- poradniki
- 2020-01-01
- 2020-01-01
- Bartłomiej Kotarski
Jak oczyścić swoją energię, aby lśniła naturalnym tęczowym światłem?
To nie przypadek, że mityczne jednorożce są ważnym elementem naszej kultury. Te niepowtarzalne stworzenia w niezwykły sposób łączą w sobie niezłomność i odwagę z delikatnością oraz czystością i są potężnym remedium na wszystkie problemy trapiące współczesny świat.
Tess Whitehurst zestawia w swojej książce inspirującą wiedzę ze wskazówkami dotyczącymi medytacji, rytuałów, ćwiczeń i zaklęć. Opisane w niej techniki pozwolą ci zsynchronizować się z królestwem jednorożca i pokażą, jak w praktyczny sposób wykorzystywać jego energię, która wprowadzi do twojego życia dobre wibracje i tony brokatu!
Kup Obudź w sobie jednorożca. Jak wzmocnić wewnętrzną siłę i wypełniać życie magicznym brokatem w ulubionej księgarni
Oceny książki Obudź w sobie jednorożca. Jak wzmocnić wewnętrzną siłę i wypełniać życie magicznym brokatem
50 użytkowników ma tytuł Obudź w sobie jednorożca. Jak wzmocnić wewnętrzną siłę i wypełniać życie magicznym brokatem na półkach głównych- Chcę przeczytać 28
- Jest 1
- Moce nadnaturalne 1
- Wyzw.: 12 książek, które mam na półce dłużej niż rok 2023 1
- Książki które posiadam 1
- Rok 2023 1
- Samodzielne 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Obudź w sobie jednorożca. Jak wzmocnić wewnętrzną siłę i wypełniać życie magicznym brokatem
Książka miała być zdaje się motywacyjną i taki wątek pojawia się - zmiany na lepsze, zapomnienia o złych rzeczach i skupienia się na tych, których pragniemy, na docenianiu natury i piękna świata bez korzystania z telefonu itd, ale to wszystko jest wecione w bajki, zaklęcia, magiczne stworzenia i energie z księżyca... Może do nastolatki taka forma przemówi, ja czułam się zażenowana np. poradą, aby spalić kartkę z wypisanymi negatywnymi rzeczami mówiąc jakieś zaklęcia...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka, która znalazła mnie kiedy jej potrzebowałam. Trafiona w dyskoncie z owadem w oszałamiającej promocyjnej cenie 4,89zł. Niezobowiązującą i przyjemna w odbiorze. Wpajająca wartości związane z dobrostanem, pozytywnym działaniem i myśleniem. Napisana ciepłym, ezoterycznym, efemerycznym językiem z estymą do czytelnika. Z początku trochę działo mi na nerwy, że mam czcić jednorożce. Potem widziałam rośliny, otoczenie, które wg autorki sąsiadują z jednorożcami: cedr, brzozę, kwiaty, rzekę i uśmiechałam się do swoich myśli. Wiedziałam, że autorce nie tylko chodzi tylko o magiczne stworzenia, ale też o sposób myślenia, by przypominać sobie i nastawiać się na pogodę ducha i pozytywne myślenie, jakie autorka wpaja na stronach księgi. Joseph Murphy od "Potęgi podświadomości" i Rhonda Byrne od "Sekretu" i "Siły", nawet Sincero od "Kozaka" nie potrafili zrobić tego z taką prostotą i wdziękiem jak Tess. Czytanie było prawdziwym balsamem dla duszy. Z czasem zaczęłam sobie dozować ze spokojem 11 rozdziałów książki. Bałam się, że się skończy, a wraz z nią wspaniała wakacyjna przygoda. Przyjemność w odbiorze potęgowały: fajna czcionka, ciekawa szata graficzna, cytaty, zadania, przystępne zaklęcia i rytuały z użyciem świec, roślin, wstążek, kupionych przez siebie kart i oczywiście niesamowity kojący język. Pierwsza książka z pogranicza prawa przyciągania, która mnie przekonała i tak naprawdę przemówiła do mojej podświadomości.
Książka, która znalazła mnie kiedy jej potrzebowałam. Trafiona w dyskoncie z owadem w oszałamiającej promocyjnej cenie 4,89zł. Niezobowiązującą i przyjemna w odbiorze. Wpajająca wartości związane z dobrostanem, pozytywnym działaniem i myśleniem. Napisana ciepłym, ezoterycznym, efemerycznym językiem z estymą do czytelnika. Z początku trochę działo mi na nerwy, że mam czcić...