Księga obietnic. Łaski przyrzeczone przez Jezusa i Maryję

- religia
- 2017-05-03
- 2017-05-03
Na kartach Starego Testamentu znaleźć możemy obietnice, które Pan Bóg składał narodowi wybranemu. W Nowym Testamencie znajdziemy szereg obietnic danych przez Jezusa tym, którzy uznali w Nim Zbawiciela i za Nim podążyli. Czy Boże obietnice skończyły się jednak wraz z Jego wniebowstąpieniem?
Bożych obietnic w historii Kościoła było dużo więcej. Jezus, a także Jego Matka Maryja, składali je jeszcze wielokrotnie podczas prywatnych objawień, jakich dostępowali mistycy i ludzie całym sercem oddani Bogu i Kościołowi.
Jezus i Maryja w swoich orędziach wskazywali również na konkretne narzędzia w postaci sakramentaliów lub nabożeństw, których noszenie lub praktykowanie przez ludzi miało sprawić, że oni sami albo ci, za których się modlą, jeszcze za życia dostąpią szczególnych łask, a po śmierci osiągną wieczną szczęśliwość.
Książka jest zbiorem takich obietnic. Niech jej lektura rodzi nadzieję i skłoni czytelników do spełniania zawartych w niej wskazań. Jezus i Maryja z pewnością dotrzymują złożonych obietnic i nie opuszczą tych, którzy wypełniają ich wolę.
Kup Księga obietnic. Łaski przyrzeczone przez Jezusa i Maryję w ulubionej księgarni
Oceny książki Księga obietnic. Łaski przyrzeczone przez Jezusa i Maryję
7 użytkowników ma tytuł Księga obietnic. Łaski przyrzeczone przez Jezusa i Maryję na półkach głównych- Przeczytane 4
Cytaty z książki Księga obietnic. Łaski przyrzeczone przez Jezusa i Maryję
Dodaj cytat z książki Księga obietnic. Łaski przyrzeczone przez Jezusa i Maryję
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Księga obietnic. Łaski przyrzeczone przez Jezusa i Maryję