Wincenty i Kołtun. Wyprawa po złotą kość

- literatura dziecięca
- Wincenty i Kołtun (tom 2)
- Jasper & Scruff. Hunt for the Golden Bone
- 2020-09-30
- 2020-09-30
- Ernest Kacperski
Nierozłączni przyjaciele - Wincenty i Kołtun - otworzyli najlepszą księgarnię w mieście!
Wincenty nie posiada się z radości, kiedy w jego łapy trafia książka opisująca przygody legendarnej piratki Czarnowąsej. Wtedy Kołtun znajduje ukrytą między kartkami mapę skarbów.
Rozpoczyna się pełna niespodziewanych przygód wyprawa po Złotą Kość. Jednak nie wszystko idzie zgodnie z planem...
Kup Wincenty i Kołtun. Wyprawa po złotą kość w ulubionej księgarni
Oceny książki Wincenty i Kołtun. Wyprawa po złotą kość
26 użytkowników ma tytuł Wincenty i Kołtun. Wyprawa po złotą kość na półkach głównych- Przeczytane 20
- Z biblioteki 2
- Młodzieżowe i dziecięce 1
- Czytam sobie 2022 1
- Dla dzieci, Poziom 0 1
- F - Posiadam papier 1
- Dla szkrabów 1
- Cztery 🐾 dla 👧👦 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wincenty i Kołtun. Wyprawa po złotą kość
Z moim 4 latkiem polecamy! Idealna na letnie wieczory, zwłaszcza na wakacjach nad morzem kiedy lody pochłaniane są w ilościach hurtowych :D
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWincenty i Kołtun wspólnie założyli księgarnie „Pies i Kot”. Dla Wincentego było to spełnienie jego wielkiego marzenia, zaś dla Kołtuna praca między półkami pełnymi książek była źródłem świetnej zabawy. Nikt nie spodziewał się, że to właśnie w sklepie z książkami rozpocznie się ich wielka przygoda! A wszystko zaczęło się od pewnej zakapturzonej postaci, która dostarczyła naszym bohaterom tajemniczą przesyłkę.
Gdy Wincenty otworzył pakunek, oczom właścicieli księgarni ukazała się książka „Czarnowąsa”, opowiadająca o losach słynnej piratki i odkrywczyni legendarnej Złotej Kości. Nie to było jednak największą niespodzianką! Okazało się bowiem, że między stronicami książki ktoś umieścił prawdziwą mapę skarbów! I czy Wincentego wzrok nie myli? Na mapie widać bowiem ich księgarnię oraz sklep z zegarami pani Wrońskiej. Czy to oznacza, ze Złota Kość ukryta jest gdzieś w ich miasteczku?
„Wincenty i Kołtun. Wyprawa po Złotą Kość” jest równie udana i chyba nawet bardziej zabawna niż pierwszy tom przygód tych niezwykłych bohaterów. Opowieść o poszukiwaniach skarbu w wykonaniu bystrego kota i beztroskiego, skorego do psot kundelka pełna jest nieoczekiwanych zwrotów akcji, zabawnych wypadków i ciekawych zagadek. I jak przystało na prawdziwą książkę o piratach, nie zabraknie tu także czarnych charakterów! Oj, w tej historii naprawdę wiele się dzieje!
Po raz kolejny Kołtun jest moim idolem w tej opowieści. Uroczy od uszu po skołtuniony ogon, rozkoszny w każdym calu i nieco gapowaty – to właśnie cały Kołtun. Bez niego książki Nicoli Colton po prostu nie byłyby takie same!
„Wincenty i Kołtun. Wyprawa po Złotą Kość” to książka zabawna, ciekawa i wciągająca. I może nie znajdziecie w niej ukrytego morału czy pouczającego przekazu, za to czekają w niej na Was świetna fabuła, cudowna kreska Nicoli Coltron i niezwykle charyzmatyczni bohaterowie. W końcu czy każda książka musi uczyć?! Ta jest od tego, by bawić, śmieszyć i całkiem zwyczajnie rozpieścić czytelnika!
Gorąco polecam najnowszy tom „Wincentego i Kołtuna” wszystkim dzieciom od 4. roku życia. A my już wypatrujemy kolejnej przygody tych cudownych bohaterów!
Czytelnicze Podwórko
Wincenty i Kołtun wspólnie założyli księgarnie „Pies i Kot”. Dla Wincentego było to spełnienie jego wielkiego marzenia, zaś dla Kołtuna praca między półkami pełnymi książek była źródłem świetnej zabawy. Nikt nie spodziewał się, że to właśnie w sklepie z książkami rozpocznie się ich wielka przygoda! A wszystko zaczęło się od pewnej zakapturzonej postaci, która dostarczyła...