Coraz większy mrok

- Verity
- 2019-06-19
- 2019-06-19
- Piotr Grzegorzewski
Kup Coraz większy mrok w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Coraz większy mrok
Miał być thriller psychologiczny, więc się skusiłam. Lubię ten gatunek literacki, ale ta książka z psychologicznym thrillerem ma niewiele wspólnego. Jest to raczej thriller erotyczny. Z dominacją dosadnych scen seksu. Bez których, jak zauważyłam, autorka nie potrafi napisać powieści ;) Jeśli autorka romansów już spróbowała swoich sił w thrillerze, to z pewnością będzie doskonaliła się w tym gatunku. Może kolejne książki będą lepsze. Tej historii nie udało mi się polubić. Przeczytajcie, jeśli chcecie, ale nie namawiam.
Oceny książki Coraz większy mrok
11888 użytkowników ma tytuł Coraz większy mrok na półkach głównych- Przeczytane 7 229
- Chcę przeczytać 4 565
- 2019 255
- 2020 102
- 2020 83
- 2022 79
- 2023 64
Tagi i tematy do książki Coraz większy mrok

Czytelnicy Coraz większy mrok przeczytali również
Inne materiały dotyczące książki Coraz większy mrok

Trendy czerwca lubimyczytać.pl

Premiera „It Ends with Us”: ekranizacja powieści Colleen Hoover rodzi dyskusje

Rok 2023 należał do kobiet – pisarki zdominowały amerykańską listę bestsellerów

„Czy może pan/pani polecić ciekawą książkę na prezent?“

Trendy lipca lubimyczytać.pl
Cytaty z książki Coraz większy mrok
Żaden człowiek nie wyda się sympatyczny, jeśli pozna się go od środka.
Żaden człowiek nie wyda się sympatyczny, jeśli pozna się go od środka.
Mimo to... mimo moich ostrzeżeń... sięgniecie po nią, bo jesteście tym, kim jesteście.
Ludźmi.
Ciekawskimi.
Ludźmi.
Ciekawskimi.
Nie skupiaj się na tym, dlaczego biegniesz. Skup się lepiej na mecie.
Nie skupiaj się na tym, dlaczego biegniesz. Skup się lepiej na mecie.

