Wyścig z życiem

Okładka książki Wyścig z życiem autora K. A. Zysk, 9788366425613
Okładka książki Wyścig z życiem
K. A. Zysk Wydawnictwo: Wydawnictwo WasPos Seria: Heartbeats literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Heartbeats
2020-06-23
2020-06-23

Kup Wyścig z życiem w ulubionej księgarnii

Wyścig z życiem

Oceny książki Wyścig z życiem

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wyścig z życiem

Dotrwałam do 116 strony i dałam sobie spokój. Książka ma tak wiele słabych punktów, że czytanie jej było torturą: co drugie słowo przekleństwa, niecenzuralne zwroty określające kobiety, irytująca główna bohaterka i jej "ukochany" wcale nie lepszy, absurdalne zachowania postaci. A nie wytrzymałam nawet do połowy książki. Aż strach pomyśleć, co było napisane dalej.

Olivia ma wspaniałego przyjaciela, którego pasją są motocykle szybkie motocykle. Niestety dziewczyna nie lubi tych maszyn mino, że inne potrafią sikać po nogawkach na widok motoru.
Pewnego dnia motor odbiera jej przyjaciela z czym nie może się pogodzić Olivia. Postanawia wyprowadzić się do Warszawy i zamieszkać z przyjaciółką, która nie wie o wypadku.

Olivia wychodząc ze sklepu przypadkowo wpada na Igora, który jest bardzo przystojny, lecz trzymany przez niego kask nie daje mu możliwości nawet „zabłysnąć” urokiem osobistym przed dziewczynom. Igor nie może zrozumieć jej postawy.

Igor nie może wyrzucić z głowy dziewczyny, która wpadła na niego przed sklepem. Postanawia ją odnaleźć, ale los mu sprzyja i sama „wpada mu ręce” i to na zlocie „Młodych Wilków” gdzie Olivia trafia za namowa przyjaciółki. Dziewczyna nie czuje się komfortowo w tym otoczeniu -wracają wspomnienia…

Czy Olivia da szansę Igorowi ⁉️ Czy Igor będzie musiał stanąć przed wyborem ONA lub MOTOR⁉️Czy ta opowieść będzie miała szczęśliwe zakończenie ⁉️

Pierwszy raz mam styczność z autorka i jestem poruszona tą historią. Bo co zrobić gdy chcemy się zbliżyć do kogoś lecz strach przed strata jest silniejszy ⁉️ Wspaniała opowieść, która poruszy nie jedno serce, a każda kartka to emocje przez które przechodzimy wraz z bohaterami. Polecam

Olivia wychodząc ze...

Pomysł na książkę fajny, natomiast wykonanie bardzo słabe. W książce dzieję się dużo co jest dla niej dużym plusem, ale wykreowanie postaci, język jakim jest napisana książka niszczy wszystko. Zachowanie postaci po prostu dziecinne. Krzywiłam się w momentach wypowiedzi/myśli głównego bohatera.

513 użytkowników ma tytuł Wyścig z życiem na półkach głównych
67 użytkowników ma tytuł Wyścig z życiem na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Wyścig z życiem

Okładka książki Niebezpieczne zamiary .Cz.2 Ana Rose, K. A. Zysk
Okładka książki Niezapomniane wakacje Ana Rose, K. A. Zysk
Niezapomniane wakacje Ana Rose, K. A. Zysk
K. A. Zysk
K. A. Zysk
K.A. Zysk – żona, a przede wszystkim mama dziewięcioletniego chłopca. Współzałożycielka bloga GirlsBooksLovers oraz debiutująca autorka, wydająca pod pseudonimem. Pochodzi z małego miasteczka na Warmii i Mazurach, ale od prawie dwunastu lat mieszka w Wielkiej Brytanii. Wcześniej nie przepadała za czytaniem, aczkolwiek złapała bakcyla czytelniczego od siostry i tak to się zaczęło. Pomysł na napisanie książki wpadł jej do głowy nagle i ponad dwa lata temu zaczęła powstawać jej pierwsza powieść nosząca tytuł „Wyścig z życiem”. Oprócz czytania i pisania kocha zwiedzać nowe miejsca, a jej marzeniem jest pojechać do Nowego Jorku.

