Popatrz w niebo 3

Okładka książki Popatrz w niebo 3 autora Joanna Gębal, Monika Zborowska, 9788365650047
Okładka książki Popatrz w niebo 3
Joanna GębalMonika Zborowska Wydawnictwo: Muchomor Seria: Popatrz w Niebo interaktywne, obrazkowe, edukacyjne
30 str. 30 min.
30 min.

Kup Popatrz w niebo 3 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Popatrz w niebo 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Popatrz w niebo 3

"Popatrz w niebo 3" to kolejna część serii, która spodobała się w moim domu. Wizualnie książka jest kontynuacją części drugiej - ten sam księżyc i styl ilustracji. Obrazy są stonowane, kontrastowe. Doszła prosta historia o poszukiwaniu przyjaźni. Tekst jednak nie jest tu zbyt mocno wyeksponowany, właściwie wtapia się w ilustracje. Książkę można oglądać (i opowiadać) z młodszym dzieckiem (11 miesięcy),bo wizualnie nadal jest stonowana i kontrastowa. A i przedszkolak chętnie ogląda ją z nami.

Nagroda w konkursie Instytutu Książki należała się tej serii. Oby powstawało więcej takich.

Seria składa się z 3 kartonowych książek o niewielkim, poręcznym formacie. Seria rośnie wraz z dzieckiem. Dlaczego? Każda część przeznaczona jest dla dzieci w różnym wieku (choć te starsze mogą być zainteresowane książką dla młodszych i odwrotnie).

Trzecia część jest skierowana (umownie) do dzieci w wieku 2-3 lata. Ma formę pięknej i spokojnej kołysanki. Jest niezwykle klimatyczna, co dodatkowo podkreślają plastyczne, ale stonowane ilustracje. Lekturka jest idealna do czytania na dobranoc. 😴💤 A o czym opowiada? To wędrówka księżyca w poszukiwaniu przyjaciela. Poszukiwanie przyjaźni to temat, z którym dziecko już niedługo samo się zmierzy.

Jestem zachwycona tą serią. Całość prezentuje się fantastycznie - treść i ilustracje doskonale ze sobą współgrają. To piękny prezent - nie tylko pod choinkę. 🎄😊

11 użytkowników ma tytuł Popatrz w niebo 3 na półkach głównych
8 użytkowników ma tytuł Popatrz w niebo 3 na półkach dodatkowych