Opinie i dyskusje o książce Coraz większy mrok
To zaskakujący i wciągający thriller psychologiczny, w którym do samego końca nie wiadomo, komu ufać i gdzie leży prawda. Dzięki prostemu stylowi całość czyta się wyjątkowo lekko i szybko, co czyni tę historię idealną na jedno popołudnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo szybka i intensywna historia.
Niezwykle szybko się czytało.
Co do fabuły.
Ewidentnie głowni bohaterowie to osoby z zaburzeniami psychicznymy, psychopaci, socjopaci i masochiści ;)
Podoba mi się ta pewna forma open endingu, która została nam serwowana pod koniec książki. Jeżeli się zastanowimy, to Verity albo była na tyle zaburzona, że ta książka alternatywna to jednak prawda, a ona chciała się wybielić. Lub w drugą stronę, pisała prawdę i była niewinna, wtedy mąż jest potworem, chociaż ona i tak w tej opcji też do końca normalna nie jest.
No i Lowen – naiwna, głupia i świadoma ryzyka, ale nadal ślepo wierząca. No, mądra to ona nie jest ani przez chwilę. To porównywanie się itp, na to też pewnie znajdzie się nazwa w psychiatrii.
Z takich hopotez, to uważam że mężuś już zaczął powtarzać kanon i zaczyna nową petlę:
czytam autorkę -> zdradzam żonę emocjonalnie -> doprowadzenie do kryzysu w związku -> próba zabójstwa -> romans z nową autorką -> zakładam nową rodzinę -> czytam nową autorkę.
Fetyszysta pisarek. Jeremy - kociolek w piekle już się podgrzewa
Bardzo szybka i intensywna historia.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiezwykle szybko się czytało.
Co do fabuły.
Bardzo dobry początek i rozwinięcie powieści. Świetnie wykreowany niepokój, który unosi się gdzieś w tle i sprawia, że często zadajemy sobie pytanie, komu tu w ogóle można ufać. Dawno nie czytałam thrillera, w którym tak szczegółowe opisy seksu są „po coś”. Czytelnik zamiast dreszczy podniecenia odczuwa raczej dreszcz niepokoju. Po świetnie zawiązanej akcji, gdy napięcie sięga zenitu, dostajemy niestety kiepsko napisane zakończenie (to pierwsze, oryginalne). Sam pomysł na plot twist jest zgrabny i trzyma się kupy. Problemem jest styl, w jakim został opisany: jakby sklecony naprędce, bo trzeba było oddać jak najszybciej tekst do redakcji. I zamiast opadającej szczęki zostajemy na koniec z uczuciem niedosytu, bo historia miała naprawdę większy potencjał. Weźmy np. taką „Pacjentkę” Michaelidesa albo choćby „Pomoc domową” McFadden. Big reveal jest tam tak znakomicie wpleciony w fabułę, że powinni tego uczyć na zajęciach z kreatywnego pisania. Sam pomysł na plot twist to nie wszystko. Autorka zdecydowała się napisać także drugie zakończenie - jakby zakończenie zakończenia. Warsztatowo jest dużo lepsze niż oryginalna końcówka, ale za dużo dopowiada, więc tym lubiącym domknięcia przypadnie do gustu, a osobom, które wolą otwarte zakończenia, nie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWciągający thriller z mocnym, niejednoznacznym zakończeniem do końca nie wiadomo, komu wierzyć...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo mocna książka. Myśle, że Colleen, tak mocno związana z romantycznymi historiami pięknie udźwignęła pisanie thrillera. Historia, która wciąga i jednocześnie boli. Nie byłam w stanie przeczytać kilku rozdziałów na raz, po niektórych potrzebowałam przerwy, a to doskonały dowód na to, że autorka świetnie poradziła sobie z zadaniem. Czy można być okrutnym rodzicem? Czy każda matka jest z natury dobrą i kochającą matką? Polecam lekturę, warto.
Bardzo mocna książka. Myśle, że Colleen, tak mocno związana z romantycznymi historiami pięknie udźwignęła pisanie thrillera. Historia, która wciąga i jednocześnie boli. Nie byłam w stanie przeczytać kilku rozdziałów na raz, po niektórych potrzebowałam przerwy, a to doskonały dowód na to, że autorka świetnie poradziła sobie z zadaniem. Czy można być okrutnym rodzicem? Czy...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Verity” - Harlan Coben to książka nieoczywista, wciągająca od pierwszych stron. Nie dzięki wielkim wydarzeniom, lecz dzięki perfekcyjnie dobranym emocjom. Zagłębiając się w losy głównej bohaterki, odczuwamy razem z nią zarówno lęk, jak i radość. Odkrywamy mrok, który ją otacza, przeplatający się z miłością i obsesją. To bez wątpienia książka, którą trzeba przeczytać, którą trzeba przeżyć, by móc iść dalej. Fenomenalna!
„Verity” - Harlan Coben to książka nieoczywista, wciągająca od pierwszych stron. Nie dzięki wielkim wydarzeniom, lecz dzięki perfekcyjnie dobranym emocjom. Zagłębiając się w losy głównej bohaterki, odczuwamy razem z nią zarówno lęk, jak i radość. Odkrywamy mrok, który ją otacza, przeplatający się z miłością i obsesją. To bez wątpienia książka, którą trzeba przeczytać, którą...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDZIWNA
DZIWNA
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka ogólnie mi się podobała, fabuła była wciągająca, a bohaterowie ciekawie wykreowani. Zakończenie mnie zaskoczyło, choć mimo to czuję pewien niedosyt, biorąc pod uwagę potencjał tej historii. Mam wrażenie, że czegoś zabrakło, może mocniejszego, bardziej dopracowanego twistu na koniec.
Minusem jest dla mnie nadmiar scen seksu i wulgaryzmów, które moim zdaniem nie do końca pasują do klimatu thrillera psychologicznego.
Na plus na pewno zasługuje fakt, że autorka samodzielnie wydała i promowała książkę. To duże osiągnięcie i odważny krok, zwłaszcza że zdecydowała się spróbować czegoś innego niż obyczajówki, z których jest znana.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMinusem jest dla mnie nadmiar scen seksu i wulgaryzmów, które moim zdaniem nie do...
Dobra książka, pozytywnie mnie zaskoczyła.
Dobra książka, pozytywnie mnie zaskoczyła.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiesamowita, szokująca, wciągająca.
Niesamowita, szokująca, wciągająca.