Szafran
- horror
- Księga Twardowskiego (tom 2)
- Fundacja Wengroove
- 2017-06-21
- 2017-06-21
- Legenda miejska legendy Węgrów
Na przełomie wieku XX i XXI pojawiły się plotki o Szatanie, który jeżdżąc czarnym bmw porywał dzieci, a ludzie pytani przez niego o godzinę umierali po zaledwie siedmiu dniach od spotkania. Nastoletni Szymon znalazł się wówczas w samym środku koszmaru.
Teraz, będąc już dorosłym mężczyzną wiedzie spokojne, normlane życie, niczym niewyróżniające się na tle innych. Kiedy jednak w Węgrowie najpierw dochodzi do serii dziwnych wypadków, a wkrótce potem powracają plotki o Szatanie, Szymon po raz kolejny będzie musiał stawić czoła temu, co wolał wyrzucić z pamięci. Czy odkryje co tak naprawdę dzieje się w mieście i z czym zetknął się przed kilkunastu laty?
I wtedy rozległ się śmiech, głęboki i ponury - szyderczy śmiech, który zdawał się dobiegać zewsząd i znikąd, aż drżały szyby. Śmiech, któreg...
Rozwiń(...) dostrzegł ich idących przez jego podwórze, zbliżających się do domu ze wszystkich stron (...),rozglądających się, rozmawiających ze s...
Rozwiń
Całkiem przyjemna lektura i to pomijając fakt, że autor lubuje się w wszelkiego rodzaju okropnościach, a tu się nawet ograniczył, a nawet zaniechał. Zdecydowanie lepsze od części pierwszej. Widać że pisarz rozwinął swój warsztat. Tym przyjemniej się taką powieść czyta, znając wcześniejsze dokonania itp.
Tak że polecam. A za opisanie mojej osoby autor dostanie przy najbliższej okazji kopa w zad.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTak że polecam. A za opisanie mojej osoby autor dostanie przy...