ArtykułyNowa powieść Wojciecha Chmielarza - przeczytaj fragment!
LubimyCzytać1
ArtykułyAlfabet pisarza: Adam Przechrzta
LubimyCzytać4
Artykuły„Kosmiczna kuźnia. Bastion Boga”: co kryje niebo?
LubimyCzytać4
ArtykułyWielka sztuka, zakazane miłości i biblioteka pośród ruin. Nowości pod patronatem Lubimyczytać.
LubimyCzytać2
Pragnienie diabła

- Pragnienie diabła (tom 1)
- 2022-01-20
- 2022-01-20
- 9788382196894
Siedem tajemniczych pokojów, a każdy z nich jak przedsionek piekła… Kiedy pewnego dnia Lisa przypadkiem wpada na Connora, nic nie wskazuje na to, że w jej życiu właśnie dokonał się dramatyczny zwrot. Z pozoru zwykły chłopak okazuje się bezwzględnym psychopatą, który pragnie tylko jednego: ukarać piękną nieznajomą za to, że nie zwróciła na niego uwagi. Realizując kolejne etapy swojego diabelskiego planu, w końcu porywa Lisę do mrocznej posiadłości, gdzie jej zadaniem jest przejście przez wszystkie przygotowane specjalnie dla niej pomieszczenia. Każde z nich budzi strach, ale też nadzieję, że ucieczka wciąż jest możliwa. Tymczasem relacje ofiary i oprawcy zaczynają niespodziewanie ulegać zmianom, a pragnienie odzyskania wolności traci na znaczeniu… Kto ostatecznie wygra, a kto przegra w tej walce?
Kup Pragnienie diabła w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Pragnienie diabła
www.tinarecenzuje.pl www.facebook.com/tinarecenzuje www.instagram.com/tinarecenzuje Czułam woń jego perfum, a to oznacza, że był bardzo blisko. Obserwował mnie, jednak ja nie miałam zamiaru na niego patrzeć. Siedziałam skulona, ponieważ panicznie obawiałam się tego, że jak wykonam choćby delikatnych ruch, to znowu zrobi mi się potwornie zimno. Byłam przesiąknięta na wskroś strachem. Za każdym razem, gdy tylko pojawiał się na horyzoncie, popadałam w panikę. Nienawidziłam go z całego serca. Jednym z moich marzeń było, żeby w końcu ktoś się go pozbył, pozbawił życia… Za oknem zimno, a Ty potrzebujesz czegoś na rozgrzanie? Świetnie trafiłeś, ponieważ w dzisiejszej recenzji będzie baaaardzo gorąco. Lubisz powieści, które łączą w sobie miks gatunkowy? Doskonały wybór! Mam coś dla Ciebie. Przedstawiam Ci “Pragnienie diabła. Ukryta w czterech ścianach” (2022, Wydawnictwo Novae Res),czyli mroczną historię z dodatkiem pikanterii, pożądania, namiętności, niegrzecznych gierek. Ten thriller erotyczny autorstwa Pani Britgitte Wu z pewnością rozpali Twoje zmysły do czerwoności! Nie zwlekaj już dłużej, przejdź do dalszej recenzji i dowiedz się, dlaczego warto przeczytać książkę. Brigitte Wu - polska autorka książek. Od urodzenia mieszka w Kudowie-Zdroju tuż u podnóża Gór Stołowych. Właścicielka agencji marketingowej. Do głównych zainteresowań pisarki można zaliczyć czytanie i analizowanie postawy głównych bohaterów. Tworzy odkąd pamięta, lecz dopiero teraz postanowiła swoją wyimaginowaną historię zaprezentować większemu gronu odbiorców, niż ona sama. Lisa została wybrana. Kiedy pewnego razu wpada na przypadkowego mężczyznę, nic nie wskazuje na to, że będą mieli ze sobą jakikolwiek kontakt. Tymczasem nieznajomy okazuje się groźnym psychopatą, którego celem jest ukarać kobietę za to, że nie zwróciła na niego uwagi. Aby się odegrać, postanawia uprowadzić Lisę i zrobić z niej swoją niewolnicę. Tym samym młoda kobieta trafia do posiadłości, w której znajduje się siedem przepełnionych złem pokoi. Co kolejny to gorszy. Jej zadaniem jest przejść przez każde