Edukacja Jutra. Kształcenie osób dorosłych aktywność w życiu zawodowym

Okładka książki Edukacja Jutra. Kształcenie osób dorosłych aktywność w życiu zawodowym autora Kazimierz Denek, Aleksandra Kamińska, Piotr Oleśniewicz, 9788364788253
Kazimierz DenekAleksandra Kamińska Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza Humanitas informatyka, matematyka
informatyka, matematyka
2016-06-07
2016-06-07

Ta książka nie została jeszcze oceniona NIE MA JESZCZE DYSKUSJI

Bądź pierwszy - oceń książkę

Kup Edukacja Jutra. Kształcenie osób dorosłych aktywność w życiu zawodowym w ulubionej księgarnii

Oceny książki Edukacja Jutra. Kształcenie osób dorosłych aktywność w życiu zawodowym

OPINIE i DYSKUSJE o książce Edukacja Jutra. Kształcenie osób dorosłych aktywność w życiu zawodowym

Okładka książki Education of tomorrow. Organization of school education Kazimierz Denek, Aleksandra Kamińska, Piotr Oleśniewicz
Okładka książki Education of Tomorrow. Since education in family to system aspects of education Kazimierz Denek, Aleksandra Kamińska, Piotr Oleśniewicz
Okładka książki Education of tomorrow. Education, and other forms of activity of adults Kazimierz Denek, Aleksandra Kamińska, Piotr Oleśniewicz
Okładka książki Edukacja Jutra. Aksjologiczno-kulturowy fundament edukacji jutra Kazimierz Denek, Aleksandra Kamińska, Piotr Oleśniewicz
Okładka książki Edukacja Jutra. Aspekty edukacji szkolnej Kazimierz Denek, Aleksandra Kamińska, Piotr Oleśniewicz
Okładka książki Edukacja Jutra. Jakość kształcenia i niepowodzenia szkolne Kazimierz Denek, Aleksandra Kamińska, Ewa Kraus, Piotr Oleśniewicz
Kazimierz Denek
Kazimierz Denek
prof. zw. dr hab. Kazimierz Denek - polski pedagog i wykładowca akademicki. Przyszedł na świat na Wołyniu. Absolwent poznańskiej Wyższej Szkoły Ekonomicznej (obecnie Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu). Po ukończeniu studiów przez 8 lat pracował jako nauczyciel w liceum w Tczewie, do którego sam uczęszczał w młodości. Wieloletni pracownik naukowy Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Specjalista z zakresu dydaktyki ogólnej, ekonomiki kształcenia, krajoznawstwa oraz szeroko pojętej turystyki. Członek Polskiego Towarzystwa Turystyczno-Krajoznawczego (PTTK),Polskiego Towarzystwa Pedagogicznego oraz Poznańskiego Towarzystwa Przyjaciół Nauk. Odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski oraz Krzyżem Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski. Prof. Kazimierz Denek żył 83 lata. Wybrane publikacje książkowe: "Rola szkolnictwa zawodowego Wielkopolski w przygotowaniu kadr dla gospodarki narodowej w latach 1945-1960" (Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu, 1968),"Efektywność nauczania programowanego w szkole wyższej" (Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu, 1971),"Poznawczo-wychowawcze aspekty działalności krajoznawczo-turystycznej we współczesnej szkole" (Wyd. Instytutu Kształcenia Nauczycieli i Badań Oświatowych w Koszalinie, 1981),"Wycieczki we współczesnej szkole" (Wydawnictwo "Eruditus", 1997),"Edukacja pozalekcyjna i pozaszkolna" (Wydawnictwo Naukowe Wyższej Szkoły Pedagogiki i Administracji im. Mieszka I w Poznaniu, 2009),"Nauczyciel. Między ideałem a codziennością" (Wydawnictwo Naukowe Wyższej Szkoły Pedagogiki i Administracji im. Mieszka I w Poznaniu, 2012).

Cytaty z książki Edukacja Jutra. Kształcenie osób dorosłych aktywność w życiu zawodowym