Warci ocalenia Riva Scott
Warci ocalenia
Riva Scott
Amy to właścicielka kwiaciarni, którą prowadzi wraz z dwójką swoich przyjaciół. Kilka lat wcześniej uciekła z rodzinnego domu, aby odciąć się od wpływowych rodziców, którzy usiłowali sterować jej życiem. Jorge to niebezpieczny i nieobliczalny mafioso, który postanowił wykorzystać Amy, aby zmusić jej ojca, gubernatora, do wywiązania się ze współpracy. Akcja dodatkowo rozkręca się, gdy wkracza do niej Aston, którego, jak się później okazuje, przeszłość już kiedyś splotła drogi z Amy. Aston to tajny agent działający pod przykryciem gangstera, który wraz z przyjacielem wkroczył w szeregi armii Jorge i próbuje zebrać obciążające go dowody. Po pierwszym spotkaniu między Amy a Jorge nawiązuje się dziwna, a momentami chora i niebezpieczna więź. Odczuwalny jest dziwny pociąg kobiety do tego nieobliczalnego mężczyzny. Mimo, iż ten ją porwał i mocno skrzywdził, dziewczyna czuje do niego pewne wewnętrzne przyciąganie. Czy Jorge będzie umiał okazać uczucia? Czy Aston zdoła wyjaśnić i odkupić swoje błędy z przeszłości? Jak zachowa się i po czyjej stronie stanie Amy? Jest to książka pełna akcji, przy której nie można się nudzić i która bardzo mocno wciąga. Wzbudza w czytelniku zainteresowanie i ciekawość tego, co będzie dalej. Do tego charakterna, odważna i twarda główna bohaterka, czyli coś co bardzo lubię i cenię w książkach. Porwanie, fascynacja, ból przeszłości, ciekawość, strata, pociąg, miłość, krzywda, nieoczekiwane zwroty akcji, brutalność, mrok... Na to wszystko musicie być przygotowani sięgając po książkę "Warci ocalenia". Książka jest naprawdę bardzo wciągająca i warta przeczytania. A jej zakończenie trzyma w napięciu aż do ostatnich linijek. Gorąco polecam!
ZaCzytaNaEdyta - awatar ZaCzytaNaEdyta
oceniła na84 lata temu
Ginger. Włoskie pożądanie #1 Nana Bekher
Ginger. Włoskie pożądanie #1
Nana Bekher
❤️‍🩹💄RECENZJA 💄❤️‍🩹 Cześć, kochani dziś przychodzę do was z książką, którą już od dawna chciałam przeczytać, a jest nią „Ginger. Włoskie pożądanie #1” autorstwa Nany Bekher to świetna powieść, która łączy w sobie elementy romansu, tajemnicy i emocjonalnego napięcia. Fabuła skupia się na młodej tancerce, która pracuje w nocnym klubie, a jej życie skrywa tajemnice. Od samego początku zostałam wciągnięta w świat pełen pożądania i niepewności. Główna bohaterka, znana jako Ginger, to postać, która bardzo mnie ciekawiła. Jej niepewność co do własnej przeszłości sprawia, że staje się jeszcze bardziej intrygująca. Autorka umiejętnie buduje napięcie, stopniowo odkrywając fragmenty przeszłości tancerki, co sprawia, że chciałam poznać odpowiedzi na pytania, które rodzą się w miarę postępu akcji. Z kolei postać bogatego przedsiębiorcy, który przypadkowo trafia do klubu, stanowi doskonały kontrast dla Ginger. Jego charyzma i pewność siebie przyciągają uwagę. Relacja między nimi rozwija się dość szybko i intensywnie. Styl Nany Bekher jest ciekawy i wciągający, co sprawia, że książkę czyta się bardzo szybko. Nie będę ukrywać, że wzruszeń tu również nie zabraknie. 