The Amendment

Okładka książki The Amendment autora Melanie Moreland,
Okładka książki The Amendment
Melanie Moreland Wydawnictwo: Kindle Edition Cykl: The Contract (tom 2) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans

Współpraca reklamowa z @editio.red

"Nowa klauzula"
2 tom serii Contract
9/10

W połowie marca przypominałam tutaj "Przeklęty kontrakt".
Dziś przychodzę do Was z drugim tomem historii Richarda i Katy.

Chociaż Richard i Katy dostali swoje szczęśliwe zakończenie w poprzednim tomie, to ich historia się na tym nie zakończyła, wręcz przeciwnie, stała się tak naprawdę ich początkiem.
"Nowa klauzula" nie jest bezpośrednią kontynuacją wydarzeń jakie miały miejsce w "Przeklętym kontrakcie", ponieważ tutaj akcja dzieje się 5 lat później.
Richard i Katy są szczęśliwym małżeństwem, mają dwie wspaniałe córeczki, a ich miłość wciąż kwitnie.
Niestety nieoczekiwane zdarzenie sprawia, że ich bańka szczęścia pryska, życie przewraca się do góry nogami, a oni sami zostają wystawieni na próbę. Czy uda im się przetrwać ten kryzys?

Postacie, które myślałam, że już dobrze znam, tak naprawdę wnikliwie poznałam dopiero tutaj. Dzięki tej książce zyskałam nowy pogląd na bohaterów, gdy zostali przedstawieni w codziennym życiu, zostały pokazane ich słabości, wady, ale też ogromna siła, która w nich drzemie.

Największą siłą "Nowej klauzuli " jest to, iż autorka nie wyidealizowała życia Katy i Richarda, a wręcz przeciwnie. Pokazała, że życie to nie tylko wzloty, ale też upadki, że każdemu może przytrafić się coś czego się nie spodziewamy, że to co bierzemy za pewnik, może być niezwykle ulotne.
Historia ta pokazuje siłę miłość, determinację, wole walki, ale też to jak bardzo jesteśmy krusi w obliczu tragedii, gdy pojawiają się na naszej drodze przeszkody.

Bez wątpienia autorka nadała temu tomowi odpowiedni klimat, aby czytelnik mógł wczuć się w każdą emocje, zarówno tą jaką czuła Katy, jak i tą którą przeżywał sam Richard.
Przyznam, że podczas czytania zastanawiałam się jak sama zachowałabym się na miejscu bohaterów, czy byłabym równie zdeterminowana, a może dałabym się ogarnąć słabości 🤔 i chyba dlatego ta historia była tak intensywna w odbiorze.

"Nowa klauzula" jest słodko-gorzka, ale to właśnie podobało mi się w niej najbardziej. Bo z jednej strony było tak bardzo uroczo, a z drugiej to z jakim realizmem zostało przedstawione to z czym zmagali się bohaterowie, to było przejmujące, wzruszające i chwytające za serce.
Melanie Moreland stworzyła historię, w której emocje są na pierwszym planie, szczęście, miłość i radość, strach, gniew i złamane serce, to wszystko sprawiło że książkę tą czyta się nie dla samego czytania, ale aby ją przeżywać i delektować się każdym momentem.

Jeśli znacie "Przeklęty kontrakt" i jeśli polubiliście Richa i Katy, sięgnijcie również po "Nową klauzule" i sprawdźcie co przygotowała dla tej pary autorka. Gwarantuje, że będziecie zadowoleni.
Polecam 💜

Sama zaś czekam na 3 tom i przyznam, że nie mam pojęcia czego się spodziewać 🤭

🅡🅔🅒🅔🅝🅩🅙🅐
Współpraca reklamowa z @editio.red

"Nowa klauzula"
2 tom serii Contract
9/10

W połowie marca przypominałam tutaj "Przeklęty kontrakt".
Dziś przychodzę do Was z drugim tomem historii Richarda i Katy.

„To tylko jeden z etapów naszej wspólnej podróży, a nie koniec drogi”

Katharine - szlachetna mama oraz Richard - rodzinny biznesmen branży reklamowej.

Życie Katharine i Richarda zarówno prywatnie, jak i zawodowo jest idealne. Są szczęśliwym małżeństwem z dwoma zdrowymi córkami, a w pracy odnoszą sukcesy. Jednak pewien wypadek wszystko zmienia.

Richard już nie jest tym zimnym i obojętnym mężczyzną z początku znajomości z Katy. Ma on ogromne pokłady cierpliwości i odkąd otworzył się na miłość jest bardzo czuły. Życie Katy także się odmieniło, a ona czuła się nie tylko szczęśliwa, ale i spełniona.

Ta książka pokazuje prawdziwe życie, problemy, codzienność i nie jest w żaden sposób przesłodzona. Jednego dnia możesz mieć wszystko, dostać awans, zostać mentorem, by innego to stracić. Wypadek Richarda okazał się bardzo poważny, a łzy w oczach Katy wywołały praktycznie i moje.

