ArtykułyCzytamy w weekend. 10 kwietnia 2026
LubimyCzytać436
ArtykułyNadciąga Gwiazdozbiór Kryminalny!
LubimyCzytać8
ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać16
LubimyCzytać13
Pełnia modlitwy
Pierwsze pełne wydanie książki o. Jacka Woronieckiego ,,Pełnia modlitwy"
Z czego wynika obowiązek modlitwy? Kiedy modlitwa jest dobra a kiedy wynaturzona? Jak pogodzić modlitwę z życiem aktywnym? Na te i inne ważne pytania odpowiada jeden z najwybitniejszych polskich teologów, Sługa Boży, o. Jacek Woroniecki OP (1878-1949).
Po dokonaniu zupełnej analizy tekstów źródłowych po raz pierwszy publikujemy w całości, bez cenzury, oryginalną myśl jednego z najwybitniejszych polskich teologów XX wieku. Myśl zresztą zasadniczą, jak podkreślał to sam autor, w zakresie rzeczywistej odnowy narodu polskiego, o czym warto przypomnieć przy okazji obchodów 100-lecia odzyskania niepodległości w 1918 roku.
Kup Pełnia modlitwy w ulubionej księgarnii
Oceny książki Pełnia modlitwy
86 użytkowników ma tytuł Pełnia modlitwy na półkach głównych- Chcę przeczytać 52
- Chcę kupić 2
- Religia 2
- Teologia 1
- W biblioteczce 1
- Polska 1
Tagi i tematy do książki Pełnia modlitwy

Cytaty z książki Pełnia modlitwy
Nie ma stworzenia, które by tak daleko było postawione od swego szczęścia i które by dla uzyskania go potrzebowało tyle pracy, trudów i wysiłków, co człowiek.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pełnia modlitwy
Jak zawsze w przypadku wydawnictwo De reggio wspaniale wydało klasycznego katolickiego autora. Bardzo polecam wszystkie książki wydane przez De reggio. Warto też dodać, że dzieło Sługi Bożego Jacka Woronieckiego OP w latach 80 zostało ocenzurowane w "duchu Soboru Watykańskiego II" wykreślono szczególnie fragmenty dotyczące Mszy Świętej i ostrzeżenia przed protestancką egzegezą Pisma Świętego. Na szczęście to wydanie jest pełne!