🥹❤️‍🩹 Młoda tancerka Ginger pracuje w nocnym klubie, nieświadoma swojej przeszłości, spotyka bogatego przedsiębiorcę, który, mimo że ma narzeczoną, nie potrafi o niej zapomnieć. To przypadkowe spotkanie prowadzi do odkrycia tajemnic i zmienia życie ich obojga. Santiago tajemniczy przedsiębiorca, który pewnego dnia ratuje przed gwałtem Ginger tancerkę z nocnego klubu. Kilka dni spędzone z nią sprawiają, że Santiago traci dla niej głowę i się w niej zakochuje. Czy Santiago zatrzyma Ginger przy sobie? Jest władczy, zaborczy, ale i opiekuńczy, i troskliwy w stosunku do Ginger. Czy to jest miłość od pierwszego wejrzenia? Był moment, że było mi bardzo szkoda Santiago jego cierpienie i Ginger bólu, jaki ich spotkał. Ciężko było pohamować łez. 🥹 Ginger tancerka z klubu, na którą każdy mężczyzna w tamtym miejscu patrzy z wielkim pożądaniem. Była poniżana, wykorzystywana fizycznie i traktowana z pogardą. Pewnego feralnego dnia Santiago ratuje jej życie i daje jej bezpieczeństwo u siebie, którego zawsze jej brakowało. Jednak było trochę dla mnie dziwne to, że Ginger po tym, co przeszła od razu wpada w ramiona innego obcego mężczyzny. Kim tak naprawdę jest Ginger? Jaką prawdę o sobie odkryje dziewczyna? Jak się potoczy ich historia? „Ginger. Włoskie pożądanie” to nie tylko romans, ale także opowieść o walce z demonami przeszłości oraz o sile miłości, pożądaniu i stracie. Z miłą chęcią przeczytam drugą część tym razem o losach Domenica brata Ginger. Polecam przeczytać z całego serca. ❤️ ⭐ 10/10
zaczytana_graficzka - awatar zaczytana_graficzka
oceniła na103 miesiące temu
Cassiano Boss Angelika Łabuda
Cassiano Boss
Angelika Łabuda
Tytuł : Cassiano Boss. #dangerous tom I Autor : Angelika Łabuda Wydawnictwo Kobiece Data premiery : 29 lipiec 2020 Opis książki : Pakt, który zmienił więcej niż jedno życie. Powalająco przystojny Włoch skrywający wielką tajemnicę zakochuje się w zwykłej dziewczynie. Brzmi jak bajka? Ona już dawno przestała w nie wierzyć. Dwudziestosześcioletnia Anastasia Jones pracuje w punkcie nadawania paczek. Wiedzie normalne życie, które jednak jej nie zadowala. Szuka mężczyzny na stałe, lecz do tej pory żaden z kandydatów nie potrafił ujarzmić jej burzliwego temperamentu. Co więc się stanie, gdy na swojej drodze spotka niebezpiecznego gangstera z podejrzaną przeszłością? Miłość nie wybiera, ale przeznaczeniu przecież można pomóc. Dwudziestodziewięcioletni Cassiano Lorenzo, przystojny i bogaty prezes jednej z największych korporacji w Nowym Jorku, jest obiektem westchnień każdej kobiety. Co środę wysyła tajemnicze paczki do Włoch. Piękna pracownica punktu nadawczego sprawi, że jego świat wywróci się do gory nogami. Czy mężczyzna z mroczną przeszłością będzie potrafił okiełznać pannę Jones i ukryć ją przed swoją włoską rodziną? Jaką tajemnicę skrywa za oceanem? "Prawda potrafi być bolesna i może wyrządzić więcej szkód niż pociągnięcie za spust. Stałam sparaliżowana i nasączałam list łzami. Zgniotłam go w kulkę i rzuciłam w róg pokoju... Bez mojej woli stałam się częścią mafii. Stałam się częścią tego świata, jeszcze zanim się narodziłam. Teraz musiałam podjąć decyzję, czy z niego ucieknę i będę tchórzem jak Henry, czy przyjmę go, zaakceptuje i zawalczę o to, co mi się należy. " Ta historia towarzyszy mi już dłuższy czas, zaczęłam ją czytać już jakiś czas temu, ale później gdzieś mi ta książka zaginęła. 🙈 Jeżeli ktoś twierdzi że w szafie nie ma Narnii, to się myli, bo niby jakim cudem książka pojawia się i znika? 🤣🙈 Wracając do historii Anastazjii i Cassiano, to jest to początek serii #dangerous. Książka jest napisana w lekkim stylu, akcja towarzyszy na każdej stronie, że czytelnik nie może się od niej oderwać. Głównie dlatego, że łatwo się ją czyta no i oczywiście z emocji, które towarzyszą podczas czytania i ciekawość : co będzie dalej? Historia sama w sobie jest bardzo interesująca, autorka dawkuje nam wyjaśnienia, dlaczego dzieje się tak a nie inaczej. A samo zakończenie? Tego się nie spodziewałam. Po prostu mnie zatkało. Ostatnie strony książki przeczytałam ze trzy razy, żeby mieć pewność że to jest to co czytam. Z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy. Gorąco polecam. 🔥
