Najnowsze artykuły
ArtykułyCzytamy w weekend. 10 kwietnia 2026
LubimyCzytać436
ArtykułyNadciąga Gwiazdozbiór Kryminalny!
LubimyCzytać8
ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać16
LubimyCzytać13
Popularne wyszukiwania
Polecamy
Tajemnica śmiejącego się cienia

- literatura młodzieżowa
- 2018-07-20
- 2018-07-20
Tym razem Trzej Detektywi rozwiązują zagadkę zaginionego skarbu i przerażającego śmiechu, który rozlega się w ciemności...
Kup Tajemnica śmiejącego się cienia w ulubionej księgarnii
Oceny książki Tajemnica śmiejącego się cienia
9 użytkowników ma tytuł Tajemnica śmiejącego się cienia na półkach głównych- Przeczytane 7
Tagi i tematy do książki Tajemnica śmiejącego się cienia

Andy Chandler
Twórca "Przygód Trzech Detektywów".
Artur jest absolwentem Uniwersytetu Michigan . W latach 1930 i 1940, jego opowiadania zostały opublikowane w ogólnokrajowych seriach wydawniczych np. Amazing Stories , Argosy All-Story Weekly.
Artur, wraz ze swoim partnerem Davidem Koganem został dwukrotnie uhonorowany przez Mystery Writers of America nagrodą Edgar dla najlepszych słuchowisk o tematyce kryminalnej.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tajemnica śmiejącego się cienia
Seria, którą zaczytywałem się lata temu jako dzieciak. Uwielbiałem te książki, ogromnie pobudzały moją wyobraźnię. Na wakacjach u babci pochłaniałem jedną za drugą. Z czystym sumieniem polecam każdemu rodzicowi, żeby zapoznał z serią swoje potomstwo, o ile w ogóle da się jeszcze te książki gdzieś kupić. We mnie Trzej Detektywi zaszczepili ogromne zainteresowanie thrillerem, powieścią detektywistyczną i kryminałem, co z resztą zostało mi do dziś, choćby w formie fascynacji true crime. Świetna lektura dla młodzieży.