Sztuka zabijania

Okładka książki Sztuka zabijania autora Małgorzata Lisińska,
Okładka książki Sztuka zabijania
Małgorzata Lisińska Wydawnictwo: Inanna Cykl: Chłopaki z Radości (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Chłopaki z Radości (tom 1)
2021-06-05
2021-06-05

Kup Sztuka zabijania w ulubionej księgarnii

Oceny książki Sztuka zabijania

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sztuka zabijania

Na półkach: , , , ,

Jak nie lubię 3-osobowej narracji w książkach, tak tutaj mi to nie przeszkadzało. Książka okazała się przyjemna w odbiorze i mega wciągająca. Biorę się za kolejnego Chłopaka z Radości.

Romans sensacyjny że sporą dawką erotyki. Całkiem przyjemny w odbiorze.

Romans sensacyjny że sporą dawką erotyki. Całkiem przyjemny w odbiorze.

Na półkach: , , , ,

Ta powieść jest jednym z lepszych romansów sensacyjnych, jakie ostatnio przeczytałam.
Zbyszek jest ochroniarzem, do tego najlepszym. Dlatego dostaje propozycję od miliardera...ma chronić jego córkę Olę bez względu na okoliczności.
Ola początkowo bardzo niechętna ochronie, gdy poznaje Zbyszka szybko zmienia zdanie, bo chłopak jest młody i bardzo jej sie podoba.
Praca ochroniarza jest trochę nudna, do momentu, gdy ktoś przecina przewody hamulcowe i dochodzi do wypadku.
Wtedy Zbyszek bierze do pomocy swoich kolegów z podwórka z Radości.To też ochroniarze ale równiez policjant. I bardzo się przydają, bo morderca wcale nie powiedział ostatniego słowa.
Bardzo podobała mi się ta powieść z ciekawą intrygą i bardzo interesującymi bohaterami, tymi drugoplanowymi również.
Przyjaciele Zbyszka , Kasia i Rysiek ciągle się kłócą ale miedzy nimi aż iskrzy.
Ciekawa jest tez postać Simona, mordercy na zlecenie, który ze swoimi ofiarami prowadzi grę o przeżycie.
Do tego świetne i nieoczekiwane zakończenie.
Polecam a sama zabieram sie za kolejną część o Kasi i Ryśku.

Praca...

286 użytkowników ma tytuł Sztuka zabijania na półkach głównych
51 użytkowników ma tytuł Sztuka zabijania na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Sztuka zabijania

Małgorzata Lisińska
Małgorzata Lisińska
Autorka rozpoczętej w 2017 roku serii Tropiciel (Tropiciel, Czarownica, Pierwotny) i dwóch powieści z tego samego świat Zakonna i Bajki krasnoludzkie, a także serii powieści obyczajowych Miłość w Tychach (Światła w jeziorze, Pikantnie po włosku, Ja Ciebie mocniej). Na wydanie czekają kolejne książki fantastyczne i obyczajowe, a nawet kryminał. Pisze fantasy i literaturę obyczajową, czasami flirtując z prozą poetycką. W swojej twórczości kieruje się przekonaniem, że czytelnika należy przede wszystkim bawić. Dlatego jej teksty pełne są niewybrednego humoru i sporej dawki erotyki. Absolwentka Wydziału Filologicznego Uniwersytetu Śląskiego. Pisanie jest jej trzecią wielką miłością, po mężu i córce. Mieszka w Tychach, dzieląc czas między rodzinę, psa, koty, pracę i ukochaną klawiaturę.