books_its_my_passion Aleksandra - awatar books_its_my_passion Aleksandra
oceniła na102 lata temu
Grzeszni. Arogant Ana Rose
Grzeszni. Arogant
Ana Rose
Liv to bohaterka, która po tragicznej stracie zmaga się z ogromnym poczuciem winy i trudnymi emocjami. Dziewczyna próbuje radzić sobie z przeszłością, jednak nie jest to dla niej łatwe, ponieważ jej wewnętrzne demony nie pozwalają jej normalnie funkcjonować. Widać, że Liv jest wrażliwa i zagubiona, a jej zachowanie często wynika z bólu, który w sobie nosi. Na jej drodze pojawia się Hunter arogancki, pewny siebie chłopak, który na pierwszy rzut oka wydaje się zupełnie nieodpowiednią osobą dla niej. Ich pierwsze spotkania pełne są napięcia i nieporozumień, ale jednocześnie widać między nimi wyraźną chemię. Hunter to typ chłopaka, który przyciąga uwagę i nie angażuje się w poważne relacje. Wydaje się pewny siebie i zdystansowany, jednak z czasem okazuje się, że również skrywa własne problemy i tajemnice. Relacja między nim a Liv rozwija się stopniowo i nie jest łatwa, ponieważ oboje mają trudną przeszłość. W trakcie książki bohaterowie zaczynają się do siebie zbliżać, a ich uczucia komplikują się wraz z odkrywaniem kolejnych sekretów. W tle pojawia się także niebezpieczeństwo, które sprawia, że historia staje się bardziej emocjonująca i trzymająca w napięciu. Czytelnik obserwuje, jak bohaterowie walczą nie tylko z uczuciami, ale także z własnymi lękami i przeszłością. Styl autorki jest emocjonalny i wciągający, dzięki czemu łatwo wczuć się w sytuację bohaterów. Okładka książki jest utrzymana w ciemniejszym, tajemniczym klimacie i dobrze oddaje emocjonalny oraz nieco mroczny charakter historii. Historia jest momentami mroczna, ale jednocześnie bardzo interesująca i pełna napięcia. Podczas czytania można odczuwać smutek, niepokój, a także nadzieję na szczęśliwe zakończenie. Książka pokazuje, jak trudne doświadczenia mogą wpłynąć na człowieka, ale też jak ważne jest wsparcie drugiej osoby. Fabuła była ciekawa i angażująca, a relacja Liv i Huntera sprawiała, że chciało się czytać dalej. Cała historia bardzo mi się podobała, ponieważ wzbudzała dużo emocji i była jednocześnie prosta w odbiorze. Uważam, że to książka, którą warto polecić ponieważ pokazuje, że mimo trudnych przeżyć można odnaleźć siebie i pozwolić sobie na uczucia. Zdecydowanie muszę zapoznać się z kolejną częścią tej serii.
Zaczytanaola90 - awatar Zaczytanaola90
Namiętna nienawiść Agata Sobczak
Namiętna nienawiść
Agata Sobczak
