Pan Łakomczuch

- literatura dziecięca
- Mr. Men i Mała Miss
- 2018-09-26
- 2018-09-26
Pan Łakomczuch uwielbia jeść, dlatego jest taki okrąglutki. Wszystkie jego myśli i marzenia skupiają się na kolejnym posiłku. Potrafi w mgnieniu oka pochłonąć całe ciasto, ale przyjaciele mu to wybaczają, bo wiedzą, że nie umie się powstrzymać. Autorem serii jest Roger Hargreaves, który zanim zajął się tworzeniem książek, pracował jako wzięty copywriter. Gdy założył rodzinę, a na świecie pojawili się synowie, to zamarzył, by spędzać z nimi więcej czasu. Wtedy też zaczął myśleć o ilustrowaniu książek dla dzieci.
Postaci Mr. Mena i Małej Miss narodziły się pewnego dnia w 1971 roku, przy śniadaniu, za sprawą ośmioletniego wówczas syna autora, który zapytał go o to, jak wyglądają łaskotki. Kreatywny tata postanowił je…narysować i tak powstała pierwsza postać serii, a po niej kolejne. Od tamtej pory, mimo upływu lat, Mr. Men i Mała Miss zdobywają serca kolejnych pokoleń dzieciaków na całym świecie.
Kup Pan Łakomczuch w ulubionej księgarni
- Lit. angielska/irlandzka 1
- 2018 1
- Żłobek 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pan Łakomczuch
Zabawna i pouczającą. Ale bardziej zabawna.
Zabawna i pouczającą. Ale bardziej zabawna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGENIALNE! Pan Łakomczuch (Mr Greedy) jest jeszcze lepszy od Pana Łaskotkiewicza. Nie dość, że uczy, to jeszcze bawi i to we wspaniałym, angielskim stylu. Świetna historyjka! Zdecydowanie polecam :) i bójcie się olbrzymów :D
7/10 super
ze specjalną dedykacją dla łakomczuszków :D