Bez powietrza Magdalena Szponar
Bez powietrza
Magdalena Szponar
Recenzja książki Magdalena Szponar z serii Cztery żywioły tom 2 ,,Bez powietrza" w której spędzamy czas wraz z Martą i Rafałem. Ksiazka zaczyna się od tragicznego wypadku w ktorym zostaje ranny Rafał wylądowujac na OIOM w śpiączce. Ale dzięki dziadkowi który jest darczyńca szpitala ma bardzo dobrą opiekę. Gdy się wybudza dowiaduje sięod matki, że ma dziadka ktory jest szefem mafii warszawskiej i on chciałby by Rafał go zastąpił. Jaką decyzje podejmie? Marta cały czas sie martwi o swego ukochanego ale gdy się wybudza wyznają sobie milosc i wyjeżdżają do Mikołajek. Obydwoje myślą, że tu będą mieć spokój od kłopotów ale niestety tak się nie dzieje. Wiec Rafał dowiadując od Olka co się dzieje w Warszawie postanawia wziąć sprawy w swoje ręce. Gdy Marta dowiaduje się o tym wyrusza za nim. Czy uda im się wygrać dobrem nad złem? Mamy w tej książce dalsze losy Marty i Rafała. Wypadek łączy tych dwoje wielką miłością. Gdy już zaczyna się układać to przeszłość rodziny Rafała dopada ich. Poza nimi w książce też nawiązuje sie nowy związek między Igą a Olkiem. Czy zakwitnie pomiedzy nimi jakieś uczucie? Już czekam aż poznam dalsze losy w kolejnej części ,,Pod wodą". Książka pokazuje wiele emocji od radości i miłości aż po smutek zamartwianie i strach o życie drugiej osoby. Ale dobro zwycięża nad złem i ta część kończy się pięknym wydarzeniem.
Monika_czyta - awatar Monika_czyta
oceniła na87 miesięcy temu
Tajemnice Kiliana Anna Szafrańska
Tajemnice Kiliana
Anna Szafrańska
Jest to recenzja audiobooka, ale fani książki papierowej, też się nie zawiodą! 🎧Skusił mnie opis – lekka, romantyczna historia z nutką tajemnicy, a także chęć sprawdzenia interpretacji lektorki. Oczywiście chciałam też sprawdzić czy rekomendacje tej historii są prawdziwe. Nie będę trzymać was w niepewności są! 📚Historia Neli i Kiliana to pełna humoru, ale i tajemnic opowieść o ponownych szansach i przeznaczeniu. Nela – artystyczna dusza, roztrzepana ilustratorka, która nie potrafi zapamiętać imion, oraz Kilian – perfekcyjnie zorganizowany biznesmen z sekretną przeszłością, tworzą duet, który bawi, intryguje i wzrusza. Fabuła jest lekka, pełna zabawnych dialogów i ciepłych momentów, ale nie brakuje też poważniejszych wątków. Audiobook dobrze oddaje ten klimat, sprawiając, że historia wciąga od pierwszych minut. 🎙️Klara Małgorzata świetnie poradziła sobie z interpretacją. Jej głos jest przyjemny w odbiorze, a sposób, w jaki oddaje emocje bohaterów, pasuje do klimatu powieści. Ale czy może być inaczej? Nie w przypadku tak dobrze wykreowanych bohaterów i zastosowanych proporcji między humorem, a wątkami refleksyjnymi? 💬Jeśli szukasz audiobooka, który poprawi Ci humor i pozwoli oderwać się od codzienności, ta historia będzie strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdzi się zarówno na relaksujący wieczór, jak i w podróży. Polecam 😊
oceniła na71 rok temu
Mężczyzna z przeszłością Monika Cieluch
Mężczyzna z przeszłością
Monika Cieluch
Trzeci tom cyklu, również skradł mi ❤️ a zwłaszcza główny bohater Wiktor. Mężczyzna, który wiele przeszedł jako dziecko i młody człowiek wkraczający w dorosłe życie, a dorosłe życie też nie było sielanką. Wydarzenia w tej części historii ukazują nam mężczyznę dojrzałego, który z dnia na dzień staje się ojcem trzynastoletniego chłopca i jego zmianę, zmianę priorytetów w życiu i jego wybory. Wachlarz emocji i zwroty akcji pędzą tu jak huragan - nie pozwalają się nudzić! Wiktor i Iga, jego przyjaciele są bardzo realnymi postaciami, które umieją przyznać się do popełnionych błędów i wyciągnąć z nich wnioski i walczyć o miłość. Czytając ostatnią część z serii w wielu momentach miałam łzy w oczach... Polecam serdecznie 👍 ❤️ 🌷#recenzja 🌷 - podsumowanie SERIA NIEPOKORNI Tytuł: Mężczyzna z tuszem na dłoni Tytuł: Mężczyzna z ogniem w sercu Tytuł: Mężczyzna z przeszłością W dzisiejszy wieczór małe podsumowanie serii Niepokorni, która już zawsze pozostanie w mojej biblioteczce (...) Nie jest nowością z pierwszych stron wydawnictwa, ale warta przeczytania jesli nie mieliscie jeszcze okazji. Tom 1 - to historia miłości Jakuba i Hani, o walce o tą miłość przez wiele lat. Pełna zawirowań losu, uniesień serca, cierpienia jakie jest wstanie znieść człowiek, który kocha. Tom 2 - to historia