Studia to dla Charlotte Nicholas ważny etap w życiu i ucieczka od przeszłości. Dziewczyna ma już plan na siebie, ale niestety nie przewidziała w nim jednego. JEGO. Brantleya Chavez, studenta ostatniego roku, który jest urodzonym przywódcą. Jego życiem jest prędkość, niebezpieczeństwo, tajemniczość i niezachwiana pewność siebie. Zderzenie tych dwóch silnych charakterów wywołuje nie tylko nienawiść wobec siebie, ale i dziką namiętność. Czy z takiej wybuchowej mieszanki uczuć może wyjść coś dobrego? Co przygotował dla nich los w nowym roku akademickim? Z racji mojej dłuższej przerwy i zastoju czytelniczego postanowiłam wrócić do książek, które obudziły we mnie pasje do czytania. Większość z nich znajdziecie już u mnie na SM, ale są jeszcze takie, które nie doczekały się publikacji mojej opinii. Jedną z nich jest debiutancka powieść Agaty Sobczak „Namiętna nienawiść". Tak jak kilka lat temu, tak i teraz książka dostarczyła mi intensywny miks emocji. Między bohaterami czuć iskry, a wzajemne przyciąganie jest silniejsze od nienawiści, które, komplikuje ich życia jeszcze bardziej. Bardzo podobała mi się ich kreacja. Silne charaktery, ostry język, nuta tajemniczości i to wszystko na tle niebezpiecznych wyścigów, nielegalnych walk, elementu mafijnego i wątku hate-love. Mimo iż jest tego sporo, to czyta się bardzo szybko i przyjemnie. Powieść pełna zwrotów akcji i niespodziewanych wydarzeń wciąga bez reszty, a bomba i zawrotne tempo, jakie przygotowała dla nas autorka, sprawią, że nie będziecie mogli się od niej oderwać. Zakończenie pozostawia czytelnika w zawieszeniu i lekkim niepokoju, więc czekam na ciąg dalszy. Polecam.
Czytam_bez_wstydu - awatar Czytam_bez_wstydu
I'm a babysitter Anita Rafalska
I'm a babysitter
Anita Rafalska
Pewnego dnia młoda Keith traci pracę w barze. Dzięki pomocy swojego przyjaciela, ubiega się o pracę niani. Idąc na rozmowę nie spodziewa się zastać przystojnego Ricka, który mimo prawie braku doświadczenia zatrudnia kobietę. Mała Grace, córka właściciela firmy jest zachwycona swoją nową opiekunką. Dzięki temu Rick jest bardziej pewny swojej decyzji. Mimo dzielącej ich różnicy wieku, zaczyna się coś między nimi więcej dziać. A wiadomo jak bywa, gdy różne sytuacje zbliżają ich do siebie… Zacznę od wizualnego aspektu. Okładka bardzo mi się podobała i sprawiła, że byłam ciekawa środka. Niestety średnio mi się podobała. Początek wywołał u mnie lekki grymas, za sprawą zbyt szybko rozwijającej się relacji miedzy Keith i Rickiem. Niektóre sytuacje były dla mnie nie do końca na miejscu ale to tylko dlatego, że ich znajomość weszła na wyższy poziom zbyt szybko. Rzadko czytam książki z duża różnica wieku i możliwe, ze to tez miało na to wpływ. Co prawda, relacje między innymi bohaterami mi się podobały. Fajnie ze Keith miała swojego przyjaciela Drake, który pomimo ze był gejem traktował ją od początku jak siostrę. Lubię takie relacje, gdzie pokazywana jest troska mimo wszystko. Niestety Keith jak i Rick momentami mnie denerwowali. Zrywanie, wracanie i jakby sami nie wiedzieli co chcą od życia. Niby dorośli a zachowywali się jakby nie do końca na swój wiek. Mogli być naprawdę fajnymi postaciami bo nie ukrywam, mieli potencjał. I w sumie nie tylko oni, bo cała historia również. Jeśli chodzi o dalsza część fabuły, od mniej więcej połowy książka bardziej mnie zaciekawiła. W środku możemy znaleźć wątek romantyczny, zwroty akcji i upchane ogrom fabuły w tak jedna książkę. Zastanawiałam się równocześnie czy nie za dużo w nie za dużej objętości. Niektóre dialogi czy opisy mogłyby być dłuższe i na spokojnie książka mogłby liczyć zdecydowanie więcej stron.
poczytanna - awatar poczytanna
oceniła na72 miesiące temu

Cytaty z książki Wyścig z życiem

Dodaj cytat z książki Wyścig z życiem