Dzień w Zwierzaczkowie. Wyruszamy pociągami z Kocurkami
- opowieści dla młodszych dzieci
- Dzień w Zwierzaczkowie (tom 4)
- Amberek
- A day with the animal railway
- Amber
- 2021-06-28
- 2021-06-28
- 40 min.
- Małgorzata Cebo-Foniok
- zwierzaczkowo zwierzęta pociąg lokomotywa pociągi maszynista stacja kolejowa bilet zasady zachowania kolej bogato ilustrowane
Kocurek Pazurek i jego Dziadek uwielbiają pociągi. Ruszaj więc z nimi w podróż pociągami ze Zwierzaczkowa. A jest ich tyle i są tak różne, że aż trudno sobie wyobrazić! Pojedziesz Śmigającym Bawołem, kolejką górską, kuszetkami, Ekspresem Zebra i Puffaczem-Buffaczem...
Po drodze wydarzy się mnóstwo nieprzewidzianych przygód. Co będzie, kiedy krowy zechcą zjeść kolację na torze kolejowym? Co, kiedy krokodyl rozłoży się na trzech siedzeniach? A co, kiedy maszynista usiądzie na swoich okularach? A może z Kocurkiem Pazurkiem będziesz miał szansę poprowadzić pociąg?
Dzień w Zwierzaczkowie, kochana przez dzieci w 16 krajach, nagradzana seria. Poprzez zabawne przygody uroczych zwierzątek pokazuje na wesoło, na czym polega praca w różnych zawodach i co w każdej pracy jest najważniejsze.
Niepowtarzalne ilustracje Sharon Rentty tworzą baśniowy świat Zwierzaczkowa, gdzie wszyscy sobie pomagają, starają się, uczą, pracują i spełniają marzenia o wymarzonym zawodzie.
Dodaj cytat z książki Dzień w Zwierzaczkowie. Wyruszamy pociągami z Kocurkami
Dodaj cytat
Świetne wprowadzenie do tematu podróżowania pociągiem. Kocurek Pazurek chce prowadzić pociągi, jak dorośnie. Jego dziadek był maszynistą. Teraz malec wyrusza z dziadkiem.
Polecam!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążeczka jest napisana w zabawny sposób, ilustracje śmieszą, a jednocześnie uczą, np że nie należy kłaść nóg na siedzeniach, głośno rozmawiać przez komórkę, zajmować 3 miejsca itp.
Polecam!
Piękny dzień za oknem, idealny na wycieczkę? Jaki jest Wasz ulubiony środek transportu? U mnie zdecydowanie pociąg! Uwielbiam tą myśl, że jadę wygodnie i nie musze martwić się drogą 😊 Jeśli podobnie jak ja, Wasze dzieci uwielbiają pociągi/ kotki/ książki (wystarczy jedna poprawna odpowiedź :P ) to nowa propozycja: „Dzień w zwierzaczkowie. Wyruszamy pociągami z Kocurkami” z pewnością przypadnie im do gustu!
To prawdziwa gratka dla miłośników kolei – razem z Kocurkiem Pazurkiem i jego Dziadkiem wybierzemy się w podróż, podczas której poznamy wiele zagadnień związanych z pociągami – ich rodzaje, nazwy zawodów związanych z tematem, dowiemy się jak się kupuje bilety, jak (nie)należy się zachowywać w pociągu i wiele wiele innych.
Przyjemna historia w otoczeniu uroczych ilustracji! Serdecznie polecamy ♥️