Królik i Misia. Utrapienie Królika

Okładka książki Królik i Misia. Utrapienie Królika autora Jim Field, Julian Gough, 9788380732698
Okładka książki Królik i Misia. Utrapienie Królika
Julian GoughJim Field Wydawnictwo: Zielona Sowa Cykl: Królik i Misia (tom 2) literatura dziecięca
literatura dziecięca
Teresa Bielecka

Kup Królik i Misia. Utrapienie Królika w ulubionej księgarnii

Oceny książki Królik i Misia. Utrapienie Królika

OPINIE i DYSKUSJE o książce Królik i Misia. Utrapienie Królika

Skąd ja znam to zachowanie Królika... :))) Ze względu na poruszony temat złości ta część jest mi szczególnie bliska.
Bardzo podoba mi się, że krótka, zabawna historyjka może być punktem wyjścia do dyskusji z dzieckiem. Nie ma tu zbyt długiej fabuły, która by zmęczyła malucha a jednocześnie coś się dzieje.

Polecam dla tych małych i większych Czytelników a przede wszystkim tych zezłoszczonych. ;)

Polecam dla tych małych i większych Czytelników a przede wszystkim...

Ta część jest jeszcze lepsza od poprzedniej. Żółw i Dzięcioł wymiatają. 😂 I niestety są utrapieniem Królika. Wychodzi na to, że mam się z kim utożsamiać, bo mnie też wszystko denerwuje. 😂

„Królik i Misia. Utrapienie Królika” to kolejna część przygód naszych wspaniałych bohaterów, która ponownie dostarcza humoru i ciepła. W tej odsłonie poznajemy nowego towarzysza, Dzięcioła, który postanawia wydrążyć dziuplę przy norce Królika. Niestety, jego pracowitość okazuje się dla Królika utrapieniem – hałas przeszkadza mu w spaniu, co prowadzi do wielu zabawnych, ale i pouczających sytuacji.
Misia, jak zawsze pełna empatii i pomysłowości, próbuje pomóc Dzięciołowi. Wraz z Królikiem wspinają się na drzewo, z którego po raz pierwszy widzą majestatyczne góry na horyzoncie. Ten moment staje się dla bohaterów odkryciem – świat jest znacznie większy i bardziej różnorodny, niż wcześniej myśleli. Książka doskonale sprawdza się jako lektura przed snem. Czytając ją mojemu synowi, zawsze zauważam, jak angażuje się w historię, zadaje pytania i śmieje się z przygód bohaterów. Ilustracje są równie urocze jak w poprzednich częściach – pełne detali i wyrazistych emocji, idealnie współgrają z tekstem.
Polecam tę książkę wszystkim rodzicom, którzy szukają ciepłych, mądrych i zabawnych historii dla swoich dzieci. To idealna pozycja na wspólne, spokojne wieczory. Czytajcie.

215 użytkowników ma tytuł Królik i Misia. Utrapienie Królika na półkach głównych
73 użytkowników ma tytuł Królik i Misia. Utrapienie Królika na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Królik i Misia. Utrapienie Królika

Okładka książki Królik i Misia. Coś na ząb Jim Field, Julian Gough
Królik i Misia. Coś na ząb Jim Field, Julian Gough
Okładka książki Królik i Misia. Sposób na przekąskę Jim Field, Julian Gough
Królik i Misia. Sposób na przekąskę Jim Field, Julian Gough
Okładka książki Królik i Misia. Niesmaczne zwyczaje Królika Jim Field, Julian Gough
Królik i Misia. Niesmaczne zwyczaje Królika Jim Field, Julian Gough
Okładka książki Best European Fiction 2010 Inga Ābele, Naja Marie Aidt, David Albahari, Andrej Blatnik, Steinar Bragi, Juhani Brander, Stephan Enter, Antonio Fian, Josep M. Fonalleras, Jon Fosse, Georgi Gospodinow, Julian Gough, Alasdair Gray, Aleksandar Hemon, George Konrád, Peter Krištúfek, Valter Hugo Lemos, Deborah Levy, Cosmin Manolache, Christine Montalbetti, Giulio Mozzi, Orna Ní Choileáin, Mathias Ospelt, Wiktor Pielewin, Giedra Radvilavičiūtė, Julián Ríos, Penny Simpson, Goce Smilevski, Zadie Smith, Peter Stamm, Igor Štiks, Peter Terrin, Jean-Philippe Toussaint, Neven Ušumović, Elo Viiding, Ornela Vorpsi, Michał Witkowski

Okładka książki Rycerz, który nie chciał walczyć Helen Docherty, Thomas Docherty
Rycerz, który nie chciał walczyć Helen Docherty, Thomas Docherty
Okładka książki Najpiękniejszy ogródek Borsuka Marsha Diane Arnold, Ramona Kaulitzki
Najpiękniejszy ogródek Borsuka Marsha Diane Arnold, Ramona Kaulitzki
Okładka książki Być jak tygrys Emilia Dziubak, Przemysław Wechterowicz