"Ciało człowieka" anatomia dla początkujących"

- literatura dziecięca
- 2017-01-01
- 2017-01-01
- Katarzyna Sarek
"Ciało człowieka" anatomia dla początkujących"- jest to książka zaprojektowana dla ciekawych świata dzieci. Maluchy czasami zadają dużo pytań, a w szczególności gdy jakiś temat je pasjonuje, Wtedy książka jest dla nas bardzo pomocna. Znajdziemy w niej bardzo dużo odpowiedzi związanych z ciałem człowieka i jego funkcjonowaniem. Niekiedy pasje z dzieciństwa stają się naszą przyszłością, warto się nad tym zastanowić. Książka podzielona jest na dwie części. Pierwszy składa się z ludzkiego szkieletu do wycięcia i złożenia. Ta część bardzo spodobała się synkowi. Kartonowe karty są świetnie oznaczone , że dziecko jest w stanie samodzielnie złożyć szkielet i to dla niego ważne osiągnięcie. Druga część składa się z 9 tematów w bardzo ciekawy sposób przedstawione młodemu odbiorcy. Dzieci dowiedzą się o:
- szkielecie,
- genach,
- sercu i układzie krwionośnym,
- oddychaniu,
- oraz pierwszej pomocy.
Do działu są dołączone szczegółowe objaśnienia tematu, lecz bez żadnych zbędnych opisów, same konkrety. w tej części również znajdziemy propozycje wielu eksperymentów dodam, dodam że bardzo ciekawych
Wszystkie informacje zawarte w książkach są napisane w bardzo przystępnym języku, zrozumiałym dla młodego pokolenia. Każda publikacja jest również dostosowana do potrzeb młodego pokolenia tekst zawarty w książkach nie jest zbyt długi ani monotonny a liczne i bardzo kolorowe ilustracje wspaniale odzwierciedlają rzeczywistość. Każda z prezentowanych książek przekazuje bardzo ważne informacje odnośnie danego zagadnienia zachęcając jednocześnie do dalszego jej poszerzania. Kto wie może nasza pociecha będzie przyszłym lekarzem lub astrologiem ? Gorąco polecam dane książki 😉
Kup "Ciało człowieka" anatomia dla początkujących" w ulubionej księgarni

OPINIE i DYSKUSJE o książce "Ciało człowieka" anatomia dla początkujących"
- szkielecie,
- pięciu zmysłach,