Rock Chick Reawakening

- 2016-12-01
- 2016-12-01
- angielski
- 9781942299769
A prequel to Kristen’s Rock Chick series, Rock Chick Reawakening shares the tale of the devastating event that nearly broke Daisy, an event that set Marcus Sloane—one of Denver’s most respected businessmen and one of the Denver underground’s most feared crime bosses—into finally making his move to win the heart of the woman who stole his.
Kup Rock Chick Reawakening w ulubionej księgarni
Oceny książki Rock Chick Reawakening
149 użytkowników ma tytuł Rock Chick Reawakening na półkach głównych- Przeczytane 99
- 2021 2
- 2025 2
- 2022 2
- Romans 2
- Po angielsku 2
- Serie 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Rock Chick Reawakening
„Rock Chick Reawakening” Kristen Ashley to kolejny tom serii, który tym razem czytałam po angielsku, więc spędziłam z nim trochę więcej czasu, ale było warto. To romans z mocnym tłem emocjonalnym, w którym nie brakuje trudnych tematów i charakterystycznych dla autorki bohaterów.
Główna bohaterka ma za sobą naprawdę ciężką przeszłość i od początku widać, jak bardzo jest zdeterminowana, żeby wyrwać się do lepszego życia. To jedna z tych postaci, którym kibicuje się od pierwszych stron, bo mimo wszystkiego, co ją spotkało, nie traci siły do walki o siebie.
Marcus to z kolei klasyczny bohater w stylu Kristen Ashley. Silny, dominujący, trochę typowy „samiec alfa”, ale jednocześnie taki, który potrafi stanąć na wysokości zadania, kiedy naprawdę trzeba. Mimo różnic między nimi, ich relacja rozwija się naturalnie i dobrze się ją śledzi.
W książce pojawia się też trudny temat napaści, ale autorka przedstawia go w sposób wyważony. Jest obecny i ważny dla historii, ale nie przytłacza i nie zniechęca do dalszego czytania. To raczej tło, które buduje głębię postaci i ich decyzji.
No i oczywiście nie mogło zabraknąć Rock Chick girls. Ta ekipa to naprawdę niezła banda. Silne, lojalne, wspierające się kobiety, które dodają tej historii lekkości, humoru i energii. Bardzo lubię ten motyw w tej serii.
To romans z emocjami, silnymi bohaterami i nutą dramatu, ale też z momentami, które potrafią wywołać uśmiech. Jeśli lubicie książki z wyrazistymi postaciami i historiami o drugiej szansie, ta część zdecydowanie jest warta uwagi.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGłówna bohaterka ma za sobą naprawdę ciężką przeszłość i od początku widać, jak bardzo jest...
Bardzo lubię historię Daisy i Marcusa. Daisy jak prawdziwa kobieta z południa jest twarda, mimo złego dzieciństwa, i tego co ją nie dawno spotkało w głębi myśli, że nie zasługuje na nic dobrego. Oczywiście dopóki nie spotka Marcusa. Tych dwoje skradło moje serce.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDawano żadna książka i historia w niej opisana nie chwyciły mnie tak mocno za serce.
Od zawsze uważała się za gorszą, nic nie wartą i nie zasługującą na dobro i szczęście, a to co się wydarzyło pewnej nocy, tylko ją w tym utwierdziło.
I to, tragiczne dla kobiety, wydarzenie stało się zapalnikiem dla Marcusa Sloana, mężczyzny, który postrzegany był w Denver nie tylko jako władczy biznesmen ale również jako niebezpieczny boss władający półświatkiem.
Rety jaka ta historia była piękna. Była też pełna bólu ale też walki o szczęście dla ukochanej osoby. Dawno nie spotkałam tak różnych bohaterów a zarazem tak do siebie pasujących i tak się uzupełniających. Można ich określić jako Światło i Mrok, które działają w symbiozie. Marcus jest zdecydowanie moim numerem jeden jeśli chodzi o książkowych mężów, którzy dla swej kobiety są w stanie zrobić wszystko, nawet wybudować zamek…..
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŻycie Daisy, która byłą striptizerką w Klubie Smithie’go, nie było usłane różami. Gdy została zapytana o dobre rzeczy, które spotkały ją w życiu, wymieniła dwie…
Kocham wszystkie części Rock Chick. Daisy jest moja ukochana poboczna postacią i brak jej historii byłby przykry. Chociaż szkoda ze niebjest to pełnoprawna cześć RC.
Rock Chick Reawakening opowiada historię niszczącego wydarzenia,L w życiu Daisy. Prawie ją złamało. Znacie ją z innych części. Przebojowa uparta i odważna. Nawet dla niej to było za dużo. To sprawiło, że Marcus Sloane — jeden z najbardziej przerażających biznesmenów i bossów przestępczego podziemia Denver — w końcu podjął decyzję o zdobyciu serca kobieta, która ukradła jego.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRock Chick Reawakening opowiada historię niszczącego wydarzenia,L w życiu Daisy. Prawie ją złamało. Znacie ją z innych części. Przebojowa uparta i odważna. Nawet dla niej to było za dużo. To sprawiło, że...