przygotowanie dla niej budzące niepokój pomieszczenie. Terror trwa, aż tu nagle relacje między łowcą a ofiarą zaczynają się drastycznie zmieniać, a samo pragnienie odzyskania upragnionej wolności przestaje istnieć. “Pragnienie diabła. Ukryta w czterech ścianach” to nic innego jak thriller erotyczny. Przyznam się szczerze, że niewiele razy miałam okazję czytać takie połączenie gatunków. Jednak teraz mogę śmiało napisać, że spodobało mi się. Powinnam częściej rozpatrywać się w takich powieściach. Pani Brigitte Wu w swojej twórczości porusza problemy nie tylko na tle psychologicznym, ale także społecznym. Ukazuje między innymi skutki samotności samotności, pożądanie, chęć posiadania drugiej osoby, pragnienie ciepła, bliskości, a nawet syndrom sztokholmski. Zatem, jak można zauważyć, jest to bardzo barwna powieść, która nie tylko porwie Cię, ale i pobudzi Twoje zmysły, rozgrzeje do czerwoności. Historia jest zdecydowanie intrygująca, ją naprawdę chce się czytać. Autorka nie owija w bawełnę, białe jest białe, adekwatnie czarne jest czarne. Styl pisania zakwalifikowałam do lekkiego, z licznymi wulgaryzmami, zdecydowanie przypadł mi się do gustu. Fabuła, ku mojemu zaskoczeniu okazała się bardzo dynamiczna, wielowątkowa, poprowadzona w pierwszej osobie. Postacie są z jednej strony bardzo realistyczne, a z drugiej ich zachowanie momentami zaskakuje, jest nieprzewidywalne, chwilami mało wiarygodne, nie wierzę w tak szybką metamorfozę ludzką, jaką przeszedł główny bohater. Sama w sobie historia tak bardzo wciąga w swój wyimaginowany świat, że bardzo ciężko jest przestać ją czytać. Tym samym jestem pewna, że twórczość pozostanie w mojej pamięci na długo. Podsumowując: Nie sądziłam, że thriller erotyczny może okazać się tak fascynującą, pełną napięcia książką, która wbija w fotel, pobudza zmysły. “Pragnienie diabła. Ukryta w czterech ścianach” autorstwa Pani Brigitte Wu, jest lekturą, która w znaczny sposób oddziałuje na wyobraźnie, a także w niej zapada na długo. To książka, od której nie da się oderwać, a jeśli dodać do całokształtu momentami nieco ekscentryczne postacie, wartką fabułę, lekki styl pisania… to powstaje z tego niezła mieszanka wybuchowa, która jest godna polecenia. Czytajcie.
Oceny książki Pragnienie diabła
123 użytkowników ma tytuł Pragnienie diabła na półkach głównych- Przeczytane 83
- 2022 3
- Legimi 3
- Brigitte Wu 2
- Nie polecam 2
- Thriller, sensacja, kryminał 1

Cytaty z książki Pragnienie diabła
Od teraz będziesz mi posłuszna. Będziesz wykonywała wszystko, o co cię poproszę. Jeśli odmówisz, postaram się, abyś nie dożyła do końca tygodnia. Zrozumiałaś!?
Rozwiń ZwińWolałam żyć w świecie zła aniżeli zamknięta w czterech ścianach do końca życia.
Wolałam żyć w świecie zła aniżeli zamknięta w czterech ścianach do końca życia.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pragnienie diabła
Bohaterami książki są Lisa i Connor. Kiedy dziewczyna przypadkiem wpada na chłopaka, nie przypuszcza, że spotka ją coś złego. Connor to psychopata, który decyduje się porwać Lisę i uwięzić ją w swojej posiadłości, w której jest siedem tajemniczych pokoi. Jeżeli dziewczyna marzy o wolności, musi przejść przez każdy z przygotowanych dla niej tajemniczych pomieszczeń, które budzą strach. Z czasem dziewczynę dopada syndrom sztokholmski, bo zaczyna coś czuć do swojego porywacza. Czy to oznacza, że już nie zależy jej na odzyskaniu wolności?