Cała droga bohaterów była trudna, a rekonwalescencja pełna bólu i cierpnia. Nie dziwił mnie stan psychiczny Richarda, który niestety wpłynął na najbliższe otoczenie. To była batalia i choć czasem chciałam nim potrząsnąć, sama nie wiem, czy miałabym tyle siły, ile on i Katy. Bo to ona i jego córki były powodem, dla którego pragnął walczyć, musiał to sobie tylko ponownie uświadomić.

Obydwoje toczyli wojnę pomiędzy jasnością, a mrokiem. To wspaniałe, jak mieli wokoło siebie lojalnych i kochających ich ludzi, którzy w każdej chwili służyli pomocą. Takich osób to tylko ze świecą szukać.

Bardzo podoba mi się, jak szczegółowo zostało to opisane i spory czas został poświęcony walce Katy, kiedy Richard był w śpiączce, pobycie w szpitalu i jego rehabilitacji o odzyskanie sprawności. Kocham te rodzinę i niesamowicie została poprowadzona ich droga i mam nadzieję, że jedyne czego doznają, to samego dobra. Cieszę się też, że dostaliśmy więcej rozdziałów z perspektywy Katy. A to wszystko dopełniały dwie słodkie córki. Paplanie Gracie było ujmujące, a istotą ich życia była rodzina.

Katharine i Richard w walce o siebie i rodzinę byli przepełnieni miłością.

współpraca reklamowa @editio.red

ig: hidrancebookland

„To tylko jeden z etapów naszej wspólnej podróży, a nie koniec drogi”

Richard już nie jest tym...

"Jednym z powodów, dla których naskakujemy na bliskie nam osoby, jest to, że w głębi duszy wiemy, że nam wybaczą."

Richarda i Katy początkowo połączył kontrakt, by później przerodzić się w uczucie, na które oboje nie byli przygotowani. Miłość i namiętność wygrała z niechęcią i planem biznesowym. Można by powiedzieć, iż na loterii życia wygrali szczęście, a dowodem na to były dwie córeczki, które stały się ich największą miłością. Obojgu fortuna sprzyjała. Piękny dom, praca, która stała się dumą i spełnieniem marzeń. Partnerstwo dzięki, któremu oboje czuli się szczęśliwi i bezpieczni oraz dzieci. Każdy kto znał Richarda i Katy, stawał się ich rodziną, która wspiera i która jest podporą w najtrudniejszych chwilach.

Słowa "żyli długo i szczęśliwie", nabrało w życiu państwa VanRyan ogromnego znaczenia, którego nikt i nic nie jest w stanie zniszczyć ani nim zachwiać. A jednak los niejednokrotnie pisze różne scenariusze. W przypadku Richarda i Katy, szczęście zostało wystawione na próbę. Ich świat zachwiał się w posadach, a przyjaźń i miłość została wystawiona na próbę.

Czy oboje przejdą ją pozytywnie? Czy będą umieli stawić czoła trudnością, których oboje doświadczą?

"Nowa klauzula" jest kontynuacją losów Richarda, który przeszedł w życiu ogromną przemianę oraz Katy, która zyskała nową rodzinę. Tym razem autorka postawiła przed bohaterami ogromnie trudne wyzwanie. A jest nim wiara w drugiego człowieka i we własne siły. Będzie to wyzwanie nie tylko dla Katy, która okaże swoje wsparcie oraz cierpliwość wobec Richarda, a będą ciężkie momenty, ale i dla samego mężczyzny, który notabene stanie się na nowo upierdliwy i marudny. A wierzcie mi będzie miał ku temu powody. Myślę, że każdy z nas by się tak zachowywał. Jesteście ciekawi co wydarzyło się w życiu państwa VanRyan?

Zapraszam na nową klauzulę, nowe zasady i nową rzeczywistość.

144 użytkowników ma tytuł The Amendment na półkach głównych
13 użytkowników ma tytuł The Amendment na półkach dodatkowych

Melanie Moreland
Melanie Moreland lives a happy and content life in a quiet area of Ontario with her beloved husband of twenty-six-plus years. Nothing means more to her than her friends and family, and she cherishes every moment spent with them. Known as the quiet one with the big laugh, Melanie works at a local university and for its football team. Her job, while demanding, is rewarding as she cheers on her team to victory. While seriously addicted to coffee, and highly challenged with all things computer-related and technical, she relishes baking, cooking, and trying new recipes for people to sample. She loves to throw dinner parties, and also enjoys travelling, here and abroad, but finds coming home is always the best part of any trip. Melanie delights in a good romance story with some bumps along the way, but is a true believer in happily ever after. When her head isn’t buried in a book, it is bent over a keyboard, furiously typing away as her characters dictate their creative storylines to her, often with a large glass of wine keeping her company.

Cytaty z książki The Amendment

Dodaj cytat z książki The Amendment