Głębia ostrości

- 2021-04-10
- 2017-09-02
- 9788380962064
- Karolina Dwornik
Pewnego razu, nie chcąc wracać do domu, wymknąłem się na dach szkoły. Trafiłem tam na Konno, o którym wiele już słyszałem. Mówi się, że nawiązanie z nim kontaktu nie jest łatwe, a do tego wydaje się trochę straszny. Kiedy jednak chwyta za aparat, na jego twarzy gości radość. Zazdrościłem mu. Wszystkiego. W dodatku wzbudzał we mnie dziwną kombinację emocji: podziw, zazdrość, zawiść, poczucie niższości. Co wyniknęło z naszego spotkania?
Kup Głębia ostrości w ulubionej księgarni
Oceny książki Głębia ostrości
130 użytkowników ma tytuł Głębia ostrości na półkach głównych- Przeczytane 68
- Manga 11
- Mangi 4
- 2022 3
- 2021 3
- Jednotomówki 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Głębia ostrości
Tom drugi jest równie ciekawy jak pierwszy, jednak z pewnego powodu daje gwiazdkę mniej, ale to już zachowam dla siebie.
Manga przede wszystkim o dorastaniu, odkrywaniu wewnętrznych uczuć i próbą radzenia sobie z nimi, choć tom pierwszy zdecydowanie lepiej udźwignął temat.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoczątkowa relacja między głównymi bohaterami zapowiadała się zupełnie inaczej, jednak mamy jednak happy end którego nie do końca się spodziewałam.
Pierwszy rozdział nie przypadł mi do gustu, pomyślałam, że to nie manga dla mnie. Ale jak z wieloma rzeczami, trzeba dać szansę, czytałam dalej i był to bardzo dobry wybór. Tomik ciekawy, choć z pewnością nie dla wszystkich. Zabieram się za część drugą.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo przyzwoity tytuł. Nawet powiem więcej - bardzo dobry tytuł. I to nie tylko w kategorii gejowskich romansów. Jest to po prostu kawał dobrej obyczajówki o dorastaniu i szukaniu własnej drogi, z gejowskim romansem przy okazji. Bohaterowie są rozgarnięci, kreska jest prześliczna, a fabuła nie koncentruje się tylko wokół zagadnienia "kiedy i jak pójdą ze sobą do łóżka". Właściwie, relacji z sypialni to jest tutaj najmniej. Za to mamy może nie szczególnie głęboką, ale przyzwoitą historię dwóch chłopaków z dobrą psychologią postaci i skupieniem się na wnętrzu i przemianie w miarę upływu czasu. Zdecydowanie polecam wszystkim, których nie przeraża wątek MM. Ja jestem bardziej niż zadowolona.
Bardzo przyzwoity tytuł. Nawet powiem więcej - bardzo dobry tytuł. I to nie tylko w kategorii gejowskich romansów. Jest to po prostu kawał dobrej obyczajówki o dorastaniu i szukaniu własnej drogi, z gejowskim romansem przy okazji. Bohaterowie są rozgarnięci, kreska jest prześliczna, a fabuła nie koncentruje się tylko wokół zagadnienia "kiedy i jak pójdą ze sobą do...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKupiłam ją, bo na pewnym forum były sprzeczne opinie na temat tej mangi.
A jaka jest moja?
Nie ma tutaj jakieś nie wiadomo jakiej głębi.
Jako yaoi jednak się wyróżnia. Mało jest scen, a więcej przemyśleń oraz relacji jednego z głównych.
Jak chce się trochę coś bardziej poważnego to można kupić. Dla mnie jest to lektura na raz.
Kupiłam ją, bo na pewnym forum były sprzeczne opinie na temat tej mangi.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toA jaka jest moja?
Nie ma tutaj jakieś nie wiadomo jakiej głębi.
Dość mało typowego yaoi, raptem kilka scen. Więcej było o przeżyciach bohaterów.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMało yaoi, dużo o relacjach międzyludzkich.
Mało yaoi, dużo o relacjach międzyludzkich.