Pragnienie diabła to dla mnie mieszanka 365 dni z 50 twarzami Greya. To są wyjątki wśród literatury erotycznej, które dobrze wspominam (w pierwszym przypadku tylko pierwsze części książki i filmu, w drugim tylko filmy, bo przez powieści E.L. James jeszcze nie przeszłam). Książka autorstwa pani Brigitte jako erotyk myślę, że sprawdza się idealnie i możliwe, że wśród fanów tego gatunku znajdzie swoich fanów. Ja niestety do nich nie należę. Ode mnie 3/10 na zachętę i na tym chciałabym poprzestać, jeżeli chodzi o moją opinię.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNigdy nie spodziewałabym się, że ktoś wyda na poważnie takie dziadostwo. Książka jest porażką już na wstępie fabuła jest taka, że aż chce się te książkę odłożyć na półkę i nigdy do niej nie wracać. Wydarzenia są nie spójne, relacje bohaterki dla mnie były wręcz nierealne i żenujące , dodatkowo główny bohater nazywa siebie ciągle psycholem diabłem i ciul się czym jeszcze (denerwuje to). Ta książka jest po prostu marnowaniem swojego czasu , gdyby nie to że szybko się ją czyta to bym ją zostawiła.
Nigdy nie spodziewałabym się, że ktoś wyda na poważnie takie dziadostwo. Książka jest porażką już na wstępie fabuła jest taka, że aż chce się te książkę odłożyć na półkę i nigdy do niej nie wracać. Wydarzenia są nie spójne, relacje bohaterki dla mnie były wręcz nierealne i żenujące , dodatkowo główny bohater nazywa siebie ciągle psycholem diabłem i ciul się czym jeszcze...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzasami trafiamy na takie książki, które po przeczytaniu opisu chcemy mieć tu i teraz, po fakcie jednak okazuje się, że to nie był to najlepszy wybór. Przyznać muszę, że dawno nie czułam takiego rozczarowania i żalu po skończonej książce. Nie chcę się pastwić na tą książką, ale naprawdę... już dawno nie przeczytałam tak dziwnej i złej historii, o której fabule chciałam zapomnieć jak najszybciej. Miała ta książka olbrzymi potencjał, ale niestety został on niewykorzystany i zaprzepaszczony już na starcie. Nie będę pisać streszczenia tej książki. Zaznaczę, tylko że opis wydawcy po raz pierwszy tak bardzo mnie rozczarował.
Od początku panuje tu olbrzymi chaos, akcja goni na złamanie karku bez składu i ładu, nie mamy szans poznać bohaterów, zostajemy wrzuceni na głęboką wodę, bez żadnego wprowadzenia- momentami odniosłam wrażenie, że trafiłam na jakąś kontynuację, gdzie mogłam już znać postacie. Niestety jest to tom pierwszy...
Postacie są dramatycznie wykreowane, infantylne i po prostu głupie. Szczególnie zachowanie głównej bohaterki sprawia, że chce się rwać włosy z głowy. Została kobieta porwana, nie wie, gdzie jest, czego się spodziewać po psycholu, a zachowuje się jak dziecko w sklepie z zabawkami, a już za chwilę stwierdza, że się zakochała w oprawcy, który ją na każdym kroku upokarza... no litości, to nawet nie zahacza o syndrom sztokholmski, jeśli taki był zamysł. Zupełnie nic o nich nie wiemy, ich "bycie razem" to ciągłe wyzwiska, poniżanie, upokarzanie, i obrzydliwie opisane zbliżenia. Jestem doświadczonym czytelnikiem, myślałam, że już nic mnie nie zaskoczy, ale jednak moje granice można nadal przesuwać. Brakuje tu porządnej redakcji, korekta też miałaby jeszcze co robić. Naprawdę dziwię się, że tak duże wydawnictwo zdecydowało się wydać tę książkę.
Chciałbym napisać coś dobrego o tej książce, ale naprawdę jest mi trudno. Gdyby nie to, że muszę "oddać" recenzję do wydawnictwa, nawet bym o niej nie wspomniała. Jedynym plusem w te historii jest to, że jeśli wyłączycie myślenie, nie będziecie analizować opisywanych wydarzeń, po prostu odpuścicie... to dość szybko ją skończycie.
"Pragnienie diabła" to debiut. Życzę autorce jak najlepiej oraz dobrych i życzliwych ludzi wokół by naprawdę pomogli i kolejna książka była lepsza.
Czy polecam?
