Strażnicy Rzeczypospolitej. Prezydenci Polski w latach 1989-2017

Okładka książki Strażnicy Rzeczypospolitej. Prezydenci Polski w latach 1989-2017 autora Tomasz Nałęcz, 9788364076565
Tomasz Nałęcz Wydawnictwo: Polityka historia
historia
2017-01-01
2017-01-01

Kup Strażnicy Rzeczypospolitej. Prezydenci Polski w latach 1989-2017 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Strażnicy Rzeczypospolitej. Prezydenci Polski w latach 1989-2017

OPINIE i DYSKUSJE o książce Strażnicy Rzeczypospolitej. Prezydenci Polski w latach 1989-2017

Leksykon + trochę przemyśleń zaangażowanego politycznie autora, ale spokojnie nadaje się jako lektura na WOS czy historii w klasie maturalnej.

Interesująca, napisana zrozumiałym dla politycznych laików językiem książka. Dla tych, co na co dzień w polityce nie "siedzą", z pewnością rzuci nieco światła na czas Polski za kolejnych prezydentów. Rozdziały przyporządkowane kolejnym głowom państwa wprowadzają pewien porządek i wyobrażenie o tym, jak latami zmieniał się nasz kraj po upadku komunizmu.

Niestety, poddałam się na ostatnim rozdziale o dudzie - nerwy zawiodły, ale to już z powodów politycznych, nie książki :) - i nie doczytałam.

Polecam.

Niestety, poddałam...

28 użytkowników ma tytuł Strażnicy Rzeczypospolitej. Prezydenci Polski w latach 1989-2017 na półkach głównych
11 użytkowników ma tytuł Strażnicy Rzeczypospolitej. Prezydenci Polski w latach 1989-2017 na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Strażnicy Rzeczypospolitej. Prezydenci Polski w latach 1989-2017

Okładka książki 1989-1990 Czas Przełomu Daria Nałęcz, Tomasz Nałęcz
1989-1990 Czas Przełomu Daria Nałęcz, Tomasz Nałęcz
Okładka książki Polski wiek XX. Tom 1. Okres międzywojenny Andrzej Chojnowski, Andrzej Chwalba, Krzysztof Kawalec, Piotr Łossowski, Paweł Machcewicz, Wojciech Morawski, Tomasz Nałęcz, Krzysztof Persak, Szymon Rudnicki, Włodzimierz Suleja, Mariusz Wołos
Okładka książki Legenda legionów Marek Cisek, Joanna Dufrat, Krzysztof Filipow, Krzysztof Andrzej Jeżewski, Michał Klimecki, Jarosław Kurkowski, Jacek M. Majchrowski, Wacława Milewska, Mirella Kurkowska, Tomasz Nałęcz, Hanna Szczechowicz, Maria Zientara
Okładka książki Historia Polski. (IV) lata od 1939 do czasów obecnych. Andrzej Chwalba, Tomasz Nałęcz, Andrzej Paczkowski
Okładka książki Historia Polski 1831-1939 Tomasz Kizwalter, Tomasz Nałęcz
Historia Polski 1831-1939 Tomasz Kizwalter, Tomasz Nałęcz
Tomasz Nałęcz
Tomasz Nałęcz
Polski historyk, publicysta i polityk, profesor Uniwersytetu Warszawskiego, poseł na Sejm II i IV kadencji, wicemarszałek Sejmu IV kadencji, doradca Prezydenta RP ds. historii i dziedzictwa narodowego.

Cytaty z książki Strażnicy Rzeczypospolitej. Prezydenci Polski w latach 1989-2017

Dodaj cytat z książki Strażnicy Rzeczypospolitej. Prezydenci Polski w latach 1989-2017

Ciekawostki historyczne