miłości Miłosza i Agaty, o przeznaczeniu i sile przyciągania i stracie ukochanej osoby. Tom 3 - to historia Wiktora i Igi, burzliwym związku, o wyborach dobrych i złych, a także ich konsekwencjach. Ostatni tom jest jednocześnie podsumowaniem, pierwszego i drugiego tomu. Wachlarz emocji w każdej jest niesamowity - od euforii i motyli w brzuchu, przez pożądanie, po uczucie odbierające oddech. Mamy też strach o tą drugą połówkę, błędne decyzje i ich konsekwencje, a także poświęcenie. Poza relacjami damsko - męskimi mamy tu niesamowitą, bezwarunkową miłość matki i ojca do dziecka. Jest i toksyczna miłość rodzicielska, która wpływa na naszych bohaterów, przysparza cierpienia, ale i kształtuje ich na plus w relacji z własnymi dziećmi. We wszystkich trzech częściach, jest też przyjaźń taka, której można czasem zazdrościć jej bohaterom i to nie tylko wśród paczki ludzi, którzy na obczyźnie przypadli sobie do gustu i zacieśnili więzy, ale między kobietą i mężczyzną. O czym jeszcze jest? o zaufaniu, bez którego żadna relacja między ludzka nie miała by racji bytu. Zaufanie to podstawa zarówno przyjaźni i każdego związku między kobietą i mężczyzną.
oceniła na102 lata temu
Przekonaj mnie M. F. Mosquito
Przekonaj mnie
M. F. Mosquito
Część I. Cykl „Oblicza miłości” Romans 🌶️♥️ Złamane serce Tajemnica z przeszłości Paczka przyjaciół Toruń/Kaszuby „Prawdziwa miłość nie boi się przeszłości” Aleksandra (Leksi) jest piękną i niezależną właścicielką agencji reklamowej. Nikt by nie powiedział że w środku skrywa zranione serce i tajemnice. Od rozstania z byłym chłopakiem otoczyła się murem, za który nie ma wstępu żaden przedstawiciel płci przeciwnej. Problem w tym, że wielkimi krokami zbliża się wesele właśnie tego byłego chłopaka, i Leksi nie ma zamiaru pojawiać się tam sama! Gorączkowe poszukiwanie partnera na portalach randkowych okazują się porażką. Jeden kandydat gorszy od drugiego. Kiedy zostaje zaatakowana przez jednego z niedoszłych partnerów randkowych, ratują ją przystojny barman. Marcel jest pod wrażeniem Aleksandry. Wzięła go za barmana i nie wyprowadził jej z błędu. Chce ją poznać bliżej. Czy Aleksandra również ulegnie jego urokowi i wpuści go do serca! Czy on zagości w jej świecie na dłużej? Co się wydarzy, gdy w końcu wyjdzie na jaw pilnie strzeżony przez Leksi sekret? Bardzo podoba mi się klimat tej historii. Samo życie! Droga miłości nie jest prosta ale z tych przypadkowych spotkań często rodzą się głębokie relacje! Mamy dużo namiętności i grono wspierających się przyjaciół! Już wiem że sięgnę po następne części bo bardzo polubiłam się z całą paczką przyjaciół!
na_deszczowe_dni - awatar na_deszczowe_dni
I kto tu jest diabłem? Iga Daniszewska
I kto tu jest diabłem?
Iga Daniszewska
Tę książkę miałam okazję przeczytać dzięki rozdaniu, które udało mi się wygrać. Niestety, nie potrafię sobie przypomnieć, u kogo dokładnie to było, za co bardzo przepraszam – ale z całego serca dziękuję, bo lektura okazała się naprawdę świetnym doświadczeniem. Historia Erin Haines od początku wzbudza ciekawość. Bohaterka pracuje w firmie architektonicznej swojego ojca i dostaje propozycję życia – zaprojektowanie drapacza chmur w samym centrum Chicago. Już samo to stanowi ogromne wyzwanie, ale na drodze staje jej ktoś, kogo najmniej spodziewała się ponownie spotkać. Hudson Walters, znany jej jeszcze z czasów studenckiego stażu, kiedy robił wszystko by zniechęcić ją do zawodu, teraz ma być jej równorzędnym partnerem w pracy. Od pierwszego spotkania między tą dwójką czuć napięcie. Docinki, słowne przepychanki i pełne ironii komentarze sprawiają, że nie sposób się nudzić. Ich rywalizacja w biurze przeplata się z rosnącą chemią, której żadne z nich nie potrafi zignorować. Autorka świetnie oddała dynamikę relacji, a także emocje towarzyszące bohaterom – od złości i frustracji po niepewne przyciąganie, które krok po kroku zaczyna dominować. To opowieść o ambicjach, o tym, jak trudno jest wymazać dawne urazy, ale także o drugich szansach, które czasami przychodzą w najmniej oczekiwanym momencie. Historia lekka, zabawna, ale i pełna emocji – taka, którą czyta się z uśmiechem i ciekawością, co przyniesie następny rozdział. Polecam - świetna na poprawę nastroju ;-)
oceniła na107 miesięcy temu

Cytaty z książki Sztuka zabijania

Dodaj cytat z książki Sztuka zabijania