Najnowsze artykuły
ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać11
LubimyCzytać9
ArtykułyUmrę, jeśli tego nie polubisz - weź udział w konkursie i wygraj wspomnienia influencerki
LubimyCzytać32
ArtykułyDlaczego poziom czytelnictwa w Polsce nie rośnie? Raport Biblioteki Narodowej
Iza Sadowska160

- The Flash: Lightning in a bottle
- 2019-07-24
- 2019-07-24
- Jakub Syty
W czasie katastrofy określonej mianem Nieskończonego Kryzysu, Bart Allen, wcześniej znany jako Impulse i Kid Flash, w ciągu kilku minut postarzał się o cztery lata, nie pamiętał jednak, co się przez ten czas z nim działo. Ponadto w trakcie Kryzysu Flash nagle zniknął wraz z Mocą Prędkości, która napędza wszystkich ziemskich sprinterów.
Rok później, w wyniku dziwnego wypadku, Bart otrzymuje moc fantastycznej szybkości i ponowne połączenie z nieobecną Mocą Prędkości. Nowy Flash nie chce jednak rodzinnej spuścizny i desperacko próbuje pozbyć się swoich mocy, ale czy człowiek może odrzucić swoją tożsamość?
Kup Flash: Błyskawica w butelce w ulubionej księgarnii
Oceny książki Flash: Błyskawica w butelce
44 użytkowników ma tytuł Flash: Błyskawica w butelce na półkach głównych- Przeczytane 24
- Komiksy 5
- Komiks 3
- 2020 3
- Wielka Kolekcja Komiksów DC 3
- Wielka Kolekcja Komiksów DC Comics 2
- Przeczytane w 2019 1
- W domowej bibliotece 1
Tagi i tematy do książki Flash: Błyskawica w butelce
X-Force Epic Collection. Zero Tolerance Jim Cheung, John Francis Moore, Adam Pollina, Andy Smith
X-Men Milestones: Operation Zero Tolerance Chris Bachalo, Joe Bennett, Pasqual Ferry, Randy Green, Larry Hama, Steve Harris, Bryan Hitch, Joe Kelly, Salvador Larroca, Scott Lobdell, Joe Madureira, Pop Mhan, Carlos Pacheco, Ben Raab, Humberto Ramos, James Robinson, Melvin Rubi, Steven T. Seagle, Andy Smith, Leinil Francis Yu
Deadpool Classic, tom 6 Paco Diaz, Glenn Herdling, Jim Calafiore, Christopher James Priest, Andy Smith, Gus Vazquez, Sal Velluto

OPINIE i DYSKUSJE o książce Flash: Błyskawica w butelce
Dziwna to opowieść o Flashu. Głównym bohaterem jest Bart Allen, który wchłonął moc orędkości i został najszybszym człowiekiem na ziemi. Musi zmierzyć się z zupełnie nowym przeciwnikiem, Griffinem, który w wyniku wypadku w fabryce otrzymał supermoce. Równolegle toczy się tutaj historia miłosna, w której Bart zakochuje się w stażystce ze STAR Labs - Val. Ta jednak zostaje porwana przez swojego ojca Motę.
I w zasadzie tyle. Historia z porwaniem ukochanej Allena urywa się nagle i nie ma zakończenia. Natomiast samo starcie z Griffinem jest całkiem sprawne. Chociaż nie są to komiksy, gdzie wszystko było jasne i czytelne. Przeciętny komiks o jednym z moich ulubionych bohaterów.