Jestem okropnie rozczarowana. Książki nie polecam, jak dla mnie jedna z najgorszych historii, jakie przeczytałam w życiu. Bardzo mi przykro, ale taka jest prawda. Nie znalazłam w tej historii nic, co złapałoby mnie za serce i choć trochę podniosło ocenę.
Czasami trafiamy na takie książki, które po przeczytaniu opisu chcemy mieć tu i teraz, po fakcie jednak okazuje się, że to nie był to najlepszy wybór. Przyznać muszę, że dawno nie czułam takiego rozczarowania i żalu po skończonej książce. Nie chcę się pastwić na tą książką, ale naprawdę... już dawno nie przeczytałam tak dziwnej i złej historii, o której fabule chciałam...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZawsze staram się na siłę szukać w książkach czegoś dobrego, nawet jeśli powieść jest po prostu tragiczna. W tym przypadku nie ma absolutnie nic, co jakkolwiek ratowałoby tę historię. Z całym szacunkiem do autorki - doceniam wkład, pracę i zaangażowanie, ale "Pragnienie diabła" jest po prostu koszmarne...
Pewnego dnia Lisa wpada na Connora, wytrącając mu z rąk wszystkie dokumenty. Kompletnie nie zwraca na niego uwagi, nie zatrzymuje się, by przeprosić, tylko pędzi dalej do windy. Tym właśnie czynem zwraca na siebie jego uwagę. Z pozoru zwykły chłopak okazuje się psychopatą bez serca. Planuje zemstę i niczego innego nie pragnie bardziej niż tego, by ukarać piękną nieznajomą. Porywa Lisę do swojej posiadłości, gdzie czeka na nią siedem różnych pokoi. Każde z pomieszczeń to inny poziom piekła, który dziewczyna musi pokonać. Lisa ma nadzieję, że ucieczka jest możliwa, jednak z czasem jej relacja z Connorem zaczyna ulegać zmianom, a myśl o wolności odchodzi w zapomnienie.
Nie ukrywam, że po przeczytaniu opisu, byłam zaintrygowana. Motyw porwania i tajemniczych pokoi wzbudzał we mnie delikatną grozę i niepokój. Liczyłam na naprawdę oryginalną, mocną i popapraną historię. Dostałam jednak coś zupełnie nierzeczywistego i uważam, że potencjał został pogrzebany żywcem już na samym początku. Autorka od razu wrzuca na głęboką wodę, nie wyjaśniając kompletnie nic. Nie nakreśla świata przedstawionego, nie wprowadza bohaterów, po prostu w kilku zdaniach opisuje porwanie Lisy. Już na starcie akcja jest szybka i chaotyczna, nic nie ma większego sensu, a im dalej, tym jest tylko gorzej.
Zachowania bohaterów na każdym kroku są tak mało realne, że ciężko podejść do tej historii z powagą. Lisa tuż po porwaniu nie wydaje się kompletnie przerażona, nie zadaje pytań, nie boi się nowej sytuacji, jest za to naburmuszona niczym małe dziecko, które nie dostało lizaka. Już po kilku stronach dochodzi do wniosku, że chce się przespać ze swoim oprawcą, bo ten tak mocno ją pociąga. Bardziej przejmuje się tym, czy jest dla niego piękna, niż faktem, że mężczyzna co chwilę jej grozi, poniża ją i wyzywa. Wydawać by się mogło, że dopadł ją syndrom sztokholmski, tyle że on nie pojawia się od tak. Potrzeba czasu, gier psychicznych, odpowiednich słów, a tutaj tego nie ma. Główna bohaterka uzależnia się od Connora i twierdzi, że się zakochała. Myśli też, że sam czuje do niej coś więcej, że bardzo ją lubi lub nawet kocha, choć dosłownie dwie linijki wyżej potraktował ją jak śmiecia.
Absurd goni absurd - gdy dowiedziałam się, dlaczego Connor porwał Lisę, nie wiedziałam czy się śmiać, czy płakać. Bo to w końcu normalne, że jak ktoś trąci nas ramieniem, spiesząc się gdzieś, to trzeba od razu planować zemstę. Motywy bohaterów są mocno naciągane i nierealne. Do tego postacie co chwilę przeczą same sobie, najpierw mówią jedno, po czym dwie strony dalej twierdzą i robią już co innego. Obydwoje są okropnie niestabilni i bipolarni, choć z początku tylko Connor sprawiał takie wrażenie. Mężczyzna jest tak zmienny, że w ciągu jednej sceny potrafi grozić Lisie, za moment mówić, że jest piękna i jej pragnie, a później wyzwać ją, przepraszać i wyznawać jej uczucia. Nie rozumiem, po co przedstawiona jest jego perspektywa, skoro jego przemyślenia nic nie wnoszą i ciągle skupiają się tylko na mówieniu, że jest diabłem lub że Lisa cholernie go pociąga i pragnie uprawiać z nią seks.
