moździoch, Wojciech Mrozowicz, Stanisław Rosik, Przemysław Siekierka, Tomasz Torbus, Przemysław Wiszewski, Thomas Wünsch

Cytaty z książki Rekonstrukcje, dekonstrukcje, (nad)interpretacje

Dodaj cytat z książki Rekonstrukcje, dekonstrukcje, (nad)interpretacje