Black Butler Vol. 5

Bądź pierwszy - oceń książkę

Kup Black Butler Vol. 5 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Black Butler Vol. 5

OPINIE i DYSKUSJE o książce Black Butler Vol. 5

Uczymy się nowych sów, a w tym tomiku - liwerant. Nie wiem, czy faktycznie w taki sposób zdobywa się koncesje, ale niech już autorce będzie, może bawić się w Geslerową.

Książę dorasta i no w końcu, w końcu nadszedł moment spotkania Miny. I tylko ona miała na tyle w sobie odwagi (Ciela nie liczmy),by powiedzieć, jaki jest ten nasz Książę. Bo tak, dokładnie taki jest, jak powiedziała. I nie, Książę w tomiku zachowuje się jak dorosły tylko w rozmowie z nią, później wraca rozpieszczony bachor.

Spotykamy tutaj Elżunię Drugą i - doprawdy, przedni z niej żart. Królowa jak z kabaretu. Może to takie parodiujące spojrzenie na arystokrację brytyjską ze schyłku ery. Mmmh, tak, parodia to zaiste.

A zza rogu wykukuje kolejny quest dla małego Ciela - cyrk. Tylko co to będzie i jaka zagadka tam czyha? W tym tomie... się nie dowiemy xD

Sprawa dochodzenia i zaginionej kobiety komplikuje się bardzo. W piątym tomie okazuje się, ze kluczem do rozwiązania zagadki jest konkurs na curry. Nagrodą jest specjalny certyfikat od samej królowej. Czy to możliwe by ktoś dopuszczał się zbrodni, by uzyskać znaczek jakości? Aby sprawa została rozwikłana, Sebastian decyduje się wziąć udział w zawodach. Problemem jest jednak to, że niezwykle utalentowany, demoniczny kamerdyner nie ma zielonego pojęcia o robieniu curry? Czy uda mu się opanować tę sztukę do czasu zawodów?

- czyli jak miło (i smakowicie) rozpocząć nowy rok.
Potrzebuję więcej tytułów z wątkiem kulinarnym 👩🏻‍🍳

- czyli jak miło (i smakowicie) rozpocząć nowy rok.
Potrzebuję więcej tytułów z wątkiem kulinarnym 👩🏻‍🍳

1065 użytkowników ma tytuł Black Butler Vol. 5 na półkach głównych