Pod względem stylistycznym i technicznym "Pragnienie diabła" również nie wypada najlepiej. Tekst składa się praktycznie z samych dialogów, a świat przedstawiony niemal nie istnieje. Dokładnie raz w całej książce wspomniane jest, w jakim miejscu rozgrywają się wydarzenia. O bohaterach można znaleźć jedynie strzępy informacji, niewiadomo nawet jak dokładnie wyglądają, ile mają lat, czym się interesują. Przez to wypadają okropnie kiepsko i nieautentycznie. Opisów jest tak mało, że ciężko sobie cokolwiek wyobrazić - co robią postacie, jak wyglądają te tajemnicze pokoje. Niektóre zdania kompletnie nie mają sensu i musiałam czytać je po kilka razy, aby zrozumieć, o co w nich chodzi. Nie brakuje tu również literówek, powtórzeń czy nagłych zmian czasu.
Jeśli chodzi o relację Lisy i Connora, nie mogę kompletnie zrozumieć, jakim cudem narodziła się między nimi miłość. Ich rozmowy to ciągłe wyzwiska i kłótnie lub próby godzenia się. Obydwoje nie starają się dobrze poznać, Connor kłamie, ciągle rani Lisę, a ta jak naiwna idiotka i tak leci do niego pierwsza. Oprócz seksu i dialogów na poziomie podstawówki, niemal nic się między nimi nie dzieje. Wszelkie sceny erotyczne opisane są w taki niesmaczny sposób, że nie da się tego czytać. Brzmią, jakby pisał je napalony nastolatek z burzą hormonów, bez jakiejkolwiek wiedzy o współżyciu, który dopiero odkrywa te tematy.
Powiedziałabym, że jest to książka przewidywalna, ale przez większość czasu byłam zaskakiwana głupotą bohaterów i tym, co oni wyprawiają. Jestem okropnie rozczarowana. Życzę autorce jak najlepiej i niech pisze jak najwięcej, bo tylko to pomoże jej poprawić swój styl pisania. Książki nie polecam, jak dla mnie jedna z najgorszych historii, jakie poznałam w życiu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPewnego dnia Lisa wpada na Connora, wytrącając mu z rąk wszystkie...
Wykazałam się mega cierpliwością ale nie udało się tego dokończyć
Wykazałam się mega cierpliwością ale nie udało się tego dokończyć
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWitajcie kochani. Dziś przychodzę do Was z recenzją książki ,,Pragnienie diabła” t.1 autorstwa Brigitte Wu.
Lisa jest piękną kobietą, która wiedzie spokojne życie. Pewnego dnia niespodziewanie życie głównej bohaterki zmienia się w istny koszmar. A wszystko za sprawą przypadkiem poznanego Connora. Nowy znajomy, który początkowo sprawiał wrażenie normalnego mężczyzny, okazał się być istnym psychopatą. Jego jedynym celem, do którego dąży jest za wszelką cenę ukarać Lisę za to, że ta informacja odrzuciła. W tym celu porywa ją do swojej rezydencji gdzie kobieta musi wykonać pewne zadania. Początkowo Lisa robi wszystko, aby się stamtąd wydostać. Jednak wraz z czasem sprawy zaczynają przyjmować nieco inny obrót? Jaki? Tego musicie się przekonać czytając ,,Pragnienie diabła”!
Znakomity thriller erotyczny! Ta książka niesamowicie wciąga już od pierwszych stron. Przyznaję, że pierwszy raz miałam przyjemność czytać tak wspaniale połączenie wątków. Powieść dostarczyła mi całej gamy emocji, zdecydowanie. Bardzo ciekawie wykreowani bohaterowie. Z całego serca Wam polecam! Dziękuję autorce oraz wydawnictwu Novae Res za zaufanie oraz egzemplarz do recenzji.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLisa jest piękną kobietą, która wiedzie spokojne życie. Pewnego dnia niespodziewanie życie głównej bohaterki zmienia się w istny koszmar. A wszystko za sprawą przypadkiem poznanego Connora. Nowy znajomy, który początkowo sprawiał wrażenie normalnego mężczyzny,...
