rozwińzwiń

Lody. Domowa manufaktura

Okładka książki Lody. Domowa manufaktura Lara Hata, David Lebovitz
Okładka książki Lody. Domowa manufaktura
Lara HataDavid Lebovitz Wydawnictwo: Pascal kulinaria, przepisy kulinarne
256 str. 4 godz. 16 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
The Perfect Scoop: ice creams, sorbets, granitas, and sweet accompaniments
Wydawnictwo:
Pascal
Data wydania:
2017-05-22
Data 1. wyd. pol.:
2017-05-22
Liczba stron:
256
Czas czytania
4 godz. 16 min.
Język:
polski
ISBN:
9788381030083
Tłumacz:
Agnieszka Kocel
Średnia ocen

8,0 8,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,0 / 10
4 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
214
42

Na półkach:

Raj dla lodożerców. Mnogość przepisów i różnorodność pomysłów na cudowne smaki tych chyba najpopularniejszych (zwłaszcza latem) deserów jest po prostu zachwycająca. Oprócz przepisów autor zdradza nam również sekrety na temat technik przygotowywania zimnych deserów. Jedyny problem, który pojawia się w człowieku kiedy już choćby pobieżnie przejrzy książkę to: "Od czego zacząć? Który smak wypróbować najpierw?" Czułam się trochę jakbym już stała przed ladą chłodniczą wypełnioną dziesiątkami smaków, spośród których muszę wybrać te, które za chwilę dane mi będzie konsumować.

Raj dla lodożerców. Mnogość przepisów i różnorodność pomysłów na cudowne smaki tych chyba najpopularniejszych (zwłaszcza latem) deserów jest po prostu zachwycająca. Oprócz przepisów autor zdradza nam również sekrety na temat technik przygotowywania zimnych deserów. Jedyny problem, który pojawia się w człowieku kiedy już choćby pobieżnie przejrzy książkę to: "Od czego...

więcej Pokaż mimo to

avatar
225
225

Na półkach: , , ,

Dzięki tej książce dowiedziałam się czym różnią się klasyczne lody od tych w stylu filadelfijskim. Przepisy nie są skomplikowane, ale czasochłonne. Natomiast smak osiągnięty wynagradza każdą sekundę oczekiwania na rozpływający się w ustach smak deseru.

Dzięki tej książce dowiedziałam się czym różnią się klasyczne lody od tych w stylu filadelfijskim. Przepisy nie są skomplikowane, ale czasochłonne. Natomiast smak osiągnięty wynagradza każdą sekundę oczekiwania na rozpływający się w ustach smak deseru.

Pokaż mimo to

avatar
558
136

Na półkach:

To trochę nie wypada dawać tak wysokiej noty książce kucharskiej. Ale jak tu nie dać, skoro dzięki tej książce można wyczarować najprostsze i najsmaczniejsze lody na świecie. Dotychczas poszukiwałam przepisów na lody w innych książkach kucharskich. Każdy szanujący się autor po przystawkach, obiadach, deserach umieszczał jeden przepis na lody. No ale ja chciałam więcej i więcej, i nie chciało mi się szukać w Internecie. W tej książce są przepisy na najprzeróżniejsze smaki. Wszystkie dotychczas zrobione przeze mnie (gdzieś 1/3 przepisów) wychodzą genialne. Nie znajdziesz takich smaków w żadnym pudełku w sklepie. Szczerze nawet kafejki serwujące lody czy lodziarnie nie mają tak świeżych, pysznych lodów jakie można wyczarować samemu z pomocą tej książki, w warunkach domowych. Jest tylko jeden warunek... Trzeba mieć maszynkę do robienia lodów. Te przepisy wychodzą idealnie, ale każdy kończy się zapiskiem autora: Tak przygotowaną miksturę zamrażamy w maszynce do lodów zgodnie z zaleceniami producenta. Polecam najpierw zainwestować w dobrą maszynkę do lodów, potem zakupić ww. książkę i można samemu robić pyszne lody, które nie zawierają w sobie Tablicy Mendelejewa. Polecam

To trochę nie wypada dawać tak wysokiej noty książce kucharskiej. Ale jak tu nie dać, skoro dzięki tej książce można wyczarować najprostsze i najsmaczniejsze lody na świecie. Dotychczas poszukiwałam przepisów na lody w innych książkach kucharskich. Każdy szanujący się autor po przystawkach, obiadach, deserach umieszczał jeden przepis na lody. No ale ja chciałam więcej i...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    11
  • Przeczytane
    4
  • Posiadam
    3
  • Kucharskie
    1
  • Kulinaria
    1
  • Książki kulinarne
    1
  • Jak
    1
  • Kulinarnie
    1
  • HUTA lub BRAK
    1
  • Książki od kuchni
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Lody. Domowa manufaktura


Podobne książki

Przeczytaj także