Książkę można opisać jednym słowem. PORAŻKA
Książkę można opisać jednym słowem. PORAŻKA
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRzadko zdarza mi się nie dokończyć książki, ale w tym przypadku nie dałam rady tego dłużej czytać. Nie ukrywam, że czuję się nieco oszukana, ponieważ zwabiona ciekawym opisem, liczyłam na dobrą pikantną historię, a tymczasem czułam się jakby to wszystko było napisane przez dziecko. Dialogi, wypowiedzi bohaterów, ich zachowania są tak infantylne i niekonsekwentne, że trudno mi jakkolwiek to opisać. Główna bohaterka po kilku pierwszych stronach stwierdza, że kocha swojego porywacza, a widziała go raptem 2 razy. Miałam wrażenie jakby bohaterami były dzieci w piaskownicy i nie czułam się komfortowo czytając to dalej.
Rzadko zdarza mi się nie dokończyć książki, ale w tym przypadku nie dałam rady tego dłużej czytać. Nie ukrywam, że czuję się nieco oszukana, ponieważ zwabiona ciekawym opisem, liczyłam na dobrą pikantną historię, a tymczasem czułam się jakby to wszystko było napisane przez dziecko. Dialogi, wypowiedzi bohaterów, ich zachowania są tak infantylne i niekonsekwentne, że trudno...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toByłam bardzo ciekawa tej książki, ponieważ opis wydawał się interesujący,a opinie były podzielone.
Muszę przyznać,że książka była dla mnie sporym zaskoczeniem...pod względem słownictwa jakie się tam znalazło. Moim zdaniem za dużo wulgarnych słów, ale każdy ma swój " styl" pisania, tak samo jak każdy ma swój styl ubierania się.
Było to moje pierwsze spotkanie z tego typu książka i mam mieszane uczucia.
Czy polecam książkę ?
Jeśli ktoś lubi sporo wulgaryzmów i sceny erotyczne to polecam.
Pamiętaj,że ciekawość to pierwszy stopień do piekła 😉
Autorce gratuluję odwagi i życzę sukcesów przy kolejnych książkach 🧡
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNależy zaznaczyć,że "Pragnienie diabła" to debiutancka książka @brigitte__wu. Każdy autor kiedyś debiutował i uważam ,że trzeba mieć sporo odwagi aby wydać książkę.
Pragnienie diabła to książka, której opinie są bardzo różne. Dlatego już na wstępie zachęcam was do wydania opinii swojej własnej - po jej przeczytaniu :)
Znajdziemy tutaj historię porwanej dziewczyny, która pada "ofiarą" mafijnego psychopaty, który postanawia schować dziewczynę przed całym światem i mieć ją tylko dla siebie.
Connor umieszcza Lise w swojej posiadłości, gdzie znajduje się 7 pokoi każdy jest lepszy i daje dziewczynie więcej komfortu. I tu muszę powiedzieć, że pomysł z pokojami wciąga, zachęca i zaciekawia czytelnika, bo chcemy już zobaczyć kolejny, czy uda się dziewczynie dostać do 7.
Relacja bohaterów jest bardzo wybuchowa i zmienna, ze skrajności w skrajność. Facet chyba sam nie wie do końca czego chce od kobiety i jakie ma intencje, z pewnością ma do niej słabość, ale czy okaże się zimnym mafijnym draniem?
Lisa to typ pięknej ale głupiutkiej dziewczyny - niby przestraszona, nienawidzi swojego oprawcy a za chwile chce się przytulać i go całuje...
Książka jednak wciągnęła mnie i naprawdę szybko ja pożarłam w jeden wieczór. Pragnienie poznania zakończenia gnało mnie do przodu :)
~~~
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toA książkę czyta się bardzo szybko, strony wręcz lecą przez palce i mimo paru niedociągnięć całość jest całkiem fajna i ciągnie nas do końca.
Znajdziemy tutaj historię porwanej dziewczyny, która pada "ofiarą" mafijnego...